7,551

(41 replies, posted in Bewijsstukken)

Bedankt voor de foto's (heb ze toch in een apart topic geplaatst). Misschien moeten we eens proberen een aantal zaken op te sommen die we kunnen zien.

7,552

(26 replies, posted in Vragen)

Onderzoek » Plaatsen

7,553

(717 replies, posted in 1982)

Vandaag is het exact 30 jaar geleden dat de Bende van Nijvel een bloedige overval pleegde op de wapenwinkel van Daniel Dekaise. Daarbij kwam één politieman, Claude Haulotte, om het leven.

7,554

(5 replies, posted in Plaatsen)

De Volkswagen Santana die de Bende een tijdje heeft gebruikt, werd gezien in de rue de Sapinière. Dit is vlakbij de Auguste Beernaertstraat, waar de Peugeot werd gestolen.

7,555

(51 replies, posted in Westland New Post)

Korte beschrijving: Syrisch journalist en geheim agent, geeft WNP tegen betaling bepaalde opdrachten, goede kennis entourage VDB.

7,556

(16 replies, posted in Politiek & Business)

Kolonel; oprichter van het opleidingscentrum voor para's in Marche-les-Dames; naam vermeld bij coupplegers van 1973; liberaal kamerlid tussen 1981 en 1985; adviseur kabinet Jean Gol; betrokken bij werking GIA en animator Cercles d'Amitié Paracommando. Overleden in september 2006.

http://www.paracommando.com/img/newspost_thumbs/pers_overleden_militis_jean.jpg

7,557

(536 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Robert Beijer: Lid van de sectie drugs BOB-Brussel, specialist Chinese triades. Beweert te zijn aangeworven door de militaire inlichtingendienst van de Sovjet-Unie (GRU) om Belgische instellingen zoals de rijkswacht te destabiliseren. Betrokken bij de overval op Zwarts in Zaventem en de aanslag op majoor Vernaillen. Oprichter van het detectivebureau ARI, weet veel over de Bende van Nijvel en was waarschijnlijk zoals Bouhouche betrokken bij enkele Bende-overvallen. Barbouze die zeer goede contacten had met de Mossad en de CIA.

7,558

(183 replies, posted in Westland New Post)

De bijnaam van Latinus was Orf. Hij was een protégé van VDB en informant van commissaris Smets van de Staatsveiligheid. Hij was de leider van de Brusselse afdeling van het Front de la Jeunesse en oprichter van de extreem-rechtse privémilitie Westland New Post (WNP). Hij was een nauwe medewerker van het Public Information Office (PIO) van majoor Jean Bougerol, beweerde in dienst te staan van de Amerikaanse militaire inlichtingendienst DIA. Hij werd gezelfmoord in april 1984 nadat hij dreigde de namen van enkele Bende-overvallers bekend te maken, noemde het dossier-Pinon zijn levensverzekering.

Bron: De Bende van Nijvel | Guy Bouten

7,559

(6 replies, posted in Filière Boraine)

Hij werd door Michel Cocu ook beschuldig van betrokkenheid bij de overval in Nijvel en door Vittorio van betrokkenheid bij de overval in Temse. Hij was geboren in Wasmuel op 9 juli 1945, woonde in de Chaussée de Bruxelles in Vorst en was monteur van beroep.

7,560

(43 replies, posted in Onderzoekspistes)

Misschien komt dat door Philippe De Brandt die op het forum genoemd wordt.