21

(11 replies, posted in Bende Haemers)

Iemand een idee van de lengte van Marc Vandam? Ik zag een foto van hem (een vals paspoort) waar hij sterk op de robotfoto van de (of beter gezegd één van de reuzen) reus lijkt.
Het is eigenaardig dat Vandam zo onder de radar bleef mits hij een kernlid van de Bende Haemers was en bovendien ook medeplichtig bij de ontvoering van VDB.

22

(342 replies, posted in Algemeen)

Etienne1420 wrote:

Ik heb een groot twijfel. De verjaring is moeilijk te ondersteunen als het niet bewezen is dat de daders verantwoordelijk zijn voor alle feiten.

De opdrachtgever kunnen dat wel zijn hé, dat zijn ook daders.

Maar bon dat is het grootste probleem niet wel dat men één dossier niet laat verjaren en andere dossiers wel. Dat gaat in tegen het gelijkheidsbeginsel. Dat is een algemeen principe dat iedere burger (wettelijk) gelijke rechten en een gelijke behandeling in gelijke gevallen toekent. Je kan dat moeilijk rijmen hier als men het ene dossier (waar ook benadeelden kunnen zijn) niet laat verjaren en een ander dossier telkens blijft verlengen.

23

(74 replies, posted in Roze Balletten)

Asjemenou wrote:

De zaak van de Roze Balletten blijft tot op de dag van vandaag een zaak waarin de waarheid niet van de leugen valt te onderscheiden. Ik ben van mening dat Herman Vernaillen daar mede de hand in heeft gehad, waarvoor hij ongetwijfeld goede en legitieme redenen heeft gehad. Hij en zijn gezin verkeerden immers in een levensgevaarlijke situatie, zeker toen. Zoiets blijft hangen.

Vernaillen beweert, met regelmaat van de klok overigens, tot op de dag van vandaag dat hij foto's gezien heeft en weet heeft van welke namen er bij de roze balletten betrokken waar (hij zag er enkelen op foto) + hij verwees specifiek naar 4 pv's over de roze balletten die volgens hem cruciaal zijn in het Bende dossier.

Waarom blijft Vernaillen tot vandaag die namen verzwijgen? Wil hij ze echt mee nemen in z'n graf?

24

(751 replies, posted in 1985)

@ Stiletto: ik zie dat het op het forum staat maar ik vind nergens terug wat de oorspronkelijke bron is.

25

(3 replies, posted in Bibliografie)

Dit boek heb ik liggen, als je van Antwerpen bent wil ik het je altijd wel eens lenen Ben.

26

(751 replies, posted in 1985)

Vetter wrote:

Er speelde meer rond Finné en de vermeende staatsgreep. Een maand voor zijn dood vertelde Finné dat hij zich bedreigd voelde in relatie tot een wapenhandel waar hij bij betrokken was. Waren dat de wapens die bij de staatsgreep gebruikt zouden worden?
Ook had Finné kort voor zijn dood contact met de rijkswachter Golvenaux. Zij hadden een afspraak gemaakt om samen een video over de 'Roze Baletten' te bekijken maar twee dagen daarvoor werd Finné gedood.

Had zijn dood nu te maken met de wapenhandel, staatsgreep of Roze Baletten of alle drie? Wie het weet, spreekt zich uit. Of is er nog meer?

Beste Vetter, kan je ons de bron bezorgen van Finné's contact met rijkswachter Golvenaux? Dit wist ik  niet, evenmin dat ze samen een video zouden bekijken over de Roze Baletten.
Had Finné zo'n video in bezit? Had Golvenaux die video al?

Heb je dit uit een boek? Van een bron? (persoon?) Uit een artikel? Waar komt dit vandaan aub.
Dit is heel belangrijke info als Finné effectief hierover in contact was met die rijkswachter.
Voor zover ik weet ben jij de eerste die dit op het forum vermeld?
Bron(nen) aub?

27

(172 replies, posted in Bibliografie)

Een rechtszaak had er om diverse redenen toch nooit meer kunnen komen imho (alleen al de talrijke procedurefouten) en mevrouw Cappelle heeft in mijn ogen ook gelijk met dat standpunt.

28

(127 replies, posted in Speurders)

Django68 wrote:

Dat beweerde Bulyot toch zelf? En degenen die zo naiëf zijn om hem te geloven. Hij is een van de weinige verdachten die met materiële bewijzen aan de bende gelinkt kon worden.

Kan je die materiële bewijzen even opsommen?

- Als je het hebt over die foto's en speech die gevonden is bij een uitgebrande Golf GTi, ik betwijfel dat Bultot zelf zulk materiaal in een Bende wagen zou laten rondslingeren hoor.

29

(172 replies, posted in Bibliografie)

Die auteur zal ongetwijfeld Douglas De Coninck zijn, dat kan écht niet anders want die werkt voor De Morgen en heeft een massa dossierkennis over de Bende hoor. Straf onderzoeksjournalist vind ik, men onderschat hem vaak vind ik maar hij durft in lastige dossiers duiken en hij is echt heel begaan met het Bende dossier, het ligt hem nauw aan het hart, hij is het altijd blijven volgen, zou me niet verbazen dat hij hier mee leest. Niemand anders bij De Morgen heeft de kennis die hij heeft over dit dossier voor zover ik weet en ik ken wat volk dat er werkt.

30

(410 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Vetter wrote:

Bob was er sowieso niet bij, en De Staerke werd er in geluisd.

Er is geen enkele aanwijzing voor dat Philippe De Staereke 'er in geluisd' werd, integendeel: er zijn heel veel aanwijzingen dat hij mededader was in Aalst. Als De Staerke destijds voor Assisen had moeten komen voor Aalst dan hing hij.