11

(110 replies, posted in 1982)

Givet is, zoals ik me herinner, een stad net buiten België, maar echt net ernaast. Misschien met de bedoeling om net niet in België te zitten. Opvallend is ook dat de desbetreffende straat een nogal smalle straat is. (Ik weet niet of je er nu met je auto door kan of niet, ik heb de stad deze zomer bezocht en ik liep in de straat voorbij een winkel en ik dacht dat ik hier iets over gelezen had. Het besef kwam echter een paar maanden later toen ik deze site opnieuw bezocht tongue.)

Zo groot zijn de wegrij mogelijkheden niet, maar voldoende kleine straatjes en water om veel keuze over te hebben. Je moet goed op de hoogte zijn van de wegen, anders kan je wel eens heel stom rijden. Dit lijkt me ook een testmissie om te zien in hoeverre men de daders kon vertrouwen, hoever ze wilden gaan voor hun opdrachtgevers. Het wapen is dan enkele jaren in een vergeten doos in een garage geraakt (bij wijze van spreken) en dan opgerakeld als de plannen 100 procent beslist waren. Waarom ze juist dat wapen wilden hebben, snap ik niet echt goed. Als je met een overval al mensen neerschiet weet ik niet goed welk psychologisch effect dit wapen dan nog meer heeft?

12

(717 replies, posted in 1982)

Me dunkt dat Bouhouche en Mendez goede vrienden waren maar gedurende de tijd verder tikte, beide psychosestoornissen hadden met de mendez-executie als gevolg. We weten al zeker dat ze verbonden waren maar door mediabelangstelling zoals die van de RTB kunnen er nog verhalen uitgediept worden. Wat er op de website staat, acht ik als inkomertje (no offense), het grote verhaal, als de grootste mogelijkheid voorgesteld. Wie de website al meer doorleest dan een eenmalig gebruik weet al gauw dat de verhalen complex zijn en er veel meer versies bestaan. Dan kom je op het forum en dan begint de speculatie pas. Als de webmaster alle versies op de website moet zetten, is ie dagelijks 24/24 bezig denk ik. lol

Ik had enkele vragen: was mendez commercieel directeur van dat bedrijf, heeft hij dan ook in een garage gewerkt? (Heb ik op een blog ergens gelezen.) En in welke mate kunnen we het bedrijf van mendez, mendez hemzelf en de garage linken met de bende? Me dunkt dat de bende veel garages had en connecties met autoslopers. net zoals die vriend van bouhouche die hem nog in de pyreneen kende. Ik bestempel dit feit trouwens als een faal, in die zin dat ze erg onzorgvuldig omsprongen met externe factoren (zoals die politiecombi in dezelfde straat), dit was een te klein team dat het misdrijf pleegde. Is dekaise overigens dood aan slagen van de colf van het geweer of door geweerkogels?

Voila, mijn eerste post. smile Ik lees al ruim een jaar mee maar al die vragen dat bij mij opkomen moeten er toch eens uitkomen op dit forum. smile Ik wil alles te weten komen, maar er zijn zoveel feiten. Ik heb beslist om jaar per jaar te werken. Het is al moeilijk genoeg om het dossier de bende van nijvel te snappen.