11

(1,133 replies, posted in 1983)

JML wrote:

Hallo Xénophon en Etienne, Chronos zag een tekening van Golf met twee schedels. Hij doorzocht vervolgens de entourage van de kunstenaar en dacht dat er een gelijkenis was tussen de schoonvader van de schilder en een robotportret. Hij had op basis daarvan maar één verdachte.

Zo simpel ging het toch ook niet. Maar om het hele pad dat Chronos volgde uit te leggen, om tot zijn uiteindelijke idee te komen, moeten we die niet samenvatten met alleen een gelijkenis met een robotportret. En ja, beter overgaan naar de topic Chronos.

12

(1,133 replies, posted in 1983)

Ik heb de Chronos-theorie heel goed gevolgd. Ik zag hem zelfs verschijnen op het Franstalige forum, nog voordat hij zijn definitieve theorie ontwikkelde. Vanaf het begin corrigeerde hij bepaalde berichten van forumgebruikers die valse informatie verspreidden, met elementen die zo nauwkeurig waren en vaak door documenten werden bewezen.

Ik had vaak lange discussies met hem over bepaalde details, hoewel ik het over het algemeen met zijn theorie eens was. Ik heb niets te verbergen en mijn interventies kun je zien op het FR-forum, mijn bijnaam was Glen en later Glen2 vanwege computerproblemen. Wat Chronos irriteerde was toen hij ervan werd beschuldigd zijn theorie te baseren op een tekening op een garagedeur. Hij beweerde dat zijn theorie al lang geleden vaststond en dat deze tekening hem alleen maar bevestiging had gegeven.

En wat zijn dader (AB.RA) betreft, moet gezegd worden dat ik stomverbaasd was toen Chronos zijn onderzoek uitvoerde. Ik noem slechts één voorbeeld, maar er zijn er meerdere.

Betreffende de jas van het merk Burberry gevonden na de aanval op het restaurant “3 canards”. Niemand heeft nooit echt geweten van wie de jas was, en dus kwamen tot de conclusie dat deze mogelijk van een van de moordenaars was. Behalve dat in zijn theorie de drie moordenaars tot een sociale klasse behoorden die hen niet toestond een bepaald soort kleding te kopen. Behalve dat hij ons in zijn onderzoek, met ondersteunende documenten, bewijst dat de schoonzus van A.R bij Burberry werkte. Het zijn onder meer dit soort details die het geloofwaardigheid geven.

Zonder namen te noemen natuurlijk, zou ik benieuwd zijn naar de resultaten van uw onderzoek met betrekking tot de tijdlijn die u doet twijfelen. Met instemming van Ben, zonder dat wij hetzelfde probleem als Michel hebben met een advocaat.

13

(1,133 replies, posted in 1983)

Zelf werd ik door de cel geïnterviewd voor een persoonlijke hypothese met namen van mensen die nooit in de dossiers waren genoemd. Bepaalde details in verschillende feiten van de bende leken overeen te komen met discussies die ik willekeurig van een bistrobalie had gehoord.

Ondanks de kleine kans dat mijn hypothese juist zou zijn geweest, was ik verrast in hoeverre de cel een a priori negatieve aanwijzing onderzocht. Toen we in onderling overleg besloten dat mijn hypothese niet de juiste was, heb ik toch nog een leuk gesprek met de onderzoeker kunnen voeren.

Ik vroeg onder meer wat hij vond van de ‘wolf’-beweringen en de Chronos-theorie. Over "wolf" was het een grote pffffffffffff, vergeet het maar. Wat Chronos betreft, vertelde hij me dat hij nog nooit iemand had gezien die zoveel kennis van het dossier had, maar zonder zijn hypothese volledig te ondersteunen.

14

(1,133 replies, posted in 1983)

Gewoon bullshit. Dit feit vinden we in geen enkele PV terug. Het vuurgevecht tussen de daders en de politie heeft mogelijk maximaal 20 seconden geduurd. Maar ondanks deze zeer korte tijd kwam een buurman, die toevallig een P38 bezat, zijn huis uit om drie gewapende jongens neer te schieten, zonder de feiten te kennen. Allo?

Nogmaals, zoals zoveel dingen, hier en daar op de forums geschreven worden zonder enig bewijs, en die door anderen worden overgenomen en met de tijd waarheden worden.

15

(1,141 replies, posted in 1985)

fenix wrote:

iets totaal anders. Ze hadden er moeten zitten. Ik bedoel de scherpschutters op de daken rond de Delhaize. Zaten ze er of zaten ze er niet? Belangrijke, zelfs zeer belangrijke vraag. Want volgens het plan Huppeldepup (naam vergeten) hadden ze er moeten zitten. Voor zover ik begrepen heb is er nooit een antwoord op deze vraag gekomen. (Verbeter mij aub indien ik fout zit.) Want zoiets moet natuurlijk geheim blijven.

Scherpschutters werden pas ingebracht vanaf 15/11.

https://www.zupimages.net/up/23/34/dioa.png

16

(504 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Spectator Of Life wrote:

Bouhouche en vrienden waren bezig met oplichtings en chantage zaken. Al dan niet onder druk overtuigt Bouhouche Mendez om zijn wapens als gestolen op te geven. In werkelijkheid zitten ze ergens in de vele boxen die Bouhouche huurt in één of andere site rond het Brusselse. Mendez is gehecht aan zijn verzameling en Bouhouche maakt de belofte om goed zorg te dragen voor de wapens.

Bouhouche, voor geen haar te vertrouwen, draagt geen zorg voor de wapens en leent ze uit aan allerlei crimineel gespuis. Mendez vermoedt dat zijn wapens worden gebruikt tijdens bende overvallen en draait paranoid. Mendez confronteert Bouhouche met de feiten. Dit betekent Juans einde, teneinde hij nu op de hoogte is van de Bende betrokkenheid van Bouhouche. Gevolg: Bouhouche doodt Mendez want heeft nog weinig andere keuze. Op de begrafenis stelt Bouhouche iedereen gerust dat de Bende nu tot het verleden behoort.

Dat is de meest simpele rechttoe rechtaan verklaring voor de moord op Mendez (daarom niet de juiste).

Voornaamste Take Away: Het was (alweer) Gol die verbood om dossier Mendez en dossier Bende te linken.

Tenzij Mendez een complete idioot was, denk ik dat hij uit de kranten en zijn kennis van wapens heel duidelijk kennis had dat de ballistiek de aanvallen niet koppelde aan zijn gestolen wapens, maar wel duidelijk aan de gestolen wapens bij Dekaise.

17

(313 replies, posted in Slachtoffers)

Rikke wrote:

Hallo, alhoewel ik persoonlijk niet verbonden ben met deze gruwelijke zaak intrigeert ze me al jaren en volg ik dit forum al een hele tijd. Ik kan er met mijn verstand niet bij dat er niemand in die jaren zijn mond heeft voorbij gepraat over de daders. Ook het feit dat zoveel in de doofpot is gestoken is wraakroepend.

Eén feit in het bijzonder dat mijn aandacht vroeg is de dood (liquidatie?) van Leon Finné. In de jaren '90 werkte ik in Jezus-Eik en mijn toenmalige zaakvoerder was een buur van Leon Finné. Hij vertelde me dat iedereen in de buurt wist van zijn louche (zijn uitdrukking) zaakjes. Eén ding in het bijzonder is me bijgebleven: mijn baas zei me dat Finné altijd gewapend was als hij op stap ging en net de avond van de overval had hij geen wapen op zak. Dit en andere zaken die over deze avond aan het licht zijn gekomen zijn volgens mij het bewijs dat het hier een liquidatie betrof.

Finné kende enkele politieagenten van de antidrugsbrigade. Die hadden, om drugshandelaren te kunnen onderscheppen en te infiltreren, contant geld nodig om hun handelaars hun solvabiliteit te tonen. Finné, als bankdirecteur was bereid om samen te werken met de brigade. Volgens contracten die ik niet ken, is het zeker dat, als de operatie misging, het geld zou zijn teruggegeven worden aan de bank.

Finné was zo opgewonden door zijn operaties om zelfs maar te vragen om deel te nemen aan een van deze onderhandelingen. Dit zijn de "louches" zakken. Deze buurtgeluiden over een buurman, die met duistere verhalen te maken zou hebben, maken me aan het lachen. Het gebeurt vandaag de dag nog steeds, veel vaker dan je zou denken.

18

(19 replies, posted in Plaatsen)

Toen de autoriteiten ter plaatse kwamen, hebben ze niet alleen de voorwerpen en papieren uit de bijna gedoofde brand geborgen, maar ook tal van voorwerpen in de omgeving. Omdat de plaats als stortplaats werd gebruikt, vulden ze 8 vuilniszakken. Na analyse van 3 zaken staakten ze de zoektocht. De overige vuilniszakken zijn door de schoonmaakdienst weggegooid.

19

(17 replies, posted in Getuigen)

Is een Mercedes een vervangende auto om weg te komen van een aanval? Aangezien sommigen het hebben over een tweede Golf, zou het niet gepast zijn geweest om deze auto als reservewagen te plaatsen?

20

(3 replies, posted in Overzicht Bendes)

Als ik je laatste post lees, wat me opvalt zijn de bedragen die gestolen worden door de bende Van Binst. +/- 1.600.000 BF in 5 overvallen.

Integendeel, als ik naar de buit kijk van de bende van Nijvel, onder andere, de drieluik Genval, Ukkel en Halle, dan kom ik aan een totaal van 2.400.000 BF.

En er zijn nog steeds mensen die ervan overtuigd zijn dat de aanslagen niet voor geld waren bedoeld.