7,521

(7 replies, posted in Politiek & Business)

Socialistisch politicus, burgemeester van Seraing, minister van Openbare Werken tussen 1977 en 1981 en daarna minister van Begroting. Kwam in opspraak bij het Agustaschandaal, de moord op André Cools en allerhande malversaties maar is nooit veroordeeld. Overleden in 2005.

7,522

(100 replies, posted in Roze Balletten)

Dat verhaal van die gangster, Maurice Florizoone, vind je hier » Forum

7,523

(58 replies, posted in Bende Haemers)

En nu ook voor iedereen die geen Italiaans kan » Italiaanse ex-infiltrant bende Haemers gearresteerd

7,524

(58 replies, posted in Bende Haemers)

Blijkbaar is Elio Ciolini recent gearresteerd. Ik heb enkel een voor mij onleesbaar artikel gevonden, maar De Morgen zou er ook over geschreven hebben.

» www.repubblica.it

7,525

(98 replies, posted in Mededelingen)

Encyclopedie

Voor iedereen die zich afvraagt waarom er opeens zoveel nieuwe topics zijn: vroeger was er op de website een "Encyclopedie". Ik heb besloten om dit te integreren in het forum zodat er meer informatie op het forum komt en het voor iedereen gemakkelijker is om over bepaalde personen of organisaties te discussiëren.

Er is op het forum ook geschoven met een paar topics. Er is nu een apart gedeelte met de titel "Encyclopedie" waarin de volgende onderwerpen staan: Robotfoto's, Bewijsstukken, Wagens, Plaatsen, Organisaties en Documentatie.

Mist het forum nog een topic over een persoon, organisatie, wagen, plaats, bewijsstuk, ... uit het dossier? Aarzel dan niet om een zelf een topic te openen.

7,526

(77 replies, posted in Staatsveiligheid)

Bijnaam le roi Albert. Hij was vanaf 1977 tot 1990 baas van de Staatsveiligheid; koppig en gesloten personage; beschouwt zichzelf als een commis d'état; wil zijn dienst onafhankelijker maken van de CIA, maar stuit daarbij op heel wat weerstand, onder meer van de entourage van Vanden Boeynants waarmee hij enkele persoonlijke conflicten heeft.

Lees hier een kort interview met Albert Raes » Staatsveiligheid

7,527

(8 replies, posted in Roze Balletten)

Wie was Lydia Montaricourt? Zij was een hoerenmadame uit Parijs; neemt in 1978 een luxe callgirlnetwerk over van Tuna Israel, de maîtresse van wapenhandelaar Boas; actief in de Brusiliabuilding in Schaarbeek waar ze haar cliënteel laat fotograferen en bespioneren. Wordt in 1979 beschuldigd van pooierschap maar krijgt slechts een lichte straf, dit dossier zal samen met dit van dokter Pinon en de partouses bij minister Guy Mathot aanleiding geven tot de beruchte 'Roze balletten'.

7,528

(16 replies, posted in Westland New Post)

Kolonel bij de rijkswacht. Hij was weerstander en medewerker Amerikaanse OSS; anticommunist; oprichter van de groep Diane. Vanaf 1981 medewerker van de CIA en beheerder van EIM, een beveiligingsbedrijf met Amerikaans kapitaal gespecialiseerd in het bewaken van munitiedepots en legerkazernes. Hij was ook een belangrijk lid WNP. Op 30 november 1996 herkende X1 tussen veertig foto's van rijkswachters, waarvan de meeste niets te maken hadden met deze zaak, onder andere die Mayerus.

7,529

(22 replies, posted in Afpersing)

Hij was beheerder en baas van het Amerikaanse filiaal van Delhaize. Hij heeft jarenlang een relatie met prostituee Nicole Andrien gehad.

7,530

(4 replies, posted in Wapenhandel)

Een Libanese generaal, Falangist van de christelijke fractie van president Gemayel, vriend van majoor Bougerol. Bezocht enkele keren het textielbedrijf Wittock in Temse en raakte betrokken in een bizar verkeersongeluk tussen Namen en Bastenaken maar ontzet door de geheime politie (BIC? SIE? Staatsveiligheid?).