21

(1,141 replies, posted in 1985)

Op zo'n moment zou je dan graag een robottekening zien, uitgebreider gespecificeerd willen hebben wat de verdachte inhielden, alsmede wat de handicap/beperking was. (Onder voorbehoud van Google Translator.)

22

(784 replies, posted in 1982)

Zwaar gokverslaafd, gokschulden, weinig ruggengraat, destructief karakter, zo iemand vertrouw je geen geheimen toe. Hooguit als chauffeur die paar centen wil bijverdienen. Dan houdt het op.

23

(784 replies, posted in 1982)

Dit is inderdaad wat men tegenwoordig noemt fakenews. Er is nooit aangetoond dat die 2 slachtoffers (Vanden Eynde en Angelou) op 1 of andere manier contact hadden. Laat staan handlangers. Verder heeft Vanden Eynde geen relatie met de coupe in Suriname, hij was niet het type mens, leidde niet het type leven voor geheime operaties, militaire complotten. Althans niets wijst daarop. Het betrof iemand met n eenvoudig volks, enigszins mislukt leven.

24

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Christiaan Bonkoffsky had al 'n bendeverleden. Hij was genoemd, herkend, speeksel afgenomen. Dus als je dan aftakelt, vereenzaamd, in combinatie met wellicht Korsakov verschijnselen, geeft hem een soort alibi om erop verder te fantaseren.

25

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Bij het uitkomen van deze bekentenis, dacht ik ook: eindelijk iemand is gaan praten. Die hoop en dat geloof dat het een keer uitkomt. Je gunt het de nabestaanden en slachtoffers zo.

Maar een bekentenis zonder daderkennis, zonder detailoverdracht is spijtig genoeg niet meer dan barpraat. 15 minutes of fame. Sterfbed, niks meer te verliezen. Dan verwacht je man en paard.

Misschien heeft deze man details verteld, maar kloppen ze gewoon niet. Weet iemand hoe uitgebreid deze 'bekentenissen' zijn geweest?

26

(784 replies, posted in 1982)

Wat ik altijd uit de achtergrondinformatie heb opgemaakt is dat Vanden Eynde binnen de wereld van het extremisme een zeer mild figuur was, een voetbalsupporter, een gokverslaafde, randfiguur maar dan eerder dom, lief onhandig destructief dan eng en berekenend was. Hooguit een loopjongen, een zeer kleine vis. Meest direct belastende wat bij hem gevonden is, waren gokschulden. Dit kan hem fataal zijn geworden. Maar degene die hem dan uit de weg wilde ruimen heeft dan wel de allergoedkoopste huurmoordenaars annex incassobureau op hem afgestuurd. Want het betaalde zo weinig dat ze de borden en spullen meenamen? En ze namen z'n portefeuille mee. Normale huurmoordenaars doen dat niet, die voeren uit en zijn weg. Daarom klinkt mij nog steeds het meest logische, de afgelegen plek, de roofoverval op Angelou, de nachtwaker van de kasteelherberg had gewoon pech dat er een psychopaat in deze groep criminelen zat. Tot nu toe nog het meest verklaarbare uitgangspunt.

Ja maar het moest op een inbraak lijken, okee maar waarom dan ook nog binnen eten en drinken? Dat klopt gewoon niet. Spullen meenemen was dan genoeg geweest. Dit is te spontaan en te geïmproviseerd verlopen om gepland te zijn. Mijns inziens. Zeker ook als je weet dat er eerder was ingebroken, de man had doorgeslapen. 1 fout figuur, doorgeslagen, of doorgesnoven, psychopathisch heeft hier mogelijk de geschiedenis van België mede bepaald. Is hij de killer geworden? Of alleen de killer uit de begin periode die later door nog extremere lieden is gekopieerd?

27

(540 replies, posted in Hypotheses)

Dat is zeer vriendelijk. Een kleine bendepauze is uiteindelijk ruim 2 jaar geworden. Soms wel moeilijk gehad, want Bende van Nijvel is verslavend. Toen de broer van de 'reus half jaar terug snikkend op tv was, dacht ik wel meteen dat wordt smullen op het forum. Nu gaan ze totale plaatje invullen, de dimmen en leo's hier, met wie ik de degens heb gekruist, krijgen die dan toch gelijk, iedereen zit in het complot. Toen las ik van de week dat de 'reus' weer als n fantast wordt neergezet, dat was de uiteindelijke trigger om terug te komen, te beginnen met het meest smeuïge topic. Dat lijkt me deze.

Ik ga de bedenkers van deze theorie niet afzeiken, maar wat hier geprobeerd is: alles aan elkaar knopen en opstapelen, 'n sfeertje creëren waarin zogenaamd alleen nog intimi het kunnen volgen. En bij alles roepen dat het stinkt, het favoriete werkwoord van cobra, dan voel ik mij als kritische bendevolger niet serieus genomen. En ik las zovele simpele vragen, verzoeken, waar dan overheen geluld wordt, en ontzettend jammer, want een sensationele originele en logisch klinkende piste is altijd welkom, maar daar zit 'm waarschijnlijk ook het probleem. De bende handelde nooit logisch. Behalve dat de waanzin 'n stijgende lijn kende.

Heb zin om me weer in te lezen. Heb nooit een grotere rol geambieerd dan inderdaad die van leek-zijlijn- commentator. Deze meer respect heb ik dan ook voor allen die wel huiswerk doen, feiten controleren, dossiers opbouwen. Xe Mero's, Clevers, Bennen, vroeger ook boemerangen, Zag dat er meer van dit soort constructieve leden bij zijn gekomen. Excuus als ik uw naam niet genoemd heb. Zag ook iemand met juridische kennis, daar vaart zo'n forum als dit uiteindelijk op, de serieuze types. Zag ook nog meer nuchteren, goed te weten dat ik totaal overbodig ben. Zo hoort het. Heb dit gemist

28

(540 replies, posted in Hypotheses)

Kostte enige dagen, maar de moeite genomen om dit topic te lezen. Ergens schijnt 'n kern te zijn. Wel zo verdraaid jammer dat de naamdrager van dit topic niet bij machte is zijn kort, bondig en overzichtelijk te uiten, met als ongewenst gevolg dat de stukken waar het om gaat, de lappen van cobra, in een natuurlijke beweging doorgescrold worden, en het interessante 'm zit in de kritiek die er op komt. Zodra de kritiek beter leesbaar is dan de original message, gaan de alarmbellen af, en weet je dat er iets niet klopt.

Door de jaren heen zijn er wel meer cobra's geweest, persoonlijk vind ik er insider ook 1, des te grappiger dat de pot en de ketel etc, maar eerlijk is eerlijk dit is het blokje hypothesen, hier mag je hardop nadenken. Prima.

Dus terug naar de kern, cobra zijn spinsels, die zijn helaas onnavolgbaar. 't Is wel een aardige poging, heus, als lezer krijg je al snel het gevoel dat het aan jezelf ligt, dat het ligt aan n gebrek aan kennis van dossiers en feiten. Maar stapelen van losse flarden, dat pagina's lang, spreek en denktaal, iemand hier had uitgerekend dat cobra in zijn citeertempo vele boeken per jaar kan schrijven. Helaas onleesbaar.

Bossi, die iets beter schrijft maar 90% lucht, kan die kronkels van cobra niet recht breien. Al vanaf pagina 1 voel je aankomen, dit gaat 'm niet worden, bewijzen gaan nooit komen. Dit heeft een hoog Kuros-gehalte. Iemand heeft tijd teveel, en believt in zijn sprookje, maar krijgt het nooit rond. Weet wel wat aanhangers te verzamelen zodat het schijn dat er toch iets te halen valt blijft.

Entertainment van dit topic een 7, inhoudelijk een 3 voor de boodschap, een 8 voor de rake kritieken die er ook tussen zitten. Poedelprijs kan naar Bossi, die het de hele tijd heeft over 'zijn team', maken die koffie of kopietjes? Of zijn dat de enigen die wel de woorden van guru cobra kunnen doorworstelen.

Clevor Trevor, Merovinger, dim en nog een paar bleven zakelijk, nooit op de persoon, fijn te zien dat zij hier nog steeds actief zijn. Kenza volwassener geworden.

Kleine mini lans wil ik breken voor insider, soms op de man helaas, maar de basis van zijn kritiek klopt. Als je afwijkend, spectaculair of vernieuwend je kijk op de Bende van Nijvel wil weergeven, doe dit dan met open vizier, gestructureerd. Nu is het een chaos deze cobra theorie, van alles wat, onnavolgbaar en ogenschijnlijk bedoeld het eigen ego wat op te krikken. Zou ik iemand aanraden net als ik dit hele topic door te nemen? Nee. Je mist niets.

29

(24 replies, posted in Terrorisme)

De moordenaar van Angelou, is met zijn wapen betrokken bij Beersel, de dode hond, Temse, Nijvel en Anderlues, lijkt vooral met andere zaken bezig dan met immigranten.

30

(13 replies, posted in Mededelingen)

LEO wrote:

Begin 1985 deed ik enkele maanden dienst als bewaker met hond op het terrein van de Overijse' Delhaize. 

Ik ben nu een gezapige zeventiger, dus Ben doe a.u.b. verder, ik ben er zeker van dat de jongere generatie ook een oplossing wil en zoekt voor het drama van de Bende van Nijvel! Uw forum is de enige begrijpbare kans voor hen.

Ca 20% van de bezoekers komt al die jaren uit Nederland, zodat met recht gesteld kan worden dat Ben internationaal aanslaat, en kennelijk voorziet in een behoefte bij een grote groep die het onderwerp levend willen houden. 

Uiteindelijk zijn de het de mensen die het forum 'gezicht' geven. Ik kan me geen forum voorstellen zonder de verhalen van LEO. Ik ben zelf 8 jaren actief en volgens mij was LEO er al toen ik hier kwam. RAF, Renne, K& allemaal namen van het eerste uur. Het wachten is natuurlijk op een comeback van Boemerang, die lange tijd een autoriteit was in het achterhalen van details. Maar zijn rol lijkt zachtjesaan overgenomen door Merovinger die het uiteraard weer net anders doet, meer van afstand. De nuchtere analyses van CleverTrevor, de schema's van Dim, had ik niet willen missen. Hopelijk plakken we er met zijn allen nog een decennium tegenaan, en lossen we ergens halverwege de bende op.