11

(1,167 replies, posted in Andere Personen)

Etienne1420 wrote:

Het parket zou weten wie de reus is.

Men neemt aan dat er minstens drie verschillende reuzen waren. Je doet hier ook een wel heel speculatieve uitspraak waar geen enkele bron voor is (een Panorama reportage suggereerde het weliswaar ooit begin jaren '90 maar daar werd ook geen bron genoemd, wel gesuggereerd dat speurder niet verder mochten gaan richting een verdachte als mogelijk reus). Dit is pure speculatie hé.

12

(298 replies, posted in Andere Personen)

Er is ook de rijkswachter die Mendez herkend had tijdens de shootout op straat in de nasleep van Dekaise (Waver). Maar bon dit is wel het topic over Bultot hier en niet over Mendez dus laten we op Bultot blijven focussen in deze draad. Ik geeft dit maar mee ter info omdat het gesprek hier even richting Mendez ging.

13

(540 replies, posted in Hypotheses)

Wat was de naam van die website, er bestaan namelijk tools om websites die niet meer online zijn toch nog te herbekijken, telkens een website data opslaat nadat de eigenaar van die website er iets aan aanpast wordt dat namelijk gesaved in het internet archief

14

(110 replies, posted in Andere Personen)

Spectator Of Life wrote:

Ik bots hier trouwens per abuis op een artikel met 8 mogelijke reuzen, en zie daar toevallig Toumaniantz en Popolino boven elkaar staan.

Om welk artikel gaat het? Link graag, dank bij voorbaat?

15

(52 replies, posted in Wagens)

LEO wrote:

Ik zou toch maar oppassen met het onder druk zetten van bepaalde politici of anderen via dit forum. Jaren geleden raadde ik Cobra aan om te beginnen met "uit te dagen" via zijn forum. Hij noemde namen, data en adressen! Hierop kwam geen reactie, niet uit de pers, niet uit de overheid. Het onder druk zetten werd een boemerang want Cobra kreeg het deksel op de neus. Deze man had een schatkist aan informatie. Informatie die nu voorgoed geblokkeerd blijft.

Kan je dit nader verklaren, betreffende Cobra, Leo? Wat bedoel je met 'voorgoed geblokkeerd?', welk deksel kreeg hij op de neus, wat overkwam hem?

Ik veronderstel dat jij die info zag, om welke namen, data en adressen ging het dan? Wie zette cobra onder druk? IK weet dat cobra vroeger op het Franstalig Bende forum postte (o.a. over de aanslag in Nijvel) maar nu niet meer.

Als die Cobra overigens belangrijke info online zette, dan moet dit mogelijk nog op te vissen zijn via internet archief zoekmachines. Waar stond die info (webadres / site) en rond welke datum?

Was cobra bij het onderzoek betrokken (ex speurder? getuige?)?

16

(99 replies, posted in Gladio)

In 2013 begon het proces (aanvankelijk tegen 2 oud rijkswachters) dat vervolgens werd stilgelegd. In 2019 waren er inmiddels 9 mensen officieel in beschuldiging gesteld. We zijn nu 2023, wat is de situatie vandaag, is er zicht op de start van het proces?

17

(784 replies, posted in 1982)

Het consumeren van voedsel na een moord (en zelfs marteling bij Vanden Eynde), enfin we gaan er van uit dat dit na de moord gebeurde maar helemaal zeker is dit eigenlijk niet, wijst in elk geval op betrokkenheid van een zware full blown psychopaat.

18

(753 replies, posted in 1985)

Etienne1420 wrote:

Frans Reyniers was ook zeker te daders te kennen.

Je schreef dat Reyniers zeler daders meende te kennen. Nadien verduidelijkte je dat Reniers daarmee doelde op: "Pattijn, Amory, Bouhouche, Beijer."

Wat je niet schreef is voor welke feiten / welke aanslag(en) Reyniers meende daders te kennen. Je berichten staan onder het topic Overijse maar doelde Reyniers (of jij in je post) ook op Overijse? En als organisatoren dan ipv uitvoerders? Daders van welke feiten? En daders als uitvoerders of als organisatoren of logistieke ondersteuning?

19

(110 replies, posted in Andere Personen)

Wat me vooral af vraag is het volgende:

Indien de hypothese dat Toumaniantz nog in leven was en in een ander land (pakweg Spanje, een Zuid Amerikaans of Aziatisch land, whatever) een nieuwe identiteit opbouwde klopt:

Mag je er van uitgaan dat hij (of zij?) alle banden met sociale netwerken in België volledig verbroken zal hebben en op de nieuwe locatie een volledig nieuw sociaal netwerk aangelegd had.

Dus daaruit volgt:

  • Waarom zou Toumaniantz dan terug gaan keren naar België wetende dat het risico dat iemand uit zijn oude omgeving hem zou herkennen?

  • Hoe zou Toumaniantz dan in contact gekomen kunnen zijn met het netwerk dat Bende aanslagen organiseerde? Immers hij was volledig out of the picture in België.

De enige mogelijke uitleg daarvoor zou kunnen zijn dat er een verbindingspersoon was uit zijn oude netwerk die in contact stond met het netwerk dat aanslagen pleegde. En dat impliceert ook dat er steeds een contact in België is overgebleven waarmee Toumaniantz nog in contact stond of op elk moment contact kon leggen (of omgekeerd) maar dat brengt altijd risico met zich mee. Een risico dat je eigenlijk niet wil nemen als je een compleet nieuw leven wil.

Dan blijft de vraag nog steeds: waarom zou Toumaniantz zo'n groot risico nemen dat zijn 'cover' (nieuwe identiteit) dan in gevaar kwam?

Persoonlijk vind ik het 'far stretched' dat men iemand gaat recruteren die in een ander land een nieuwe identiteit heeft opgebouwd. Het contact leggen met die persoon is al heel problematisch, die persoon overtuigen om een terreuraanslag te plegen nog problematischer. Die persoon zou dan volstrekte garantie moeten krijgen dat die terug uit het land kan verdwijnen met minimale pakkans en minimale kans op uitlekking van diens identiteit. De mededaders van zo'n aanslag kunnen die identiteit al ontdekken en lekken.

Ik zie weinig voordelen voor Toumaniantz om zo iets te doen los van de moeilijkheid om zo iemand te gaan recruteren en om er ook nog eens zeker van te zijn dat Toumaniantz wel geschikt is om het uit te voeren (mits die op dat moment al 'uit het circuit' van overvallen is).

20

(80 replies, posted in Organisaties)

150 leden had de Groep Diane dus blijkbaar in 1985, en we kennen amper een handvol van die leden.