181

(413 replies, posted in Plaatsen)

De inhoud van deze brief, die kennelijk zou zijn geschreven door de toen 81-jarige Luc Desmet, schijnt mij toe als zijnde de zielenroerselen van een intelligent persoon - goede beheersing van de Belgisch-Nederlandse taal -, die toen - laten we aannemen dat het 21-10-2002 was -, met alle respect, de weg kwijt leek te zijn.

Echter, daarmee blijft onbeantwoord de vraag: klopt zijn in 2017, ten overstaan van meester Vermassen gedane uitlating geheel of gedeeltelijk en zo ja, waar blijkt dat uit? Als de loods Eikenlaan 36 in 1985 of daaromtrent inderdaad werd gefrequenteerd door personen en auto's, die in beeld waren in het Bende-onderzoek, dan komt zulks mij voor als een door de speurders van nu op te pakken draad van heb ik jou daar.

Op basis van voorgaande brief, concludeer ik dat Desmet in ieder geval op enig moment niet in de allerbeste vorm van zijn leven verkeerde en voor het overige persisteer ik.

182

(413 replies, posted in Plaatsen)

Ik stel (ook) uitdrukkelijk vast dat de mede door advocaat Vermassen gememoreerde eigenaar van de loods Eikenlaan 36 te Jezus-Eik (Overijse), tevens zijnde fruithandelaar en getuige, L.D., medio december 2017 op 96-jarige leeftijd is overleden in het Universitair Ziekenhuis Leuven. Bij gebreke van (een transcript van) de bandopname van het gesprek tussen meester Vermassen en deze kennelijk 'erg helder van geest zijnde man', is het lastig, zo niet onmogelijk om hier een adequaat oordeel over te geven. Deze muis zal nog wel een staartje krijgen, als je het mij vraagt.

183

(413 replies, posted in Plaatsen)

Zie niet in waarom de bandopname van de verklaring van die overleden hoogbejaarde getuige (toenmalige loodseigenaar) niet kan worden vrijgegeven, waarbij de door die getuige genoemde namen en - indien noodzakelijk - (bepaalde) plaatsen of (bepalde) situaties, ter geruststelling van eenieder mogen worden weggelaten, opdat die verklaring door een breder en groter publiek - weldenkende mensen - op zijn merites zal kunnen worden beoordeeld.

Op basis van de thans mij bekende informatie, hecht ik geen enkele waarde aan de stelling dat deze getuige tot en met de bandopname van zijn verklaring, niet compos mentis zou zijn geweest.

184

(52 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Volgende stap:

'Van: Darty
Verstuurd: dinsdag 7 januari 2020 11:52
Aan: FMF Bxl PG Doc (ROJ)
Onderwerp: Re: requête amicale

Chère Madame / cher Monsieur,

Merci beaucoup pour votre message. 

Pour éviter toute confusion, je voudrais souligner que l'article 6, paragraphe 1, de la Convention européenne des droits de l'homme stipule qu'un tribunal tel que la cour d'assises doit rendre une décision publique ("L'arrêt doit être public être fait "). 

C'est pourquoi je ne comprends pas pourquoi, de votre côté, des exigences particulières sont apparemment imposées à leur acquisition. Ceci est d’autant plus important, en vue de https://www.tribunaux-rechtbanken.be/nl … oorzoeken; accès inconditionnel à la jurisprudence (anonymisée). 

Je vous prie donc de bien vouloir confirmer qu'il n'y a pas d'objection de votre part à m'envoyer les jugements demandés sous forme anonyme, après en avoir fait la demande par lettre officielle, dont je vous remercie par avance. 

Salutation distinguée,
Darty'

185

(52 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Reactie op mijn verzoek om de assisenarresten in de zaken Madani Bouhouche en Robert Beijer, is binnen. Naar Belgische maatstaven gemeten, verbaast de inhoud daarvan mij niet. Daarbij laat ik mij niet uit over de door mij ervaren fysiologische verschijnselen, mede in relatie tot » www.rechtspraak.nl

Van: FMF Bxl PG Doc (ROJ)
Verzonden: maandag, januari 6, 2020 2:23 PM
Aan: Darty
Onderwerp: TR: requête amicale

Cher Monsieur,

Nous avons bien reçu votre demande d’obtenir copie des arrêts rendus publiquement par la Cour d'assises du Brabant le 13 février 1995.

Pour nous permettre de répondre à votre demande, nous devons disposer d’une demande écrite, datée et signée de votre main (mais qui peut nous être envoyée en version scannée par mail) à l’attention de M. le procureur général.

Cette demande doit en outre expliquer le motif de votre demande (historique, scientifique,… ?) et contenir votre engagement ne faire des informations auxquelles vous aurez accès aucun usage autre que celui invoqué à l’appui de votre demande et de respecter la vie privée des personnes concernées, notamment en veillant à ce qu’elles ne puisse pas être identifiées dans toute publication ou communication relative à vos recherches.

Veuillez agréer l’assurance de notre considération la plus distinguée
Le service documentation
L.

Van: Darty
Verzonden: Friday 3 January 2020 4:01 PM
Aan: FMF Bxl PG 1ere Bureau (ROJ)
Onderwerp: requête amicale

Madame / Monsieur le procureur général,
Je recherche depuis un certain temps des copies des arrêts rendus publiquement par la Cour d'assises du Brabant le 13 février 1995, avec, si possible, les considérations factuelles et juridiques qui l'ont précédé, et les actes d'accusation, dans les affaires pénales contre l'accusé M. Bouhouche et R. Beijer.
Pouvez-vous m'en fournir des copies? Les coûts associés, bien sûr, sont pour mon compte.
En attendant votre réponse, je reste,
salutation distinguée,
Darty’

186

(413 replies, posted in Plaatsen)

Darty wrote:

[De enige naam - ‘militaire component’ - die mij nu te binnen schiet is Gérard Lhost, een voormalige overste of kolonel bij de Rijkswacht, die dan nog niet zo lang geleden zou moeten zijn overleden en een zoon met een topfunctie bij de rechtbank zou moeten hebben gehad.

Ik vrees dat ik verder zal moeten zoeken.

Ben ik ‘warm’ als ik zeg: ‘Guy Dussart?’ Weliswaar had hij geen hoge militaire rang - bij mijn weten was hij in 1985 adjudant -, maar occupeerde wel als hoofd van de Waverse BOB.

187

(527 replies, posted in Hypotheses)

Heb iets gevonden. Jemig, wat is dit interessant. Blij dat ik bijna vakantie heb, aangezien ik dan meer tijd heb om hierin op te te gaan » www.stelling.nl

188

(413 replies, posted in Plaatsen)

coconut wrote:

Met een militaire component bedoel ik een militair. Een militair met een hoge functie. Wij hebben ook een getuigenis van een andere militair, een kolonel, die getuigde ooit gevraagd te zijn voor wat men later "de Bende" is gaan noemen. Toen we dit hoorden had dit ook voor ons een bomeffect. Natuurlijk werd die getuigenis doorgegeven aan de cel. Nooit nog iets van gehoord.

De "militaire component" is trouwens ook overleden. Zijn zoon had een topfunctie op de rechtbank.

De enige naam - ‘militaire component’ - die mij nu te binnen schiet is Gérard Lhost, een voormalige overste of kolonel bij de Rijkswacht, die dan nog niet zo lang geleden zou moeten zijn overleden en een zoon met een topfunctie bij de rechtbank zou moeten hebben gehad.

Ik vrees dat ik verder zal moeten zoeken.

189

(413 replies, posted in Plaatsen)

coconut wrote:

De eigenaar van de loods is overleden. Op zijn sterfbed heeft hij contact gezocht met Jef Vermassen. Vermassen heeft zijn verklaringen op band opgenomen. We zullen de man dus niet meer moeten vervolgen. Ik veronderstel ook niet dat een stervende man Vermassen bij zich roept om vlug nog wat leugens te verkondigen.

De man heeft jaren lang met vreselijke angsten geleefd en werd bedreigd. Zoals we hier vernomen hebben van David heeft men geprobeerd hem gek te verklaren. Heel veel getuigen zijn verongelukt, gezelfmoord ... of men probeerde hen gek te laten verklaren.

Ook Willy Acke pleegde zelfmoord. Er zijn tal van details waardoor er op zijn minst grote twijfel bestaat over deze zelfmoord.

Ik hoop dat die bandopname op een of andere manier in de openbaarheid komt of dat daarvan een zo natuurgetrouw mogelijk uitgeschreven tekst te vinden zal zijn. Mag toch aannemen dat ook de privédetective of een ander verlengstuk van Vermassen en Van de Steen, zich hier vol overgave op heeft gestort. Immers, de Belgische justitie bestond, met respect, uit brekebenen en voor zover daarvan geen sprake was, werden die wel in het spel gebracht, althans de transfer van het Nederlandstalige Bendedossier van Dendermonde naar het Franstalige Charleroi, zou zeer wel een scène kunnen zijn uit de Britse comedyserie ‘Allo, Allo!, met aan de achterkant van die medaille een slimme en sluwe ‘moord’ op het onderzoek naar de Bende van Nijvel en (in)direct daarmee verband houdende zaken, vandaar ook mijn boosheid. Troch - magistraat - zei niet voor niks dat de deksels op de potjes moeten blijven, wat ook binnen .

Entiteiten die zich mede schuldig hebben gemaakt aan collusie of obstructie van het strafrechtelijke onderzoek in dezen, zijn het parket van Dendermonde (onder auspiciën van minister Melchior Wathelet) en de Kamer van Inbeschuldigingstelling (K.I.) van het Hof van Beroep te Gent en daar neem ik geen woord van terug. Zulks klemt te meer, omdat de Belgen, inclusief hun advocaten, het kennelijk wel best vonden dat zélfs die K.I., die toen met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid moet hebben gezeteld in de schaars verlichte martelkamer van het Gravensteen, het niet nodig achtte hen kond te doen van het hoe en waarom van haar besluit om hen mede deel uit te laten maken van ‘Allo, Allo! De afgezette onderzoeksrechter Freddy Troch zei niet voor niets dat ‘de deksels op de potjes moeten blijven’, welke woorden ik opvat als een terechte minachting van de Gentse K.I.

Anders geformuleerd, mede dankzij de Gentse K.I., zie ik mij daar al zitten in Charleroi, in de hoedanigheid van Franstalige speurder of magistraat, met voor mij een zo-even afgeleverd pak dossiers van heb ik jou daar, zijnde de vrucht van jarenlang intensief en serieus speurwerk van anderen, opgesteld in een taal die mij evenveel zegt als wat ik ervoer als het gemurmel van mijn ouders, kort na mijn geboorte. Die vrucht mocht van de leden van de Gentse K.I. wel verrotten en vergaan, want ook in die kamer zal daar wel aan zijn gedacht, laten we niet naïef zijn.

Ja, dit is typisch zo’n geval dat onder je huid kruipt, als je niet oppast, wat er voor zorgt dat je gaat uitweiden over andere zaken dan die hier eigenlijk niet thuishoren of thuis zouden moeten horen. Toch hangt alles, zo niet veel met elkaar samen. Veel mosterd na de maaltijd. Ik hoop van harte dat de toonzetting in dezen harder en pittiger wordt - harder afbijten -, zeker omdat een groot aantal van de wellicht nog levende verantwoordelijken (van toen), zich op een uiterst laakbare wijze hebben gedragen, zeker naar de slachtoffers/burgerlijke partijen toe. Uitdrukkelijk door hun toedoen lijkt de zaak er nu zo verloren bij te liggen. Hoop dat ik mij in dat laatste deerlijk vergis.

Oké, duidelijk, loodseigenaar en Acke zijn overleden.

coconut wrote:

Dank je dat je wil mee zoeken. Je kent het verhaal Van Haperen/ Bouhouche waarschijnlijk. Wij zijn nog op zoek naar een aantal Nederlanders. Maar dat is voor een ander topic.

Graag gedaan. Die combinatie ken ik niet, komt nog wel.

coconut wrote:

Met een militaire component bedoel ik een militair. Een militair met een hoge functie. Wij hebben ook een getuigenis van een andere militair, een kolonel, die getuigde ooit gevraagd te zijn voor wat men later "de Bende" is gaan noemen. Toen we dit hoorden had dit ook voor ons een bomeffect. Natuurlijk werd die getuigenis doorgegeven aan de cel. Nooit nog iets van gehoord.

De "militaire component" is trouwens ook overleden. Zijn zoon had een topfunctie op de rechtbank.

Dank u, zal ernaar op zoek gaan.

190

(413 replies, posted in Plaatsen)

Geachte coconut, kunt u misschien aangeven wat - niet wie - u bedoelt met de ‘militaire component’, aanzien dat een wel heel ruim begrip is (Rijkswacht, FN, CIA et cetera), dan kan ik wat beter meezoeken of overvraag ik u nu?