21

(147 replies, posted in 1983)

C.P, de getuige van de agressie Chaussée de Mons spreekt van minstens 2 personen. Het is dus heel goed mogelijk dat een van de aanvallers eerst zijn metgezel naar huis heeft gereden, alvorens naar Bergen te gaan.

22

(147 replies, posted in 1983)

Ben wrote:

De bodemkaart van de regio tussen Brussel en Mons:

https://i25.servimg.com/u/f25/11/22/12/24/krijt_10.jpg

Boven en onder Mons bevinden zich streken met krijt in ondergrond. Vermits het lichaam van Angelou in Mons werd gevonden, is het volgens mij logisch dat hij ook in de buurt van Mons werd vermoord.

Mogelijke theorie: de moordenaar(s) woont in Mons en hij wilt vanuit Brussel terug naar zijn huis. Hij houdt een taxi tegen en vraagt om hem naar Mons te brengen. Vlakbij Mons vermoordt hij echter de chauffeur omdat hij niet genoeg geld heeft om te betalen en / of omdat hij op zoek is naar wat "gemakkelijk geld".

De moord wordt naderhand toegevoegd aan de lijst van misdaden van de Bende van Nijvel. Indien dat nooit was gebeurd, was deze (roof)moord één van de vele misdaden op taxichauffeurs tijdens die periode » Forum

We kunnen ons misschien zelfs de vraag beginnen stellen of het ballistisch onderzoek wel klopt. Wat als het onderzoek fout is en deze (roof)moord helemaal geen misdaad van de Bende van Nijvel was?

De taximeter bewijst ongeveer de tijd en de rit tussen Place Flagey en Chaussée de Mons in Anderlecht. Er zijn getuigen die een taxichauffeur gezien hebben die op grond lag aan de Chaussée de Mons, niet ver van de oprit van de autosnelweg van Bergen en die daar klappen kreeg. En we wisten dat Angelou niet van lange afstanden hield, dat hij nog een laatste klant wilde voeren. Een lijk daar achterlaten zou belachelijk zijn geweest, dus het lijkt me logisch om het lijk in de kofferbak te stoppen en naar zijn bestemming te rijden.

Waarom altijd moeilijkheden zoeken, als het zo simpel blijkt.

23

(784 replies, posted in 1982)

Ik kan uw woorden alleen maar bevestigen. En inderdaad, in 80% van de hypothesen over de daders zijn de voorstellen gebaseerd op de feiten van 85. Maar wat ik verontrustend vind, is dat al deze mensen (te goeder trouw) hun hypothese moeten consolideren door te bedenken dat de aanvallen van 85 niets te maken hebben met die van 82-83. En tot slot wil ik gewoon zeggen dat na de aanslag in Aalst veel mensen verdachte relaties hebben gevonden, en dat is normaal. Ik zou zeggen, kijk eens naar alle directe of indirecte relaties op de feiten van 82-83 met bepaalde verdachten.

24

(784 replies, posted in 1982)

TTDDEET wrote:

Ergens wel juist, Aalst is niet het enige. Beter een case als deze oplossen en daar uit verder werken.

Zoals ik al op dit forum had geschreven, als de aanslag in Aalst niet had bestaan, had dit forum niet bestaan. Behalve Temse (omdat er in Wallonië geen fabriek was die kogelwerende vesten maakte) gebeurde alles aan de andere kant van het land.. De Nederlandstalige kant van het land was niet zo geïnteresseerd in de aanslagen van de moordenaars, maar na Aalst kwam dit dossier in een stroomversnelling. En nu draait alles om Aalst, waardoor de rest van de feiten wordt verdoezeld.

25

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Bossi wrote:

Dit betekent dat de Cel Delta en het 11de genie ter plaatse zijn op het ogenblik van het opduiken van de zware jute zak door de duiker en zijn assistent Goossens.

En dan te bedenken dat we ooit een discussie over dit onderwerp hadden, waar ik dit feit bevestigde en waar jij het tegendeel bevestigde.

26

(784 replies, posted in 1982)

José Vanden Eynde werd gedood door acht (8) kogels in het hoofd. Slechts zes (6) hulzen en één (1) ingeslagen maar niet-ontplofte patroon werden ter plaatse gevonden.

RWS Standaard en RWS Zimmer

Het was de aanwezigheid in het magazijn van deze "Zimmer"-munitie die ervoor zorgde dat het wapen vastliep, vandaar dat de patroon werd uitgeworpen maar niet explodeerde. Bedenk dat het wapen in kwestie volgens verschillende expertises een FN 150 "Concours"-pistool is dat kort daarvoor van Dekaise is gestolen. Hoe zit het met de expertise van een moordenaar die "Standard" zou mixen met "Zimmer", om nog maar te zwijgen van het feit dat de FN 150 was ontworpen om in plaats daarvan "Super Extra" te schieten? Ik betwijfel ten zeerste of een gekwalificeerde schutter dit soort blunders zou hebben begaan, en wat meer is, zou hebben nagelaten de hulzen terug te vinden na zijn verbeurdverklaring.

(*) Het equivalent van de 22 bosquettes, maar in een halflange versie om de magazijnen van de 22 LR-geweren te kunnen voeden en herhaaldelijk te kunnen vuren met de bolt-action 22 LR's. Kogels die goed geschikt zijn voor het schieten met het 22 lange geweer op korte afstand zonder ricochets (schieten vanaf een standaard op 10 meter), voor het schieten op ongedierte op korte afstand of voor discreet schieten. Deze Z-kogel maakt inderdaad geen geluid met een geweer dat is uitgerust met een geluiddemper.

Dit is een copie van een bericht van C.P op het franstallige forum.

27

(1,219 replies, posted in 1985)

kenza wrote:

De enige reden die ik kan bedenken is dat er een lid van de Bende van Nijvel aan de ingang stond en naar alle klanten die op de parking wilden rijden riep dat ze moesten doorrijden dat er een overval aan de gang was. Hoe verklaar je anders dat de ingang niet werd geblokkeerd en de slachtoffers aan de ingang die mogelijk getuige waren van deze persoon.

Toen de autoriteiten eenmaal wisten met wie ze te maken hadden, waren er maar twee geldige oplossingen. Ofwel de uitgang blokkeren en het risico nemen dat de daders nog meer slachtoffers maken, en een directe confrontatie met de daders aangaan. Ofwel, ze uit de parking laten rijden en ze zwaar onder vuur nemen. Met een gewoon salaris als rijkswachter in die tijd, met kinderen en vrouw, welke oplossing zou je in die tijd gekozen hebben?

28

(132 replies, posted in 1983)

Ze hadden allebei bivakmutsen op met één gat voor beide ogen.

29

(1,141 replies, posted in 1985)

Als ze gedekt waren van binnenuit/bovenaf dan zou daar, op het ogenblik van hun vlucht geen enkel politie of rijkswacht staan. Ze speelden gewoon op hun reputatie van "killers". Welke politieagent of rijkswachter zou zijn leven riskeren voor een povere salaris, om zo een bende proberen te stoppen?

30

(1,141 replies, posted in 1985)

Als je zulke aanvallen doet, bereid je je van tevoren voor. Bijna 6 weken tussen de aanslagen van Braine-Overijse en Aalst. Ze hebben alle tijd om locaties te verkennen. Ze hebben alle tijd om zich verschillende ontsnappingsroutes voor te stellen. Ze hebben alle tijd om incognito rond te lopen op de parking en in de Delhaize (en zeker niet de middag van de feiten). Zes weken om alles tot in de puntjes te plannen. En u gelooft dat al deze organisatie gebaseerd zal zijn op een eenvoudig verzoek om een plaatje te draaien aan een amateurradiostation.

Dit geloof je toch niet?