191

(98 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Weet er iemand meer over die Georges Herbint? Hornu blijkt net naast Boussu te liggen, dat doet her en der al een lampje branden.

192

(760 replies, posted in 1985)

Ben wrote:

Enkele maanden geleden heb ik vernomen dat er nog een (anoniem) politievoertuig aanwezig was aan de Delhaize in Aalst. Het ging over een donker voertuig van de Gerechtelijke Politie van Brussel. Het zou over een... Golf GTI gaan! Deze wagen werd enkele minuten na de overval ook door rijkswachters opgemerkt in Denderwindeke. De GTI reed toen aan hoge snelheid met een blauw zwaailicht. (Let op: dit is NIET de GTI van de overvallers! Het gaat wel degelijk om een ander voertuig want het aantal deuren klopt niet met die van het overvalvoertuig!).

Denderwindeke lijkt me toch niet direkt de korst mogelijke weg van Aalst naar Bxl.

193

(20 replies, posted in Getuigen)

Ben wrote:

Vier mannen in een witte Golf een uur voor de overval op het warenhuis? Kan het niet zijn dat zij een Golf van de Rijkswacht heeft gezien? Er is namelijk op geen enkel moment sprake van een witte Golf die de daders gebruikt zouden hebben.

De witte Golf kan gebruikt zijn voor ondersteunende functies zoals verkenningen of het transport van verkenners. Ik denk dan bv. aan volgende scenario's :

  • Is er geweten hoe Bouhouche en zijn kompaan in het café verzeild geraakt zijn? Met welke wagen waren zij daar? Of werden ze afgezet en later weer opgepikt (door een derde wagen, de witte Golf)? Misschien waren ze te voet en gingen ze te voet terug naar een rendez-vous punt waar ze opgepikt werden door de witte Golf?

  • Of was het voorzien in de bendeplannen om de witte golf te gebruiken als back-up wagen in het geval ze hun zwart exemplaar zouden kwijtspelen op de parking (en ze door omstandigheden te voet zouden moeten gaan lopen door het park bv.)

194

(137 replies, posted in Prullenbak)

Wie alles uit het hoofd kent, heeft geen boeken nodig. tongue

195

(218 replies, posted in Getuigen)

Vanwaar haal je deze info kenza? Kan zeer belangrijk zijn mocht dit geverifieerd kunnen worden want dan heb je een goede basis om deze piste verder uit te spitten.

196

(245 replies, posted in Westland New Post)

De literaire achtergrond van Lammers » YouTube

197

(218 replies, posted in Getuigen)

Ik kan Kenza ergens wel volgen.

Effe een snel gedacht ... de gangsters gaan op de loop na hun slag in de Delhaize, ze worden even opgejaagd door een roekeloze BMW maar spelen hem aan het rode licht kwijt. Ze weten dat half België op hen aan het jagen is ze dus overal gezocht worden, blokkades worden opgeworpen door de RW. Hun schuilplaats in Chievres is een eind verder en de weg ernaartoe is misschien geblokkeerd door RW patrouilles. Waar kan je heen zonder gepakt te worden en liefst zo snel mogelijk? Aargh een oude kazerne van de Navo bied al snel een mooie schuilplaats want wie gaat daar op zoek naar de bende? Niemand toch, en het is nog vlakbij ook. We zweten de eerste uren hier wel uit, zonder op te vallen, zullen ze gedacht hebben. Ondertussen verkent onze vriend Joël de ontsnappingsroutte naar de thuisbasis en wanneer deze vrijgegeven wordt zijn ze ribbedebie. Niemand iets gehoord of gezien, achteraf komt de kuisploeg langs om alles op te kuisen en in brand te steken. Alles verdwijnt en hetgeen overblijft is deel van het mysterie.

198

(137 replies, posted in Prullenbak)

Nog een paar interessante video's » YouTube | YouTube

199

(19 replies, posted in Hypotheses)

nog een zeer interessante en vooral confronterende  you tube video over Anneke Lucas

deel 1 : https://www.youtube.com/watch?v=3jrLFzGb2tM

deel 2 : https://www.youtube.com/watch?v=piaLOnNFLgw

200

(19 replies, posted in Hypotheses)

Het zou een mooie oefening kunnen zijn om vertrekkende vanuit deze voorstelling de gaten in de tijdslijn verder op te vullen aan de hand van gekende feiten, getuigenverklaringen, daders en motieven. Vooral de periode voor '83 en uiteraard ook de periode met de tweede golf van feiten.

Zou de bende DS en/of H ( of leden ervan ) op dezelfde manier voor de kar gespannen zijn zonder dat ze het goed beseften ? En heeft dit geleid tot de ontvoering van VDB als een soort van weerwraak nadat ze het spel doorhadden ? Welke afrekeningen of andere feiten zijn hieraan te koppelen , vooral na '85 dan?