451

(21 replies, posted in Overzicht Bendes)

dim wrote:

In 1982 werden 20 bendeleden uit Waterloo en Brussel opgepakt voor een tiental gewapende holdups op benzinestations (Gulf in Limal, 08/07/1982), Quicks (St. Pieters-Leeuw, 05/03/1982), een racket op restaurant "La Menestrel" aan het meer van Genval op 13/06/1982, een diefstal bij graaf Launoy in Waterloo en een zaak van valse checques samen met een persoon die aan een bank werkte.

Klinkt bekend in de oren, niet?

Wanneer Deprêtre de bende van Waterloo opnieuw vrij laat, wordt er snel opnieuw in hun richting gekeken en blijven de eigenlijke misdadigers buiten schot. Voeg hierbij de carnavalsmaskers van de bende van Houdy aan toe, en het is totale chaos. Voeg nu de Borains en De Staerke-clan aan toe en je hebt een gemixte soep!

452

(12 replies, posted in Terrorisme)

Volgens Willy Acke was de broer van Pierre Carette, Henry Carette, lid van WNP.

453

(34 replies, posted in Andere Personen)

Thierry Senterre, een individu die bekend is in café De Pomp en de straatjes van Oostende kent! Een vriend van Libert en leerling/makker van Calmette. Langzamerhand komt de onzichtbare hand van de WNP in het verhaal. Ik blijf me in deze zaak afvragen waarom net Deprêtre met deze initialen als bende-lid naar boven kwam. Net uitgerekend Deprêtre...

454

(784 replies, posted in 1982)

Angelou werd kort voor zijn moord met een drugsdeal in verband gebracht. Een medewerker van Auberge du Chevalier herkende Angelou als bezoeker - doch stond er in de boeken van STI geen enkele rit naar deze herberg genoteerd. Het moorddossier heeft net als dat van Vanden Eynde de eerste 2 jaar in de kast stof liggen vergaren.

Bron: Hilde Geens

Stel, Angelou & Vanden Eynde kennen elkaar uit het taximilieu en verdienen enkele extra euro's door drugs te vervoeren (in opdracht van) of zelf aan de man te brengen (taxi klanten). Op deze manier lukt het aan Vanden Eynde om zijn gokschulden enigszins af te betalen alvorens hij een hand verliest.

Angelou & Vanden Eynde zouden inderdaad minderjarigen naar de befaamde roze baletten of andere plaatsen vervoerd hebben lees ik op dit forum. Wat als Vanden Eynde een eigen dossier heeft aangemaakt van deze ritten - minderjarigen - klanten/bezoekers waaronder politici (zijn befaamde levensverzekering). Heeft Vanden Eynde hiervoor volk over de deur gekregen omdat dit was uitgekomen, en zat Angelou mee in dit levensverzekering verhaal? Dit zou alvast verklaren waarom het dossier zo lang in de kast stof heeft zitten vergaren en men niet gehaast was om dit op te lossen.

Ook heeft men geen controle uitgevoerd op de maaginhoud van Vanden Eynde na zijn dood, heeft hij gegeten van het voedsel dat op tafel teruggevonden is? Zo ja, moet hij zijn moordenaars goed gekend hebben & zelf het eten voorzien hebben.