1

(34 replies, posted in Bewijsstukken)

Daarom vroeg hij aan zijn ouders om een kogelvrije vest te kopen. Het was Alain Weykamp die voor 1.400 frank een kogelvrije vest heeft verkocht aan de vader van Eric Lammers. Nadien heeft hij ontdekt dat deze vest was gemaakt door een "firma in Temse".

Een "prototype" dus voor ongeveer, maar liefst: €35.00 .....???

2

(34 replies, posted in Bewijsstukken)

"kogelwerende producten: vesten, helmen, panelen in politieauto- en cockpitdeuren".

3

(34 replies, posted in Bewijsstukken)

P.J. (Piet) Lemstra (Godlinze (Groningen), 26 oktober 1946), bijnaam PLEM, is een Nederlands hoogleraar scheikunde.

Prof. dr. Lemstra promoveerde aan de Rijksuniversiteit Groningen in 1975. Vervolgens was hij post-doctoraal fellow aan de Universiteit van Bristol (UK) onder professor Andrew Keller. Van 1976 tot 1985 werkte hij bij DSM Research waar hij samen met Paul Smith de supersterke vezel Dyneema heeft ontwikkeld.

https://www.wikiwand.com/nl/Piet_Lemstra

4

(34 replies, posted in Bewijsstukken)

vleermuisje1971 wrote:

Ok, dat is wat verder in de tijd, meende dat de ontwikkeling al wat reuring in tent gaf, en dat alleen overheids instanties er (later) gebruik van mochten maken. Nu dat ook de stof Dyneema in opkomst was, bekroop me het idee waren de vesten niet van het experimentelen stof Dyneema. Op het forum lees je ook de belangstelling van rijkswacht in die tijd. Inderdaad misschien weten forumleden hier wat meer over te vertellen.

Vanaf het begin van de jaren 1970 werd kevlar, een kunstvezel, de nieuwe norm voor gebruik in kogelwerende vesten. Dit materiaal is licht en veilig, en biedt daardoor aanzienlijk meer draagcomfort. In deze periode, de tijd van de Koude Oorlog, gingen de ontwikkelingen door. Zo ontwierpen de Amerikanen vanaf de vroege jaren 1980 een krachtig vest, de PASGT (Personnel Armor System for Ground Troops) kevlar, dat in staat was om 9 mm kogels tegen te houden. Het vest was echter vooral bedoeld om rondvliegende granaatscherven op te vangen. De West-Duitsers maakten een soortgelijk beschermend kledingstuk, dat ze de Splitterschutzweste noemden en gebaseerd was op een vest dat al in de jaren 1930 was ontwikkeld.

In de jaren dertig van de twintigste eeuw voorspelden onderzoekers al, dat er op basis van polyetheen (PE) sterke vezels gemaakt konden worden. Eind jaren zeventig slaagden Piet Lemstra en Paul Smith van het DSM-laboratorium in het Nederlandse Geleen erin om hier ook werkelijk een proces voor te ontwikkelen. Het patent werd in 1979 aangevraagd.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Dyneema

kogelwerende producten: vesten, helmen, panelen in politieauto- en cockpitdeuren.

Kan het misschien zijn, dat dit de prototypes waren, bij Wittock van Landeghem, in plaats van de al reeds bekende kevlar vesten?

Koninklijke DSM NV is een Nederlands chemiebedrijf dat internationaal actief is en zich vooral toelegt op fijnchemie en biotechnologie. Het bedrijf is voortgekomen uit de voormalige Nederlandse Staatsmijnen, en de naam was dan ook oorspronkelijk een afkorting voor Dutch State Mines.[2] DSM heeft enkele honderden vestigingen over de gehele wereld. Het hoofdkantoor is gevestigd in Heerlen.

De zogenaamde prototype vesten, werden toch inmiddels al gebruikt en of getest door het Nederlandse leger?

5

(236 replies, posted in Westland New Post)

En wat is dan volgens u die link?

6

(910 replies, posted in Bende De Staerke)

En vergeet niet, in de jaren 80 was cocaïne echt iets voor de Jet Set en de yuppies, niet voor junkies. Die gebruikten toen destijds heroïne, een hele andere soort drugs
Met andere woorden, cocaïne werd veel gekocht en gebruikt door mensen met een goed gevulde portemonnee toen destijds. Het was zeg maar een luxe drugs. Heroïne was, en is nog steeds, een drugs voor losers.

7

(910 replies, posted in Bende De Staerke)

En Daniël natuurlijk ook.

8

(910 replies, posted in Bende De Staerke)

https://nos.nl/l/2235640

De rekensom hoef ik verder toch niet uit te leggen?
Als cocaïne bijvoorbeeld 60% puur is, betekent het dat er 40% snijmiddel aan toegevoegd is.
Dus van 1 kilo cocaïne is 600 gram puur, en de overige 400 gram is iets anders.
Reken maar uit je winst.
En voor de volledigheid ,een kilo cocaïne heeft de ongeveer de omvang van een pak suiker.

Dus de omvang van twee pakken suiker aan cocaïne, ter waarde van €400.000,  was natuurlijk veel makkelijker te smokkelen dan €400.000 aan wapens.
En dat is iets, wat VDB ook heel goed door had in zijn tijd.

9

(910 replies, posted in Bende De Staerke)

Wat is supermix voor coke?
Supermix betreft een versnijdingsmiddel dat gebruikt wordt om cocaïne te versnijden. .Met Supermix wordt een versnijdingsmiddel voor cocaïne bedoeld in het drugscircuit, mannitol maakt vaak een deel uit van de supermix dat bestaat uit verschillende ingrediënten.

Wat kost mannitol
De prijs van mannitol is geheel afhankelijk van de afname hoeveelheid en de kwaliteit. Het is bekend dat de in China geproduceerde mannitol niet altijd even zuiver is waardoor de kiloprijs dan lager is. Wanneer mannitol echter als goedgekeurde zoetstof in Europa wordt aangeboden lopen de prijzen uiteen van € 4,99 voor een zakje van 30 gram tot € 52,95 voor een kilogram. Dit maakt het niet de goedkoopste mengstof, maar kwalitatief wel een betere.

https://www.wapwinkel.com/blog/mannitol … passingen/

10

(910 replies, posted in Bende De Staerke)

https://www.jellinek.nl/vraag-antwoord/ … versneden/