151

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Betreffende die zak hebben we een getuige: Goossens. En wat zegt die getuige? (Volgens zijn interview in het programma Faroek). Ze hebben die zak heel vlug gevonden. Ze hebben die zak op de oever van het kanaal getrokken. Daarna zijn die 3 mannen gekomen, hebben in de zak gekeken, hebben gezegd: "wij hebben wat we zoeken", en hebben een "bachke" (een zeil) over de zak gelegd.

Iets anders? Nee.
Zegt Goossens dat die mannen die zak meegenomen hebben? Nee.
Zegt Goossens dat die mannen daarna weggereden zijn met hun R4'tje? Nee.
Als dit zou gebeurd zijn, dan zou hij dit toch verteld hebben?

Waarom staat er dus niets in de PV's van deze duik? Laten we eens kijken wat Vermeersch verklaarde aan de commissie over die dag:

"Wij hebben zelf zakken in het water gegooid om te kunnen vaststellen of die zakken zich verplaatsen,"

En verder:

"Wij hebben eerst een test gedaan met voorwerpen om te weten wat al dan niet afdrijft

Voorwerpen? Wat zegt Goossens tijdens zijn interview in eerste instantie:

"volgens mij waren dat een soort van buizen"

En verder:

"het kan ook een zak met rommel zijn dat ze erin gekapt hebben"

Dus ja, het zou dus best kunnen dat het die "testzak" waarover Vermeersch sprak, die ze opgevist hebben. En dan kan je toch niet iets in beslag nemen wat je zelf in het water gegooid hebt.

152

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Mooie dokumenten maar nergens werd vermeld dat er iets in beslag genomen word.

153

(72 replies, posted in Foto's)

Golf die beschoten werd aan de "Diable Amoureux".

154

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ben wrote:

Heb je een bron van die info dat er zowel naast het kanaal in 1985 en in het kanaal in 1986 patroondozen met nummer 24Q35 werden gevonden?

Dit stond in dePV's van 85 en 86 van de rijkswacht van Soignies. Ik heb de vraag gesteld aan de journalist van deze artikel » parismatch.be

the end wrote:
Bossi wrote:

Er is op vraag van de Rijkswacht gedoken. In zulk dossier zou men dan denken dat er een Proces Verbaal is opgemaakt van de vondst dat men zocht. In de jaren 80 en 90 kwam dan de technische dienst van de Gerechtelijk Politie ter plaatse voor de nodige foto opnamen en de bijkomende vaststellingen. Ook daarvan zou dan een Proces Verbaal moeten bestaan. Dat was de normale werkwijze. De jute zak blijkt verschwunden en de drie personen van de 'Rijkswacht' zijn tot op heden nog steeds niet geïdentificeerd.

Het blijkt dat er niet op vraag van de officiële rijkswacht gedoken is want er is geen pv en de wagen was zonder rijkswachtkenmerken. Die personen voelden zich blijkbaar goed op hun gemak daar!

Veel verhalen straks een fictie reeks zelfs. Nortans is het heel eenvoudig. Enkel wie kennis heeft van de inhoud van de zakken en hetgeen erbij hoort buiten de gekende misdaden of gekende info, weet iets over de bende! Enkel wie dit weet weet wat er allemaal ontbreekt!

Hoe dan ook, na een interne discussie bij Delta werd in de loop van augustus 1986, drie maanden voor de vermeende "wonderbaarlijke visserij", besloten om het onderzoek in het kanaal uit te breiden tot de "Grote van Fauquez" ", De Ronquières-site, vermeld in de PV van Soignies. Welk bewijs hebben we hiervan? Er is een nota, gedateerd 20 november 1986, van de Aanklager van Dendermonde aan de Aanklager-Generaal van Gent, die dit formeel bevestigt. Daarnaast getuigt ook een memorandum van het BHG (Centraal Onderzoeksbureau) van de Rijkswacht, ook al wordt de discussie hierover rond half september gehouden.

155

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Vermeersch heeft toch aan de commissie gezegd dat ze een zak met voorwerpen in het kanaal gegooid hebben, om een test, kwestie van afdrijving, te doen. Hij zegt niet dat het afdrijft of niet, ze doen een test. Ze weten dus waar ze die zak gegooid hebben. Op 6 november laten ze de duiker en zijn assistent komen om te zien of die zak die ze gegooid hebben afgedrijft is of niet. Daarom tonen ze aan de duiker waar ze die zak gegooid hebben en inderdaad zoals Goossens zegt: "hij heeft heel vlug iets gevonden". Drie mannen van de rijkswacht komen kijken en zeggen: "ok we hebben wat we zoeken", ze leggen de zak op de bodem en leggen er een zeil over. "We hebben wat we zoeken" ... Ja ze hebben de testzak terug. De Genie mag nu in actie komen en hun werk doen. Er is geen PV gemaakt over de duik van Van Damme? Ok, zijn duik was gewoon een episode in het algemeen schema van de opsporingen in het kanaal door de Genie. En zoals Luk Paard schrijft, die duiker moet wel een orde gekregen hebben door een of andere autoriteit om daar te komen duiken.

156

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Bossi wrote:

Graag het PV waarin men die verklaring acteerde. Voor het overige blijf ik bij mijn toelichten inzake de zoekactie van Donderdag 6 november 1986. Men twijfelt niet aan de verklaring van Goossens, maar niemand heeft wat gezien ivm de drie onbekenden en de de jute zak. Toch raar als u schrijft dat de genie aan de overzijde stond en dit terwijl de zoekacties in de namiddag plaatsvonden.

Over die PV had ik u hetzelfde gevraagd in mijn laatste post:

"Het zou misschien nuttig zijn om aan je zeer vertrouwelijke bronnen die verklaring van 2013 ter beschikking te brengen."

Ik schrijf niet dat de genie aan de overzijde stond, maar herneem de tekst die Merovinger hier plaatste blz 66. Daar spreekt hij duidelijk over de verklaringen van Goosens in 2013.

Bossi wrote:

Dat heb ik trouwens ook zelf geschreven. Heb ik dat ergens betwist?

Ja hier:

"Als er iets is gevonden wat men zoekt zal men het zeker niet achterlaten en nog minder afschermen met een zeil. Dat is de logica zelf."

157

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Bossi wrote:

Dat vernam ik onder andere absoluut niet vanwege Goossens zijn toelichtingen op de film dat te bekijken is op de officiële website van de Federale Gerechtelijke politie opsporingen. Voor alle duidelijkheid » www.politie.be

Ik sluit echter niet uit dat u mogelijks naar een andere zoekactie verwijst. Op vrijdag 7 november 1986 onder andere zijn de zoekacties verder gezet door de 11de Genie uit Burcht. Begrijpelijk dat er aan de overzijde van het kanaal medewerkers stonden omdat er toen met een leidkabel is gewerkt in de breedte van het kanaal.

Dit komt niet uit de film maar uit zijn verklaring uit van 2013, en hij spreekt duidelijk over de 6 november niet over 7 november.
In zijn verklaring van 2013 zegt Goossens dat hij samen met de duiker in de ochtend opnieuw begonnen is waar ze in 1985 gedoken hadden. Ze begonnen opnieuw in de hoek van de zwaaikom en hadden er snel resultaat. De juten zak werd snel opgevist. Goossens verklaart daarbij:

“Ik moet verduidelijken dat op dat ogenblik aan de andere oever een ganse groep duikers van de Genie stonden. Die gingen beginnen duiken, ze waren er met hun voertuigen. Nadat wij onze eerste zak op het droge hadden, moesten we stoppen. De rijkswachters zeiden dat ze hadden wat ze zochten, namen foto’s van het pak en legden er nadien een doek of een zeil over. Wij moesten dan stoppen, dit was zeker nog in de voormiddag. De Genie heeft dan de zoekactie voortgezet en hebben hun materiaal ook naar de oever langs de zijde van de frituur gebracht.”

Bossi wrote:

Ik hoef mijn bronnen niet prijs te geven, gloacoster. Mijn info komt van zeer vertrouwelijke bronnen. Als er iets is gevonden wat men zoekt zal men het zeker niet achterlaten en nog minder afschermen met een zeil. Dat is de logica zelf. Over het verder ontdoen van een duikpak met zwemvliezen vergt dit absoluut geen 30 minuten om vervolgens verder te vertrekken.

En toch spreekt Goossens over een zeil, zowel in de film als in zijn verklaring van 2013. En in zijn verklaring van 2013 zegt hij zelf dat ze van de zak foto's genomen hebben. Het zou misschien nuttig zijn om aan je zeer vertrouwelijke bronnen die verklaring van 2013 ter beschikking te brengen.

158

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ik blijf maar zagen maar kom, ik heb toch nog een paar vragen. Eerst en vooral, ok ,die drie mannen zijn niet geïdentificeerd, maar:

  1. Over deze uitspraak (onder andere) van Goossens heb ik je antwoord niet gelezen: "Ik moet verduidelijken dat op dat ogenblik aan de andere oever een ganse groep duikers van de Genie stonden. Die gingen beginnen duiken". Uit deze uitspraak kan men toch besluiten dat de Genie (en dus de rijkswacht) daar ter plaatse waren tegelijkertijd dan de drie onbekenden.

  2. Nergens heb ik ook gelezen dat die drie onbekenden die zak meegenomen hebben. Als dit verhaal in het nieuws gekomen is, zijn er talloze discussies begonnen hier en op het Franse forum, en op een dag heeft iemand zich afgevraagd waarom die mannen die zak meegenomen hebben, en zo is dit zonder indicatie een waarheid gebleven (en dit gebeurd nog dikwijls), maar daar is geen bewijs voor en Goossens spreekt daar ook niet van. En indien je beweert dat de duiker en zijn assistent voor de drie onbekenden de plaats hebben verlaten (van welke bron weet je dit?) moeten die 3 onbekenden toch niet zo spoedig verdwenen zijn. De tijd dat de duiker zijn duikpak uittrekt, zich afdroogt, zijn materiaal in zijn jeep plaatst terwijl die 3 onbekenden nog ter plaatse zijn. Hoeveel tijd zijn die drie daar dan gebleven?

  3. Als de duiker en zijn assistent terug gekomen zijn rond de middag, vind ik het bijna onwaarschijnlijk dat ze met de andere mannen die aanwezig waren (rijkswacht, Genie) niet over de duik van 's morgens hebben gesproken. We zijn in 1986 en die zaak komt pas terboven in 2013.

159

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Lomp of niet lomp maakt niks uit. Hier je woorden:

  1. "Duiker en assistent zijn niet ter plaatse gebleven. Zij zijn vertrokken nog voor de drie 'niet geïdentificeerde personen zijn vertrokken met de R4." Dan laat ik je de foto zien (die je zeker kent) met de Jeep van de duiker, combi rijkswacht enz.

  2. Je antwoordt: "Die foto dateert van Donderdagnamiddag 6 november 1986, Eric. Dat weten we wie de diensten daarvoor opvorderde." Dus je bewijst zelf dat de duiker nog ter plaatse was in de namiddag. Dit is tegenstrijdig met je uitspraak 1.

Leg dat eens uit aan die lompe gloacoster. En op je vraag: Waarom zou Goossens ter plaatse moeten blijven samen met de duiker? Niet samen met de duiker maar... Omdat Goossens verantwoordelijk is van de oevers en de dijken, al klinkt dit een beetje absurd, het is zo. Dat het nu de eenzame duiker is, of de Genie die daar gaat duiken, moet Goossens ter plaatse blijven.

160

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Op bladzijde 68 van deze post kan je toch werkelijk op de foto tegelijkertijd de Jeep van de duiker, een combi van de rijkswacht, een vrachtwagen van de Genie.. enz. zien. En ook een R4, maar ik heb nooit gezegd dat het de desbetreffende R4 was. En als Bossi zegt: "Zij zijn vertrokken voor de drie rijkswachters" dan spreekt die foto het tegenovergestelde.

https://nsa40.casimages.com/img/2020/06/07/200607082211805409.png