421

(163 replies, posted in Plaatsen)

Na het lezen van dit topic stel ik mezelf de vraag of deze getuige wel degelijk de bende van nijvel heeft gezien alvorens de overval te Aalst? Indien hij zag dat deze gewapend waren, zal hij tenminste 1 beschrijving gegeven hebben, is hier leesmateriaal over?
Echter is het goed mogelijk dat hij jagers gezien heeft die zich klaarmaakten om naar huis te trekken.

Hoe simpel moet de bende van nijvel van geest geweest zijn om steeds het bos van la houssière / ronquires te gebruiken om materiaal te dumpen / rendez vous punten te houden, en er dan zelf nog eens een safehouse te hebben. 1 agent is er nodig die de huizen in het bos gaat opzoeken, en de bende kon opgerold worden.

Ik geloof dat het getuigen koppel na afloop van Aalst de bende, met vermoedelijk half dode killer, gezien hebben zonder dat ze het zelf wisten. Ik kan er zelf inkomen dat de bende rendez vous hadden alvorens de overval te Aalst, maar ik geloof niet dat dit een safehouse was omwille van het risico ter ontdekking.

Zoiezo woon ik op een boogscheut van het bos & zal ik het huis opzoeken met de fiets!

422

(717 replies, posted in 1982)

Dat is de vraag van 10 miljoen... Bij mijn weten is deze Siciliaan niet bekend voor het publiek, noch de robotfoto waarop een leerling van Calmette herkend wordt. De eerste naam waaraan ik denk is Bouhouche ... deze heeft lessen gehad & werd herkend op de vlucht. Heeft Bouhouche een Libanese link?

423

(717 replies, posted in 1982)

Deze Siciliaan heeft een zeer gedetailleerde robotfoto laten optekenen van een dader te Waver. De dag nadien heeft hij een totaal andere robotfoto laten maken, en is hij op de vorige teruggekomen. Was dit een actieve dader, of iemand die aan een wagen stond? Want een van deze cursisten heeft hier zijn eigen topic, en is op de terugvlucht herkend als schutter.

424

(12 replies, posted in Andere Personen)

82-83 onder leiding van Van Binst

De eerste reeks van misdaden uit de hand van de bende van nijvel komt tot een einde bij de arrestatie van Van Binst. Van Binst wordt vernoemd als informant, uitvoerder van tientallen hold-ups en diefstallen waarbij er enkel geschoten werd wanneer nodig. Hij wordt vernoemd als vriend van Jef Jurion, inbraak compaan van Vincent Louvaert, kennis & graag gezien gast van Van Camp bij Aux Trois Canards.

Gerechtelijk kennen we hem als de persoon die als eerste Lekeu koppelde aan de zaak Wittock-Van Landeghem, en het moordwapen op Van Camp situeerde, namelijk de verkoop tussen Louvaert en Hage Maroun. Komen deze latere tips uit een informant status, of waren er niet-publiek gekende bewijzen tegen zijn aanwezigheid en is het op een akkoord gekomen. Stel je voor!

Is er na de arrestatie van Van Binst een liquidatie oefening opgestart en is men nadien meer betrouwbare personen gaan recruiteren? Indien Van Binst een operationeel uitvoerder was die opdrachten kreeg uit een middenkader, zal hij zeker naar zijn inbraak compaan Vincent Louvaert gekeken hebben. Een drugsgebruiker welke aggresief uit de hoek kan komen, en die niet verder kijkt dan zijn neus lang is. Beeld je in dat Vincent Louvaert met een zekere ‘Jose’ een Austin Allegro in Elsene steelt om nadien onder te duiken bij zijn zus, wonende in Lembeek.

Ter plaatse wordt er door Van Binst vastgesteld dat de auto alles behalve is. Er wordt beslist om een gloednieuwe auto te stelen in de garage, even verder op in Lembeek. De Austin Allegro wordt onderweg gedumpt. Waarom een auto in Mei stelen om pas 3 maand nadien eerste actie uit te voeren, en dat dan wel over de grens? Zijn er in tussentijd meerdere hold ups & diefstallen net over de Franse grense uitgevoerd om hier uit het beeld te blijven ter voorbereiding? Ik kan me niet voorstellen dat je zonder voorbereiding een winkel ter grote van een colruyt binnenvalt. Is maubeuge uniek door een eerst grootschalig vuurgevecht? Waren er in het verleden meerdere dergelijke hold ups - diefstallen net over de grens, en is dit de reden voor Vos zijn theorie?

Voor verdere acties mogen we niet vergeten dat het Vandeuren was die een voorliefde voor Golfs toonde en reeds een overval met maskers uitvoerde, en die dit is blijven doen, zelf toen de bende dit bleef doen. Louvraert, Van Binst, Van Deuren, zijn in mijn ogen verantwoordelijk voor een groot aantal acties van de eerste golf. Lekeu, Bouhouche als middenkader. Mendez als tussenpersoon, hij dacht dat dit hoofdzakelijk over wapenhandel ging.

Van Binst affirmait que Louvaert lui avait tout expliqué du meurtre du concierge de l' Auberge du Chevalier, Jose Vanden Eynde, à Beersel, en décembre 1982. Louvaert lui avait indiqué qui avait tué Jacques Van Camp - et pourquoi - dans son restaurant de l' Auberge des Trois Canards, le 2 octobre 1983, à Ohain. Il avait parlé aussi du hold-up de Tamise et du bain de sang du Colruyt de Nivelles, en septembre 1983.

Was het met voorbedachte raden dat Vincent Louvaert een overdosis toegediend kreeg? Was het de bedoeling om Vincent Louvaert in de eerste reeks te betrekken om nadien als schuldenbok naar voren te brengen?

425

(48 replies, posted in Robotfoto's)

EricF, een lachouffe baard das toch een jonge dossogne?

426

(717 replies, posted in 1982)

Weet jij hier iets meer over the end? Wat is volgens jou de reden van Dekaise, en vooral de link met Mendez waar je steeds over spreekt? Of is het luidop denken?

LEO wrote:

1.250.000 Bef voor 250 dempers = 5000 Bef/stuk? Wie doet zulke bestelling bij een jonge wapenhandelaar zonder productielijn of arbeiders? De bestelling zou jarenlang aanslepen en met mondjesmaat geleverd worden! Begrijp ik niet goed of had Dekaise een patent op zijn ontwerp?

Geen idee of hij er een patent op had. Wel even herinneren dat Dekaise gekend was binnen de wapen onderwereld, daarom wij hij onder andere niet meehelpen met het onderzoek, als dit handelen ontdekt zou worden. Ik ben zeker dat Dekaise via een tussenpersoon zou werken LEO. Laat me morgen even opzoeken wat hij net van zwarte markt bleek te doen.

427

(717 replies, posted in 1982)

De drie partijen zijn aanwezig, Dekaise met zijn hulpje, Pourtois, Van Baelen, Montgomery Kee, Gray en Schoefer. De definitieve afspraak wordt gemaakt. In aanwezigheid van Pourtois en Van Baelen geeft Gray een voorschot van 1.000 dollar aan Dekaise. Voor de maand september belooft hij nog eens een betaling van 400.000 frank, om de productiekosten te dekken.

Als totale koopsom wordt het bedrag van 1.250.000 frank overeengekomen, voor de 250 dempers. Pourtois koopt de 5 Ingrams bij PRB en geeft ze door aan Dekaise. Die is intussen ernstig aan het werk gegaan, maar tegen het einde van de maand september kreeg hij nog steeds niet de beloofde 400.000 frank. Dekaise belt hierover met Pourtois. Het blijkt dat Gray het geld aan Schoefer gaf, met het oog op doorbetaling, maar die vertrok met de noorderzon, en met het geld.

Waarom Dekaise? België was een grote draaischijf voor de wapenhandel en Dekaise was een innovatief iemand die vooruit dacht. Niet meer, niet minder. Het inschrijven en uitschrijven van de 5 ingram's door Pourtois heb ik steeds een geurtje gevonden.

De enige logische link die we op dit moment kunnen leggen is dat Bouhouche op de hoogte was van dit prototype geluidsdemper. Net zoals dat er meerdere ex-werknemers zijn van bij Dekaise die volhouden dat de rijkswacht alvorens 1983 contacten hadden over de nieuwe geweven kevlar, maar dat de rijkswacht top dit steeds ontkend heeft. Het gaat zo ver dat een werknemer zegt 'hoe kan je mij uit 1986 kennen, ik werkte maar tussen '82 en '83 voor Wittock-Van Landeghem.

428

(575 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Imzaibraine, stel dat dit DNA-onderzoek deze keer een succes is... Wacht jij dan als onderzoeksrechter niet liever tot de cirkel rond is alvorens alle info de wereld in te sturen? Of liever mogelijke levenden waarschuwen via social media 'we denken jullie richting uit & deze keer hebben we een bewijs'.

429

(717 replies, posted in 1982)

Dekaise werkte inderdaad aan verscheidene 'uitvindingen' of 'modificaties', waaronder deze befaamde koffer. De levering is nooit gebeurd doordat een tussenpersoon het beloofde bedrag nooit aan Dekaise overhandigd heeft, maar er met de noorderzon vandoor ging.

De sleutel tot Dekaise en Temse ligt bij de innovatie, prototype van geluidsdempers en kevlar. Waarom niet bij een andere wapenwinkel een reeds gekende geluidsdemper stelen, en/of een reeds gekende kogelvrije vest?

Wil ik er ook even op inspelen dat Deprêtre zijn best gedaan heeft om Dekaise zo ver mogelijk uit het onderzoek te laten. Dekaise heeft het onderzoek niet vooruit geholpen, tot er een link gelegd werd met de bende, toen werd hij enorm zenuwachtig.

430

(717 replies, posted in 1982)

Op welke info baseer jij jezelf omtrent 'een knopje om te vuren'? Dit is de eerste maal dat ik deze informatie lees. Indien ze op 'iets' gewacht hebben, kan het enkel dit bepaalde cliënteel zijn. Een nachtelijke inbraak kan als gevolg hebben dat het prototype geluidsdemper of belangrijke aantekeningen omtrent deze geluidsdemper niet beschikbaar waren.

Een link met Temse moet er zéker zijn, al is het enkel om 'prototypes' in beide overvallen. Eveneens kijk ik naar de uitvoerders die gelijkenissen tonen.