11

(17 replies, posted in Algemeen)

Bossi, wat u aangeeft is in het voordeel van eventuele verdachten, die het wel heel bont moeten maken om tegen een veroordeling aan te lopen. Als het tot een rechtszaak komt, zal die zijn bedoeld om het publiek meer duidelijkheid te geven over het gebeurde, middels het lichten van het geheim van het strafrechtelijk onderzoek, waarbij bij het federaal parket niet direct zal worden gedacht dat daar ook maar een veroordeling uit zal rollen.

Ik ben benieuwd welke personen door het federaal parket zullen worden aangewezen als verdachten, tevens zondebokken.

12

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Dan zal het wel Christian De Valkeneer zijn, trobken.

Trouwens, in de Bendezaak deed De Valkeneer zich voor als acteur, die ondanks zijn bretels en clownsstrik zoiets moest voorstellen als de procureur-generaal van Luik.

Het moet niet veel gekker worden!

13

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Ik stelde dit even hiervoor - hoorde de frituuruitbater bij de zwaaikom bij Ronquières Daniel’ of ‘Dany’? - ook zo, omdat in de zaak-Bouhouche-Bende van Nijvel zogenaamd schakelbewijs wellicht tot zijn veroordeling had kunnen leiden.

Voorbeeld: tijdens de achtervolging van de (vlucht)auto van de verdachten van de overval op wapenhandelaar Daniel - LOL - Dekaise, meende één van achtervolgende politiemannen Madani (Dany) Bouhouche als inzittende van de vluchtauto (VW Santana) te herkennen, terwijl er op 6 november 1986 uit de zwaaikom bij Ronquières zakken, met daarin onder andere een op 30 september 1982 bij Daniel Dekaise gestolen Rüger zijn gevist. Alleen deze schakel zal niet genoeg zijn voor een veroordeling. Hoe meer schakels/schakelbewijzen, hoe beter in met name het kader van de overtuiging die de rechter moet krijgen dat de verdachte (Bouhouche) het hem ten laste gelegde feit heeft begaan. Maar ja, tegen een dode Bouhouche is geen rechtszaak opgewassen.

Zo denk ik dat Bouhouche in de zaak-Mendez op basis van schakelbewijs veroordeeld had kunnen worden, maar dat met name (het systeem van) leken- of assisenrechtspraak en een goede raadsman/advocaat aan de zijde van Bouhouche, daaraan in de weg hebben gestaan.

Darty wrote:

Die boom en die k-zaag, kunnen me de boom in, althans mag ik er nog steeds vanuit gaan dat in de kennelijk gevonden en ontcijferde agenda van wijlen Madani Bouhouche geschreven naam ‘Christian’, niet slaat op Christia(a)n Bonkoffsky?

Madani Bouhouche was Franstalig, wat zou kunnen betekenen dat hij Christian, in plaats van Christiaan in zijn agenda heeft opgeschreven.

Ik zocht nog even door en zag dat Bouhouche in de zaak-Mendez nog wel veroordeeld is voor heling van op 15 mei 1985 uit de woning van Mendez (in Overijse) gestolen wapens, waarmee de nabestaanden van Mendez de poedelprijs hebben gewonnen.

» Nieuws

14

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Die boom en die k-zaag, kunnen me de boom in, althans mag ik er nog steeds vanuit gaan dat in de kennelijk gevonden en ontcijferde agenda van wijlen Madani Bouhouche geschreven naam ‘Christian’, niet slaat op Christia(a)n Bonkoffsky?

Mag ik er ook nog steeds vanuit gaan dat in de nacht van 10 op 11 november 1985, door de frituuruitbater bij de zwaaikom bij Ronquières gehoorde naam ‘Daniel’ is en niet ‘Dany’? Immers, bij de naam Daniel hoeft de klemtoon niet op ‘el’ te liggen - ‘Dániel’ -, waarbij die nacht de perceptie van de (door personen/stemmen/VW Golf verraste) frituuruitbater was: ‘Daniel’, terwijl er toen geen ‘Daniel’, maar Dany’ kan zijn gezegd. Dit klemt te meer, omdat ‘el’ in de naam Daniel, ook kan worden ‘ingeslikt’ bij het uitspreken daarvan.

15

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Waar komt het verhaal over de vliegende (zaag)ketting vandaan? Wat is de bron daarvan?

Enfin, als een boom (in minder dan een seconde) opscheurt, kan (het uiteinde van) het opscheurende boomdeel iemand - bijvoorbeeld de boomzager die verkeerd staat opgesteld - aan de kaak-/halsstreek treffen en daarin doordringen, waarbij de snelheid, de massa en de scherpte van het opscheurende (uiteinde van het) houtdeel onder andere voor (gedeeltelijke) onthoofding kan zorgdragen. ‘Leuker’ kan ik het niet maken.

16

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Ik zie totaal geen reden om ‘ongerust’ te zijn, aangezien Madani Bouhouche deel uitmaakte van een kleine gemeenschap - ons kent ons -, ik mij niet kan voorstellen dat niemand van de personen die hem bij leven hebben aanschouwd - bijvoorbeeld zijn vriendin -, dat ook niet hebben gedaan na diens overlijden, voor zijn crematie, gerechtelijk commissaris Eddy Vos, die na het ongeval naar de plek des onheils is getrokken, bij mijn weten nimmer heeft beweerd dat Bouhouche (mogelijk) nog leeft en er verder geen enkel bewijs is voor de stelling dat hij niet dodelijk is verongelukt tijdens het vellen van een boom.

Aan het vellen/zagen van (grote) bomen kunnen (zware) risico’s kleven, bijvoorbeeld opscheuren binnen minder dan een seconde, zeker als je dat niet doet volgens de regelen van de kunst.

» www.boomzorg.nl (PDF) | www.dumpert.nl | www.dumpert.nl | www.boomzorg.nl

Als hoofdverdachte in de Bendezaak wordt hij gemist.

17

(116 replies, posted in Wagens)

stiletto wrote:

Robert, dat de pers er de meest gekke verzinsels bijhaalt, eigen verhalen aan elkaar breidt en wat uit hun nek lullen om er een goedkoop / goedverkopend schrijfsel uit te "persen", is al lang een oud zeer.

Uit mijn hart gegrepen. Weet uit (eigen) ervaring hoe de pers de feiten al dan niet bewust kan verzwijgen of verdraaien, met als gevolg dat kijkers, lezers en luisteraars zich op basis daarvan een oordeel vormen. Dit is een immens probleem.

18

(91 replies, posted in Magistraten)

Nog een reactie op het artikel van Douglas De Coninck/Humo: Waren de kogelhulzen op de deurmat bestemd voor of gericht tegen Willy Acke? Kogelhulzen vinden op de deurmat van, zo neem ik vooralsnog aan, het drukbevolkte parket- of gerechtsgebouw in Dendermonde, kan en mag als een bedreiging worden beschouwd, maar waar blijkt nou uit dat die kogelhulzen bedoeld of bestemd waren voor Willy Acke en hield het neerleggen daarvan verband met de Bendezaak of een andere strafzaak?

Trobken wrote:

Darty, ik stel voor dat je Douglas De Coninck zelf even aan schrijft. Hij leest trouwens ook dit forum. Kritiek kan en is goed, maar ik zou toch maken dat je een tegengewicht met inhoud kan bieden. En niet alleen met (veel) loze woorden.

Hij schrijft 'dat betekent', zonder de lezer te melden wat hij daarmee bedoelt of hoe hij daarbij komt. Ik neem daar geen genoegen mee.

Ik schrijf hem niet over iets wat hij van tevoren had kunnen en moeten bedenken.

Over welke inhoud hebben we het eigenlijk? Als de wetsdokter heeft vastgesteld dat zijn dood om 9:50 uur is ingetreden, betekent dit dan dat hij na zijn aankomst zes kilometer terug naar huis is gestapt? Ik kan mij niet voorstellen dat De Coninck dit een van zijn beste stukken vindt.

19

(91 replies, posted in Magistraten)

Waarom zou hij gaan lopen? Waar komt die gedachte toch vandaan?

nostra wrote:

Aan stations, zelfs de kleine, kon wel eens een taxi gewoon staan te wachten.

Ja, taxi's zat, ook toen.

O ja, Douglas De Coninck (Humo):

"Volgens de wetsdokter was de dood ingetreden om 9u50. Dat betekent dat Willy Acke na zijn aankomst in Beernem zes kilometer terug naar huis is gestapt, daar andere kleren heeft aangetrokken en zijn touw- en leibandconstructie beginnen te bouwen is."

Aldus nam de Coninck aan dat Acke naar huis is gestapt. Zulke journalistiek is de dood in de pot.

20

(91 replies, posted in Magistraten)

Goed plan.

Heb nog even in mijn ‘boekhouding’ gekeken. Eerst vanaf de zomer van 1994 had ik (in Nederland) een (handzame) Alcatel GSM-telefoon, met zo’n flexibel antenne-sprietje erop. Mijn compagnon had toen een (handzame) Motorola ATF-/autotelefoon. Enfin, toen had je ook plenty munttelefoons, zeker op de stations.