Misverstand waarschijnlijk. Zandhaas is misschien 'n typisch Nederlandse term. Het betekent niks meer en niks minder dan soldaat, infanterist, het voetvolk. Gespecialiseerd om zich snel in te graven aan het front, niet om een kazerne te bewaken. De zandhazen waren nl. allen dienstplichtigen, schooljongens met nauwelijks les in wapengebruik en geweldsbeheersing.

Merovinger wrote:

Ook in Nederland werd er in deze periode bij heel wat kazernes ingebroken en werden er wapens, munitie en springtuigen beroofd.

In die tijd was er nog dienstplicht. Iedere dienstplichtige moest ook wachtlopen op zijn kazerne. Dat hield in o.a. een rondje langs het hek midden in de nacht vaak paar kilometer lang met hele stille hoekjes. Deze totaal overvaren soldaten moesten verplicht met 'scherp' lopen, maar dan met magazijn in broekzak. Ik herinner me uit de krant meerdere overvallen op zulke patrouillerende onnozele zandhazen. Onder andere met een kruisboog. Dan was het ja meneer nee meneer de overvaller, en wapens afgeven.

13

(49 replies, posted in Bewijsstukken)

De bankkaart werkte denk ik vroeger wel in de naïeve tijd, toen er op veel plekken nog touwtjes uit de brievenbus hingen, de tijd van de simpele fietssloten die nog openstuitbaar waren. Toen zag je nog vaak sloten die 'bloot' lagen aan de buitenkant. Paar keer friemelen met je bankkaart en plop slot schoot open. Bij nooit gerenoveerde schuurdeuren uit de jaren 60, zie je ze nog steeds. In de jaren 80 zag je deze onbetrouwbare systemen nog veel.

Tegenwoordig met nieuwe inzichten , sloten, nieuwe technieken, anti diefstal maatregelen , ligt het slot moeilijker en om dan een stukkie plastic erdoorheen te schuiven op zoek naar de zwakke plek, heb je toch bij voorkeur een stukkie van minstens 10 x 10 nodig omdat ie al doende schuin trekt, en je m dan aan n hoek puntje er door trekt.

Het meest ideale plastic laat zich wat lastig omschrijven, het wordt in de industrie gebruikt, bv als verpakking- of tussenmateriaal. Tis heel flexibel als karton, met de sterkte van plastic. Voor zover ik weet worden van dat materiaal geen pasjes gemaakt, omdat ze te slap zijn om goed in een aflezer te steken

14

(49 replies, posted in Bewijsstukken)

Trucje met plastic kaart werkt alleen als de deur is dichtgevallen, alle sloten verder vrij zijn. Ik heb er de afgelopen 20 jaar al menig buur mee geholpen die zichzelf had buitengesloten.

15

(49 replies, posted in Bewijsstukken)

Zo'n plastic kaart om in te breken zijn doorgaans stukkie groter en gemaakt van een halfslap plastic dat meebuigt met de kozijnen. Met zo'n bankpasjes formaat kom je veel minder ver. Coke wordt vaak gehakt, en werkt met een kleine harde bankpas het best. Dat zo'n parkeerkaart specifiek voor coke en inbreken werd gebruikt vind ik weinig voor de handliggend

16

(269 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Misschien is zo'n magnetometer iets voor uw piste?

» www.telegraaf.nl

17

(384 replies, posted in Mededelingen)

Begrijpelijk dat u nu andere zaken aan uw hoofd heeft

Moedig om dit openlijk te zeggen

Sterkte met knokken,  en mocht je ooit vastlopen, zoals je ziet er zijn er genoeg hier die je altijd n pm kan sturen voor n luisterend oor

18

(1,133 replies, posted in 1983)

Over dit circuit is jaren terug op dit forum al het nodige geschreven. Kan het alleen niet zo snel terugvinden met de zoekfunctie hier.

19

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Alle 86 pagina's van dit topic gelezen. Complimenten aan iedereen die een constructieve bijdrage heeft geleverd. Ook erg netjes dat sommigen al gelijk na die dag in oktober dat het nieuws over Christiaan Bonkoffsky naar buiten kwam, nuchter bleven en hun twijfels al hardop uitspraken dat hier wellicht wederom een fantast aan het werk was. En ook het daadwerkelijke feitelijke materiaal tot realistische porties terugbrachten. Wat ligt er nou echt op tafel? Hypnose tekening, bekentenis van vereenzaamd afgestompt figuur, weinig dus.

Die Chris Bonkoffsky, als je op je sterfbed een bekentenis doet, doe het dan goed, had die man door elkaar willen schudden. Maar het werd uiteindelijk een halve bekentenis. En daar bleef het bij. Niks kan worden aangetoond. Die Chris heeft niets kunnen beweren wat indruk heeft gemaakt op de speurders, klaarblijkelijk.

Wat mij nog wel opviel was hoe dit balletje aan het rollen is gebracht. Die Marc Vandamme hoorde dus eerst van een ex van Bonkoffsky dat deze bekentenis was gedaan, later de broer bevestigde dit verhaal tegenover hem. Dus iedereen die er van wist, was al behoorlijk loslippig. In iedergeval tegen die Marc.

Voor de slachtoffers van de bende is het weer loslaten van deze piste een bittere pil. Ik zag David VDS in zo'n talkshow tijdje terug, die had er een goed gevoel over. Nu weer terug bij af. Heel pijnlijk allemaal. Sterkte aan iedereen.

20

(384 replies, posted in Mededelingen)

Met pauzes weliswaar, maar in totaal kom ik hier al een jaar of 10. Het zal rond eind 2007 zijn geweest dat ik begon mee te lezen. Pas na vele maanden m'n eerste reactie gestuurd. Twee andere namen heb ik gehad voordat het uiteindelijk noorderling werd. Genoeg gebazeld. To the point.

Ik waardeer de inzet van @Ben, dat hij al zoveel jaren orde en structuur weet te handhaven. Bovendien geen reclame. Geen hinderlijke schreeuwerige avatars. Alles gegoten in rust en overzicht.

Als blijk van waardering zou ik best graag jaarlijks of éénmalig een klein bedrag willen doneren om hem tegemoet te komen in de websitekosten.

Nu is algemeen bekend dat @Ben hier heel terughoudend in is, en er nooit om zal vragen. Bij deze dan mijn idee om een doneermogelijkheid te creeëren. Hiermee kan hij dan de hosting betalen en of soms wat nieuwe software aanschaffen.

Feedback is welkom