1

(35 replies, posted in Slachtoffers)

Ik probeerde niet te suggereren dat het gedrag van dit kind abnormaal was. Ik wilde geen oordeel vellen over het gedrag of de uitspraken in die situatie. Ik probeerde ook niet iets te insinueren over de geestelijke gezondheid van dit kind.

De reacties van mensen in bredere zin zijn inderdaad onvoorspelbaar in zo'n situaties.

2

(35 replies, posted in Slachtoffers)

Maigret wrote:

Inderdaad Spectator. Daar komt dan nog bij dat het zusje van David bleek te beseffen dat er geschoten ging worden. Normaal zou zo'n meisje dan gaan gillen en weglopen. Zij echter niet. Was het omdat zij de schutter ergens aan herkende dat zij dacht dat die niet zou schieten als hij besefte dat hij op Gilbert Van de Steen mikte? (Toen ze riep:"Niet schieten, dit is mijn papa!)

Ik denk niet dat het plausibel is dat je op dat moment in die context zo'n veronderstelling maakt. Ik denk dat de zus gewoon verbijsterd was door het beeld van die geweren en het besef dat je binnen een paar seconden. De meerderheid van de mensen zal in zo'n moment niet meer helder nadenken. Ik vermoed dat men achter de uitspraak "Niet schieten, dit is mijn papa!" niet logisch moet analyseren.

Misschien is dit ook een vraag voor een psycholoog: kan je in die context uit die uitspraak afleiden dat ze die mannen heeft herkend?

Los van of ze die mannen herkende, dat sluit niet uit dat iemand van de familie bij de naburige garage iets gezien kan hebben dat ze niet mochten zien.

3

(7 replies, posted in Andere Personen)

Hilde Geens heeft tientallen artikels en diverse boeken op haar naam. Rijkswachter Franky die burgers vermoordt tijdens de ‘hold-up’ van warenhuis Delhaize in Overijse in 1985 binnen de ‘strategie van de spanning’? Ze gelooft er niet in.

» pnws.be

4

(200 replies, posted in Bibliografie)

Als André De Vuyst verwijst naar Jean Bougerol, dan is inderdaad nog een probleem. In de serie pleegt André zelfmoord. Maar als André inderdaad staat voor Bougerol, dan zou hij moeten leven in de jaren waarover de reeks gaat, en een rol achter de schermen spelen. Dus weinig waarschijnlijk.

5

(200 replies, posted in Bibliografie)

André De Vuyst zou kunnen verwijzen naar Jean Bougerol.

» pnws.be

6

(49 replies, posted in Vragen)

Deze vraag doet me denken aan een uitspraak van  Nederlandse rechtspsycholoog professor Peter van Koppen, die stelt dat het een fout is om in complexe dossiers ergens één groot motief in terug te vinden.

7

(200 replies, posted in Bibliografie)

Misschien is de reden voor de studente/zus in dit verhaal dat ze lid wordt van Communist Combatant Cells in komende aflevering. Zo kunnen we de CCC volgen in de serie, zoals we de rijkswachters kunnen volgen via twee vrienden.

8

(200 replies, posted in Bibliografie)

Het was voor mij goed te volgen, vooral omdat ik een tijd geleden het boek van Hilde Geens gelezen had. Ik snapte wel niet zo goed de intrige rond die dedouaneringsdocumenten en Peeters bij dat verhoor.

Ook ik ben benieuwd hoe het afloopt met de twee jonge rijkswachters. Het lijkt erop dat ze twee 'perspectieven' belichamen. Die ene zei dat hij bij de groep Diane wilt en zorgt voor de confituur. Van hem wordt gezegd, 'stevige kerel, maar dom'. Het lijkt erop dat hij ergens in de bende-activiteiten zal betrokken raken, voordat hij goed en wel door heeft waar hij is in beland. Die andere neemt noteert de verhoren en lijkt als observeerder voor ons het grotere plaatje te schetsen. "Ik weet niet meer wie of wat te geloven", zegt hij tegen François. Maar in zijn positie komt hij teveel te weten.

9

(26 replies, posted in Roze Balletten)

Recent podcast interview met Anneke Lucas:
https://www.youtube.com/watch?v=SBte1s7oqCc

Ze noemt een naam die ze nog nooit eerder genoemd heeft: Hans Harmsen, een nazi-arts.
https://de.wikipedia.org/wiki/Hans_Harmsen
https://www.angelafranks.com/margaret-s … ist-friend

Vroeger heeft ze paragrafen op haar blog verwijderd die een een nazi eugenetica arts noemden, zonder naam.
Dat zal deze persoon zijn waarschijnlijk.
https://www.reddit.com/r/conspiracy/com … eke_lucas/

10

(1,135 replies, posted in 1983)

Spectator Of Life wrote:

Als het gewoon chantage was geweest rond wat oude witte mannen met perverse trekken, dan hadden we het ook wel al geweten denk ik, zeker in het tijdskader waarin we vandaag leven. Als het gewoon wat uit de hand gelopen geweld was van een aantal extreem rechtse lui idem.

Het hangt ervan af welke perverse trekken het zijn. Ik ben geboren in 1992. Dat beperkt mij in het inschatten van de tijdsgeest. Maar de tijdsgeest is wel zodanig opgeschoven dat er nagenoeg geen haan er naar zou kraaien, moest een politicus vandaag met een prostitué in verband worden gebracht.

Kindermisbruiik en minderjarigen, dat blijft altijd moeilijk voor mensen, ook vandaag. Ik denk dat het eerder daarom nog steeds niet geweten mag zijn. Jeffrey Epstein deed bijv. hetzelfde als wat er vermoedelijk gebeurde bij de roze balletten: handel in geheimen, handel in chantage.