11

(40 replies, posted in Wapenhandel)

Armand Coesens is op 8 augustus 2020 overleden in het ASZ te Geraardsbergen (geboren op 11 oktober 1935).

12

(576 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Django68 wrote:

Als P.F. een van de laatste klanten van Angelou geweest zou zijn en niets met de moord te maken hebben dan had hi gewoon kunnen zeggen dat de peuken van hem afkomstig waren en was daarmee de kous af. Een DNA-analyse zou dan overbodig zijn geweest.

Voor zover ik vernomen heb is dat nu net wat er gebeurd is. Het probleem met jouw redenering is dat alle peuken niet toebehoren aan dezelfde persoon. Wat ook logisch is, tenzij de taxichauffeur de asbak na elke rit schoon zou maken. Om te weten welke peuken bij wie horen is er dus altijd een analyse nodig.

13

(576 replies, posted in Onderzoeksdaden)

edd wrote:

Er moet een reden zijn waarom men een DNA staal heeft van P.F. Dat kan alleen als hij al verdacht is, zo simpel is het.

Er is misschien nog een andere verklaring voor: misschien zijn de speurders er eenvoudigweg in geslaagd om (sommige van) de laatste ritten van de taxi te reconstrueren en weten ze voor 80-90% wie er allemaal in die taxi heeft gezeten. Als deze personen onschuldig zijn / toevallige klanten zijn dan kan ik mij voorstellen dat ze vrijwillig DNA hebben afgestaan.

Uiteraard zijn deze van belange bij een nieuwe analyse: als je 20 peuken hebt gevonden, en 6 ervan komen overeen met het DNA-profiel van iemand die vrijwillig DNA heeft afgestaan en die kan worden uitgesloten als verdachte op basis van tijdstip, motief, alibi ... (iemand die niks te verbergen heeft). Want de speurders willen natuurlijk uitsluiten dat er die ene of die paar peuken waarvan de oorsprong onbekend is, zouden kunnen worden gelinkt aan een onschuldig iemand.

Of met andere woorden: op dat document komen m.i. zowel de namen van verdachten als van onschuldigen voor (onschuldig in die zin dat ze aantoonbare eerdere klanten waren).

14

(116 replies, posted in Andere)

Turbotrak wrote:

De koelbloedigheid en wreedheid waarmee hier werd gemoord wijst duidelijk in de richting van getrainde soldaten (special forces?).

Die conclusie is m.i. voorbarig. Er zijn over de hele wereld psychopaten te vinden die verkracht en gemoord hebben, zowel baby's als hoogbejaarde dames. Dan kennen we nog maar enkel de details van diegene die gevat werden: kan je nagaan wat we nog allemaal zouden kunnen leren van diegene die nooit gevat werden.

Turbotrak wrote:

In meer dan 30 jaar geen enkele crimineel die zijn mond voorbijpraat of die op latere leeftijd wroeging krijgt of interesse in de beloning = niet mogelijk indien het gaat om Belgische misdadigers.

Tenzij ze de te verwachten gevolgen kennen als ze zouden praten? De vraag is hoeveel personen weten echt hoe de vork aan de steel zit? Als bij wat wij de Bende van Nijvel noemen pak hem beet 40 personen betrokken zijn (van diegene die auto's prepareerden of een schuilplaats ter beschikking stelden, over de daders tot de opdrachtgevers), dan acht ik het heel goed mogelijk dat een aantal van hen geen idee hebben van 'het lidmaatschap' van sommige anderen.