61

(210 replies, posted in Westland New Post)

Renekes verklaringen over Dauphin sluit hem volledig uit als mogelijke dader in Aalst (of een andere overval).

Het sluit Dauphin weliswaar niet uit als mogelijke leverancier ivm nummerplaten informatie. En het sluit hem ook niet uit als één van de lijfwachten / bodyguards van Latinus. Ik denk trouwens dat een gebochelde gewapende lijfwacht heel wat meer intimiderend zou kunnen zijn als een grote spierbundel.

62

(1 replies, posted in Bibliografie)

waar is dit boek te vinden?

63

(29 replies, posted in Bewijsstukken)

Boemerang wrote:

En was er in het Franstalige niet ook wel eens sprake van een masker van Giscard of zo iemand? (Bron onbekend of simpelweg klets?)

Ja klopt, twee Franse politici werden in interviews met getuigen genoemd maar honderd procent zeker leek de herkenning van de maskers niet. Dit waren Jacques Chirac (die in '85 nog steeds burgemeester van Parijs was en die tussen '74 & '76 premier van Frankrijk was, een functie die hij opnieuw zou bekleden tussen '86 & '88) dus Chirac was toen wel degelijk al een heel bekend politicus en de andere was Valéry Giscard d'Estaing, eveneens een conservatief en Frans president tussen '74 & '81.

Dat masker van Giscard d'Estaing kwam dus uit een interview met een getuige, ik heb dat ooit een getuige zien zeggen op één of ander interview dat op YouTube staat maar ik meende dat ze zei: "een masker van een Franse politicus zoals Giscard".

64

(19 replies, posted in Filière Boraine)

Ben wrote:

Bouaroudj ondertekende nooit bekentenissen ondanks slagen, zoals hier te zien aan zijn linkeroog. (Foto Gevangenis administratie)

https://i62.servimg.com/u/f62/11/22/12/24/kayi_b10.jpg

Bron: De Bende, een documentaire | Paul Ponsaers en Gilbert Dupont

De enige beschrijving die de agent die Nijvel overleefde kon geven van de persoon die op hem geschoten had was iemand van 1m80 met gemiddelde lichaamsbouw en een .... ringbaard, op deze foto heeft Bouaroudj een ringbaard.

65

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Mij lijkt het erg onwaarschijnlijk dat Bouhouche zijn dood in scène zetten. In de eerste plaats moet je daar wel een heel goed motief voor hebben en aangezien het in de periode van het ongeluk al behoorlijk duidelijk was dat er nooit een rechtszaak over de Bende zou komen dan was verdwijnen met een nieuwe identiteit ook niet echt meer noodzakelijk.

Daarnaast zijn de risico's om zo iets te doen veel te groot: je moet er een misdaad voor plegen met risico gepakt of gezien te worden of risico dat de poging mislukt. Dan moet je er nog voor zorgen dat je het lijk goed kan vervoeren, opnieuw zonder argwaan te wekken, en dat moet dan ook nog iemand zijn die op je lijkt. En dan moet je het ongeluk in scène zetten waarbij het gezicht onherkenbaar gemaakt is én die boom moet dan nadien ook nog eens juist vallen. Dat zijn echt veel te veel voorwaarden hoor.

Als Bouhouche zo iets in scène had willen zetten dan waren er zo veel gemakkelijkere manieren. Hij had perfect met een vals paspoort naar een ander land kunnen reizen en daar gewoon onder een andere naam gaan leven. Dat is de simpelste manier: geen moord nodig en dan zou hij in Frankrijk gewoon als vermist opgegeven worden.

66

(151 replies, posted in Plaatsen)

De leider van Stahlhelm, een extreem rechtse organisatie van Oostfronters, Remi Leenaerts was van Elsene.

67

(41 replies, posted in Onderzoekspistes)

jay wrote:

Waar werden de Ingrams door de bende gebruikt ?

In Braine & Overijse evenals in Aalst.

68

(41 replies, posted in Onderzoekspistes)

Django68 wrote:

Geen enkele van de wapens die buitgemaakt zijn bij Dekaise werd door de bende gebruikt.

De Ingrams toch wel? Die werden toch bij Dekaise gestolen?

69

(203 replies, posted in Andere Personen)

Insp. Witse wrote:

Vandeuren had een zeer goede relatie met Willy Van Cutsem (de pomp), Acke vernoemt Vandeuren als een lid bij de overval bij Dekaise (tip van Dossogne aan Zimmer), ...

Hier kan ik even niet volgen. Wie is Van Acke? Of bedoelde je Willy Acke, de substituut die mogelijk vermoord werd? (Officieel was het zelfmoord maar volgens zijn vrouw was het moord).

Kan je ook even verduidelijken over de tip van Francis Dossogne (FdJ) aan Zimmer? Hoe kon Dossogne weten dat Vandeuren bij de overval van Dekaise betrokken was? Wat heeft Dossogne dan exact verteld aan Yves Zimmer?

We weten dat Vandeuren met banditisme bezig was? Was Vandeuren ook overtuigd extreem rechts? (Ik veronderstel van wel aangezien hij in 'De Pomp' kwam.)

Is Vandeuren ooit lid geweest van Front de la Jeunesse (FdJ) en/of van WNP? Hoe kende Dossogne Vandeuren indien hij geen lid geweest was van FdJ? Kwam Dossogne ook in 'De pomp'?

Kwam Vandeuren in practical shooting clubs?

Bruno Vandeuren kende blijkbaar ook Eric Lammers? Lammers was lid van WNP. Vandeuren werd vroeger vrijgelaten, op 1 december 1988, terwijl hij daar normaal nooit recht op had mogen hebben. Patrick Hendrickx zou gezegd hebben (op het franstalig Bende forum? in zijn boek?) dat men Vandeuren vervroegd had vrijgelaten omdat hij zijn, toen nog vrij nieuwe vriend, Lammers verraden zou hebben. Indien dit klopt, voor welke feiten had Vandeuren dan Lammers verraden?

Dit had ook een motief kunnen zijn (het verlinken van Lammers) om Vandeuren te vermoorden indien Lammers wist wie hem verraden had. Lammers had dan iemand extern kunnen inhuren voor de moord op Vandeuren. Lammers is ook een Bende verdachte en beweert zelfs expliciet om bij WNP trainingen mee gedaan te hebben met Golf GTi's waar men overvallen op warenhuizen simuleerde. Is dit iets wat Vandeuren geklikt had of ging het over iets anders?

70

(203 replies, posted in Andere Personen)

Tru Dat wrote:

En Waarschijnlijk is Vandeuren vermoord door Henderickx door ontevredenheid betreffende een buit.

Op 22 december '88 werd Patrick Henderickx aangehouden, Bruno Vandeuren ging diezelfde dag met de auto van Henderickx (een BMW) naar Oostende. In de nacht van 23 op 24 december '88 werd Vandeuren vermoord. Henderickx was echter op de 22ste aangehouden voor de overval op de juwelier op diezelfde dag!

Ik veronderstel dus dat hij in de nacht van 23 op 24 in de cel zat of had men hem weer los gelaten een dag later? Zeer onwaarschijnlijk dat men Henderickx op dezelfde dag van de overval, met blijkbaar overtuigend bewijs (inclusief videobeelden) dat hij dit gedaan had een dag later al weer los zou laten. Indien hij toen in de cel zat kon hij die moord dus enkel door een ingehuurd persoon laten uitvoeren. Merk ook op dat Henderickx zijn auto de 23ste niet meer had (Vandeuren was daarmee naar Oostende gereden) dus dan zou Henderickx met de trein naar Oostende gegaan moeten zijn of met iemand anders mee gereden.

Het verhaaltje dat Vandeuren amper 1.5 dag na de overval vermoord zou zijn wegens een onenigheid over de buit door iemand die de dag voor Vandeuren's dood al aangehouden was lijkt me wel erg onwaarschijnlijk. Als iemand wordt aangehouden voor een overval zou men die persoon vast ook wel schaduwen indien men hem de dag erna weer los liet hé. Dan ga je niet even snel iemand omleggen denk ik zo.

En nogmaals: de handtekening op Vandeuren's lijk (schotwonde achter zijn linkeroor, er was ook maar éénmalig geschoten op hem) was ontegensprekelijk de signatuur van de Bende. De manier waarop hij vermoord werd was ook een signaal naar anderen: dit is wat er gebeurd als je gaat klikken.

Direct nadat Vandeuren begin december '88 voorwaardelijk vrijgelaten werd ging hij tegen een politie agent die hij vertrouwen zeggen dat hij een verklaring / bekentenis wou afleggen tegen hem over de Bende. Die agent maakte een pv op waar in stond dat Vandeuren later een bekentenis zou gaan afleggen. Nog diezelfde maand werd Bruno vermoord