201

(52 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

P-51 wrote:

Wel vreemd dat U met "Darty" signeert. Kans op een positief antwoord is m.i. nihil. Blijven drijven, jongeheer ...

Dáár kennen ze me onder een andere naam.

202

(52 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Heb de Franstalige assisenarresten vandaag opgevraagd bij het parket-generaal Brussel (1bur.parq.gen.bxl@just.fgov.be), met dank aan www.assisen.be. Wie weet staat daar wat zinnigs in.

Madame / Monsieur le procureur général,

Je recherche depuis un certain temps des copies des arrêts rendus publiquement par la Cour d'assises du Brabant le 13 février 1995, avec, si possible, les considérations factuelles et juridiques qui l'ont précédé, et les actes d'accusation, dans les affaires pénales contre l'accusé M. Bouhouche et R. Beijer.

Pouvez-vous m'en fournir des copies? Les coûts associés, bien sûr, sont pour mon compte.

En attendant votre réponse, je reste,

Salutation distinguée,

Darty

Uiteraard is het nog maar de vraag of ik die krijg, maar goed, we zullen zien en als u via uw kanalen daar de hand op weet te leggen, zult u die ook wel plaatsen op dit forum, toch?

203

(1 replies, posted in Bibliografie)

Clip over het boek Bloed, Bouhouche en Beijer » YouTube
Via » www.assisen.be

204

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

coconut wrote:

Tiens, nu we een Nederlandse advocaat in ons midden hebben. Darty, vind jij de houding van de Belgische advocaten in deze een "normale" houding. Zij schijnen postbode te moeten spelen tussen getuigen en gerecht zonder dat zij bijkomende onderzoeksdaden vragen. En dit terwijl zij verklaren "Ik heb een brief gekregen met de namenlijst van de bende van Nijvel".

Daar kan ik geen zinnig antwoord op geven, althans helaas hebben de raadslieden van de burgerlijke partijen na het ontslag van onderzoeksrechter Freddy Troch - wat je noemt een schoffering van de rechtsstaat -, er niet voor gekozen zich uit protest daartegen vast te ketenen aan de Waterloolaan 115, onder toeziend oog van de (inter)nationale pers » Onderzoek

205

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Ben wrote:
coconut wrote:

Bouhouche was niet alleen toen hij probeerde een eik om te leggen maar deed dit blijkbaar in aanwezigheid van een "familielid". Wie dat was is mij onbekend.

Bron?

coconut wrote:

Naar mijn mening was men net iets te ijverig met het laten verdwijnen van sporen wat betreft de Bende van Nijvel-saga. Dat is mijn aanwijzing Ben.

Omdat de politie liever de deuren uit veiligheidsoverweging vernietigt, is heel de zoektocht verdacht? Dankzij de openheid van de Belgische politie weten we zeer goed wat er werd gevonden in zijn woning, zijn contacten in Frankrijk, zijn woon- en leefomstandigheden, ... Aan heel de zoektocht in Frankrijk is weinig verdacht.

coconut wrote:

Nog iets, het lijk van Bouhouche was verast en men kon dus geen DNA meer nemen. Maar op de plaats van het ongeval waren genoeg bloedsporen om stalen te nemen en alsnog te proberen DNA te recupereren en te vergelijken.

Misschien is dit wel gebeurd. Het is niet omdat speurders over zo’n zaken niet communiceren, dat het niet gebeurd is.

kenza wrote:

Idd vrijgelaten onder voorwaarden en geen DNA of grondige lijkschouwing.

Hij werd vrijgelaten onder voorwaarden maar hij verhuisde in samenspraak met zijn justitieassistent naar Frankrijk. Er was echter geen actieve controle op de voorwaarden. Die justitieassistent was ook vrij snel op de hoogte van de dood van Bouhouche en heeft begin december 2005 het parket geïnformeerd.

Er werd geen lijkschouwing gedaan omdat de lokale Franse autoriteiten de geschiedenis van Bouhouche niet kenden. Voor hen was het gewoon een eenzame Belg die op zijn berg woonde en stierf naar aanleiding van een banaal ongeluk. Na zijn dood is hij gecremeerd, en daar is niets verdacht aan.

Kenza wrote:

wie zaagt er nu een tak af waar je zelf opzit?

Ik vermoed niemand. Geen idee waar dat idee vandaan komt.

Kenza wrote:

Nogmaals een eik ontploft niet. Nog nooit meegemaakt.

Ik vraag mij af hoe jij die ontploffing voorstelt?

Edy Vos: “Hij stierf toen hij bezig was een boom om te zagen met een kettingzaag. Toen een groot stuk hout plotseling met grote kracht van de boom afsprong, werd Bouhouche letterlijk onthoofd''

Bron: De Standaard | 3 januari 2006

Deel die mening.

‘Toen een groot stuk hout plotseling met grote kracht van de boom afsprong, werd Bouhouche letterlijk onthoofd'', zegt Eddy Vos, van de cel Waals-Brabant.

Bron » Nieuws

I rest my case.

206

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

coconut wrote:

Beste Darty, interessante uitleg maar dat van de boom die in het luchtledige hangt moet je mij toch eens wat beter uitleggen vrees ik.

Hier wordt een enigszins vergelijkbaar fenomeen beschreven. Dat zou zich in het geval van Madani Bouhouche ook kunnen hebben voorgedaan.

» www.boomzorg.nl

207

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Ik kan het niet beter uitleggen, sorry.

208

(52 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Bossi wrote:

Darty, in het Hof van Assisen alhier spreekt men niet over een verdachte maar over de beschuldigde. Dit gewoon ter info. Een Hof van Assisen heeft ook zijn voordelen. In ernstige zaken ben ik geen voorstander om de zaak in drie à vier uur af te handelen waar er zelfs belangrijke onderwerpen niet meer aan bod komen.

Dank u, weer wat geleerd. Het voeren van het zogenoemde 'proces van de eeuw' tegen onder anderen Madani Bouhouche, bij het hof van assisen, was wellicht de beste keuze in de gegeven situatie. Vind het opvallend dat de tegen de beschuldigden in het openbaar gewezen, al dan niet geanonimiseerde arresten in dat 'proces van de eeuw' - wezenlijke informatie voor 'het volk' -, op het kerkhof lijken te liggen.

209

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Volgens ex-politiecommissaris Eddy Vos (in commissie), was het een noodlottig ongeval. Mede daarom zie ik geen moord o.i.d. op Madani Bouhouche.

Op basis van wat bij mij voorligt, vermoed ik dat er in het geval van Bouhouche sprake was van een breuklijst (scharnier) van een reeds omgevallen boom die onder grote spanning stond. In die breuklijst heeft Bouhouche vervolgens een draaiende kettingzaag gezet, waarna de breuklijst plotsklaps is losgeschoten, ten gevolge waarvan de onderkant van de onder spanning staande boom(stam) met grote snelheid (omhoog) tegen het hoofd van Bouhouche is gekatapulteerd. Breuklijsten komen onder spanning als een boom op een verhoging (heuvel o.i.d.) valt en de bovenkant van die boom in het luchtledige hangt (over de verhoging heen). Dat geeft spanning op de breuklijst, waardoor je op je qui vive moet zijn als je daar het zaagblad inzet, zeker bij grote, hoge bomen. Ik denk dat Bouhouche zich daarop heeft verkeken, althans ik neem de lezing van Eddy Vos voor waar aan.

Wie zich verdiept in de risico's die het zagen van bomen met zich meebrengt - boomzaagdiploma's zijn er niet voor niets -, bedenkt zich wel twee keer, vooraleer  de kettingzaag wordt uitgeleend... » www.ecopedia.be

210

(52 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

kenza wrote:

Wie was de onderzoeksrechter die Bouhouche probeerde te veroordelen?

Luc Hennart.

EricF wrote:

Deze geprobeerd? » www.tribunaux-rechtbanken.be

Ja, maar mijn trefwoorden lust ie niet.