371

(156 replies, posted in 1980-1989)

Stel dat Bobje voor één keer een vorm van waarheid megeeft in het artikel van P-Magazine. Meerbepaald dat de overval op Zwarts inderdaad om de diplimatieke aktetas ging in eerste opzet. Maar nu we daar toch zijn, nemen we wat extra mee om onze toekomstige plannen te financiëren.

Stel dat de moorden met de .22 kunnen losgekoppeld worden van de gekende bende overvallen (startende vanaf maubeuge). Welke moorden / overvallen hebben we dan op tafel liggen met de .22?

Hebben de .22 moorden te maken met enerzijds de buit van de moord op Zwarts, en anderzijds de chantage bij Pinon? Probeer heel even lateraal te denken, en niet verloren te lopen in de details.

Als we durven denken dat Zwarts eveneens met een .22 vermoord is, dan zit Beijer hier achter. Dit wil zeggen dat hij het pistool in de bende reeks kan volgen en op deze wijze kan meegeven wat niet bij de bende hoorde. Maar met andere woorden Zwarts / chantage gebonden is. Een andere vraag, waarom hecht Vos zoveel waarde aan het .22 wapen? Hij veegt elk mogelijke getuigenis van de kaart, maar voor de .22 zou hij de wereld afreizen.

372

(313 replies, posted in Slachtoffers)

Mijn beste The End, met bovenstaande wek je de intentie van een halve waarheid. Armand & Wilson vallen door de mand bij de Libiërs en de samenwerking wordt afgeblazen. Zij konden immers nooit hun belofte nakomen om een hele onderneming uit de grond te stampen. Belgonucleaire kon dit wel! Enkel hebben zij hun activiteiten nadien moeten stopzetten onder druk van onze regering. Fout, onder invloed van de VS via onze regering.

373

(313 replies, posted in Slachtoffers)

Léon Finné onderhield ook nauwe contacten met Glennon Cooper, vanaf 1981 antennechef van de CIA in Brussel. In Finnés agenda stond onder de naam Cooper onderstaande mededeling:

- 100 millions dollar
- 5 pourcent pour en sortir
- Liasses billets 1000 dollar
- 8 bateaux
- Libie
- Telex Hassan

Dit gaat duidelijk om een wapentransactie naar Libië, officieel vijand van de VS. Was Léon in functie van Amerikaanse tussenpersoon of financier?

the end, weet jij hier meer van?

374

(532 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

finn wrote:
Insp. Witse wrote:

Een hele grote gok, is banque coppinne hierin tussengekomen (goud)?


Zeer goed mogelijk Witse maar dan moeten Finné en konsoorten daar toch van geweten hebben?

Het staat vast dat de banque Copine in financiële moeilijkheden zat, dit door gesjoemel door onder andere finné. Na zijn ontslag is hij blijven doorsjoemelen voor zichzelf. Aangezien hij aan de NDB in het verleden geldkoffers bezorgde, en meedeed aan georganiseerde drugsdeals door de politie, is er de mogelijkheid dat hij Bouhouche & Beijer kende. Daarom lijkt het mij niet onmogelijk dat hij genoemd kan worden in de goudblokken affaire. Zelf denk ik aan een luxemburgse bank waar toenertijd het bankgeheim van kracht was.

375

(532 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

finn wrote:

Ofwel waren ze zotter en dommer dan dat ik dacht.
Die mannen waren toch paranoide tot achter hun oren. En dan ga je als mededader, (ex) BOB'er, spion, tipgever,.. bij wijze van spreken goed traceerbare horloges naar de vlooienmarkt brengen (?) en je vrouw ermee laten pronken op foto's (?)
en waar heeft hij al dat goud "verzilverd" (?). Daarmee loop je toch ook niet effe naar de bank of een of andere patser?
Chercher la femme (niet slecht bedoeld) en follow the money leren ze toch?

Een hele grote gok, is banque coppinne hierin tussengekomen (goud)?

376

(156 replies, posted in 1980-1989)

Klopt!

377

(156 replies, posted in 1980-1989)

Mgr wrote:

Welke boodschap denkt U?

Elk forumlid heeft intussen al dan niet voor zichzelf uitgemaakt dat nonkel Bob in het verleden als geheime tipgever heeft opgetreden. Op het moment dat hij eveneens als een verdachte uit de bus kwam, hebben de onderzoekers getracht om zijn medewerking aan het onderzoek te verdoezelen (meermaals op dit forum gelezen).

De vraag die we onszelf moeten stellen is wanneer Beijer ten tonele is verschenen om de bergaafplaats van Zwarts' lichaam aan te duiden. Ik kan me niet inbeelden dat hij vrijdag op de deur tikt & na het weekend de opgravingen van start gaan. Er moet dus een communicatie & verificatie periode aan vooraf gaan. Hiervoor ben ik aan het 'graven' in de recente ontwikkelingen (tot een paar maanden terug) die er gebeurd zijn in het bende dossier. De indruk krijg ik niet weg dat er ergens een juiste spoor was, en dat Beijer de onderzoekers er weg van wil trekken door foutieve opgravingen te laten starten. Weg moraal, weg voorgaande piste. Kortom gezegd een boodschap naar het loden jaren milieu.

Natuurlijk is de kans reeël dat ik fout zit, wij weten niets van de voorgaande communicaties met Beijer anno 2019.

378

(753 replies, posted in 1985)

The End, ik zit gekluistert aan mijn computer scherm! Net zoals wanneer de biologieleraar het voor het eerst over geslachtgemeenschap had.

379

(156 replies, posted in 1980-1989)

Of Beijer stuurt een boodschap.

380

(156 replies, posted in 1980-1989)

We stonder er bij en keken er naar... nu gaan we het gaan krijgen Coconut! smile