1

(117 replies, posted in 1983)

Ze hadden allebei bivakmutsen op met één gat voor beide ogen.

2

(1,046 replies, posted in 1985)

Als ze gedekt waren van binnenuit/bovenaf dan zou daar, op het ogenblik van hun vlucht geen enkel politie of rijkswacht staan. Ze speelden gewoon op hun reputatie van "killers". Welke politieagent of rijkswachter zou zijn leven riskeren voor een povere salaris, om zo een bende proberen te stoppen?

3

(1,046 replies, posted in 1985)

Als je zulke aanvallen doet, bereid je je van tevoren voor. Bijna 6 weken tussen de aanslagen van Braine-Overijse en Aalst. Ze hebben alle tijd om locaties te verkennen. Ze hebben alle tijd om zich verschillende ontsnappingsroutes voor te stellen. Ze hebben alle tijd om incognito rond te lopen op de parking en in de Delhaize (en zeker niet de middag van de feiten). Zes weken om alles tot in de puntjes te plannen. En u gelooft dat al deze organisatie gebaseerd zal zijn op een eenvoudig verzoek om een plaatje te draaien aan een amateurradiostation.

Dit geloof je toch niet?

4

(136 replies, posted in 1983)

club_le-happy-few wrote:

Zelfde standplaats? Klanten oppikken in café?

In het midden van de dag ok. Hier weten we (en de onderzoekers ook) dat hij om 1h30 's nachts nog een koffie dronk in een café. Dat hij zei dat hij niet genoeg gewonnen had en dat hij nog wou rijden. Laatste klant(en): place Flagey. Om ongeveer 2h00 's nachts heb je niet zoveel taxi's. Als andere taxichauffeurs iets hadden gezien, geloof me, dan hadden ze gepraat. Deze mensen zijn echt aan elkaar gelast.

5

(136 replies, posted in 1983)

Hoe kunnen collega's van een taximan gewoon zijn klanten gezien hebben?

6

(456 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Etienne1420 wrote:

België verdeelt niet alle info met iedereen.

De transmissie van DNA-gegevens is lange tijd gereguleerd door wereldwijde conventies. Terrorisme heeft grotendeels bijgedragen aan deze afspraken. De geschiedenis van TBW is slechts een heel klein deel van deze wereldwijde gegevens.

7

(456 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Etienne1420 wrote:

Vermoedelijk verbieden politieprocedures de politie om toegang te krijgen tot gegevens uit buitenlandse databanken die ze volgens de Belgische wet niet zelf had kunnen verzamelen.

Voor de vingerafdrukken is er toch geen probleem met de buitenlandse polities:
Alle vingerafdrukken die in het Brabantse bendedossier werden gevonden, werden ook gematcht met alle vingerafdrukken in het Mendez-dossier en het moorddossier Pastoraalstraat. Tevergeefs.
In 2001 waren er twee Belgische databanken met gedigitaliseerde vingerafdrukken: "deca" met 369.847 bestanden met 10 vingers per bestand en "mono" met 88.200 onvolledige vingerafdrukken die door de jaren heen op een plaats delict werden gevonden.

Vingerafdrukken gevonden in het bendedossier van Nijvel worden hier ook opgeslagen. Het systeem vergelijkt voortdurend en automatisch de impressies met de twee databases. Het kan dus best zijn dat op een bepaalde dag een parabool mogelijk is."
Maar toch: Walter Keyenberg was tien jaar verantwoordelijk voor de opleiding en rekrutering van politiekandidaten tot aan zijn pensionering in 2009. Daarvoor was hij twintig jaar hoofd van de dienst forensische identificatie en zag hij het materiaal over de bende van Nijvel.
Keyenberg zei: "In deze periode hadden we een vingerafdruk van 250.000 tot 300.000 criminelen. Er waren een paar miljoen omdat een persoon tien vingers heeft. Nou, we vergeleken ze maandenlang, inclusief weekends, met de hele dienst één voor één tegen fragmentarische vingerafdrukken uit het Nijvel bandbestand. Alle verdachten en alle personen die aan de vingerafdrukverzameling waren toegevoegd, werden systematisch onderzocht. De onderzoeken kwamen negatief terug."
"Later werden de foto's van alle digitale sporen via Interpol naar verschillende landen gestuurd. Zonder resultaat, niets, nada. En nu het systeem gedigitaliseerd is, worden ze altijd vergeleken met de nieuwe vingerafdrukken van de mensen die zijn toegevoegd aan de database van centrale gegevens".

8

(136 replies, posted in 1983)

weetjewel wrote:

Douglas De Coninck verklaarde (vanaf 2:15) over Constantin Angelou » www.bruzz.be

Hier de uitspraak van DDC :"die Constantin Angelou, daar zijn achteraf ook berichten over gekomen, dat die ZOU zijn ingeschakeld bij het vervoeren van prostituees naar fuiven met belangrijke mensen"

Als je zoiets beweert, dan moet je ook je bron geven. En denk je echt, als een taxi chauffeur een prostituee afzet bij een klant, dat die taxi chauffeur mee binnen gaat om te weten te komen wie die klant is? Een korreltje sensatie met de woorden "belangrijke mensen" en zo trek je nog wat meer de aandacht aan.

9

(136 replies, posted in 1983)

thomas2 wrote:

Ik meen eens gelezen te hebben dat Angelou zeer jonge mensen vervoerde naar feestjes van minder jonge mensen en op die manier een lastige "getuige" was.

Ben toch eens benieuwd als je die post kunt terugvinden. Angelou is een slachtoffer als ieder ander, en het besmeuren van zijn geheugen is hetzelfde als die van Aalst of andere feiten van deze moordenaars.

10

(136 replies, posted in 1983)

Dit feit is al lang bekend. De meest waarschijnlijke hypothese over de dood van Angelou is ook gebaseerd op deze getuige. Angelou zou zijn laatste klant(en) hebben meegenomen in zijn taxi op het Flageyplein. Diezelfde klanten zouden hem hebben gevraagd om ze naar Bergen te brengen, maar aangezien  Angelou alleen in Brussel reed en gezien het late uur, bood hij aan ze af te zetten aan de  Bergensesteenweg, niet ver van de oprit naar Bergen (en waarschijnlijk hun adviseren om daar een auto te liften naar hun bestemming).

Wat er daarna gebeurd is weet natuurlijk niemand, maar er zijn maar 2 mogelijkheden. Ofwel hebben de daders  Angelou, daar ter plaatse vermoord en legden hem vervolgens in de kofferbak van de auto en hebben de "spoetnik" van het dak van de taxi gehaald om veilig verder te rijden. Ofwel dwongen ze Angelou om hen onder schot naar Bergen te brengen en doodden hem later.