301

(1,147 replies, posted in 1983)

Ah, dat van die reconstructie is ook voor mij nieuws, waar werd daar specifiek over bericht?

Of vind je dat ook een vreemde vraag Ben?

Hetgeen ik het "vreemdste" aan Nijvel vind zijn de talrijke maar verloren vingerafdrukken. Dat stukje was je nog vergeten te vernoemen Spectator. Als je echt geen daders wil vinden moet je natuurlijk ook gevonden vingerafdrukken laten verdwijnen. Voor mij mag dat ook op het lijstje sabotage van het onderzoek.

302

(1,147 replies, posted in 1983)

Dat "onbegrijpelijk" van jou noemen ze in een panorama uitzending "sabotage door de magistratuur onder toeziend oog van de vorige ministers van Justitie". Ik sluit mij daar volledig bij aan. Zoveel, zo een opeenstapeling, van "onkunde" kan en mag je geen toeval noemen. Hebben wij, hebben de slachtoffers, ooit een uitleg gekregen over het feit dat er geen reconstructie's plaats vonden?

Heb in die Pano uitzending, die ik reeds een aantal keren bekeken heb, vandaag toch weer iets nieuws geleerd. Namelijk dat er bij de overheveling van het onderzoek van Dendermonde naar Charleroi verwezen werd naar een wet die niet eens bestond.

303

(1,147 replies, posted in 1983)

Zoals u zelf vermeldde is het antwoord op deze vragen nergens te vinden. Wat is dan eigenlijk de bedoeling van deze vraag? Uitvissen welke forumleden het dossier bezitten? Of stelde u deze vraag aan de pers? Bij mijn weten waren er inderdaad journalisten die een dossier hadden. Dit laatste werd trouwens vermeld in 1 van de commissies. Ik citeer:

"De rijkswachters Bihay en Balfroid, van wie reeds sprake is geweest in ons eerste verslag van 16januari 1997 (zie ons eerste verslag van 16 januari 1997, blz. 46 tot 48) en van wie in hoofdstuk 3 nog sprake zal zijn, sparen procureur des Konings Deprêtre niet: "Toen de dossiers in de pers verschenen, bleek al snel dat het parket van Nijvel er zelf een kopie van had bezorgd (...). Wij vermoedden in het bijzonder connecties met leden van de rijkswacht, van de Veiligheid van de Staat en met machtige personen. Beetje bij beetje zijn we druk beginnen ondervinden."

Dat brengt mij bij mijn volgende vragen. Vinden jullie dat het hele dossier openbaar moet gemaakt worden? Wat kunnen de juridische gevolgen zijn voor de persoon die alles openbaar zou maken? Dienen we hiermee het algemeen belang?

En nog een vraag specifiek voor jou Xeno. Mocht je het antwoord op de door jou gestelde vraag kennen, zou jou dat dichter bij een oplossing brengen?

Het einde van het jaar is in zicht. Dus ook het einde van het onderzoek?

304

(270 replies, posted in 1985)

Snap er niets meer van. Ik dacht dat de Porsche niet mocht vertrekken.

305

(53 replies, posted in Filière Boraine)

Ben, het valt mij op dat bij het evangelie, zijnde de  Gazet van Antwerpen, nooit de naam van de apostel die het geschreven heeft vermeld werd. Bij bronvermelding staat dus bijna nooit de naam van de auteur. Hecht daar persoonlijk nogal belang aan. Al bega ik vaak dezelfde zonde.

306

(25 replies, posted in Andere Personen)

Marseille, Francis "Le Belge" Vanverberghe

The Marseilles-born Francis Vanverberghe got his name from his Flemish father. The top gangsters in France at this time was the Guerini brothers from Marseille. "The Belgian" was noticed by the Guerini at a really young age (before 20) and the Guerini send "The Belgian" in Paris where he join the ex-associates of François Scaglia in the drug trade. At the beginning Vanverberghe was part of a trio of gangsters nicknamed "les Trois Canards" because they operated from the bar "Les Trois Canards".

Ook teruggevonden in documentatie zonder bron

307

(210 replies, posted in Westland New Post)

Af en toe ben ik het roerend eens met jou. Maar zoals je zegt, onze mening doet er niet toe.

308

(210 replies, posted in Westland New Post)

Jij hebt meer, veel meer, dan je deel gedaan David. Hoor en zie ons bezig, het is onder normale omstandigheden helemaal niet nodig dat slachtoffers of anderen zich hier mee moeten bezig houden. Het is godsgeklaagd.

Eigenlijk zie ik nog maar 1 mogelijkheid en dat is dat alle slachtoffers de Belgische staat voor de rechtbank dagen. De vraag is natuurlijk welke advocaat dit zou aandurven. Het zou natuurlijk onder de voorwaarde no cure no pain moeten gebeuren want jullie zijn met zijn allen al genoeg geld kwijt geraakt aan advocaten. De Bende is ondertussen voor jullie een chronische ziekte geworden waartegen blijkbaar geen enkel medicijn bestaat.

In feite is Justitie voor jullie gezondheid een sluipmoordenaar. Justitie heeft in jullie zaak al meer mensen kapot gemaakt dan dat de Bende slachtoffers gemaakt heeft.

Volgens Ben zijn ze goed bezig en werken ze hard. Dat zou willen zeggen dat Ben meer weet over het huidige onderzoek dan jullie. Want voor zover ik weet is er geen communicatie tussen jullie en Justitie de laatste tijd. Ook dat is hemeltergend.

Het spijt mij Ben, maar dat is de waarheid.

309

(210 replies, posted in Westland New Post)

En als zo'n kostuum min of meer paste dachten sommige rijkswachters de Lotto te winnen:

Politieman A: "Je had in die tijd bepaalde speurders die de premie van Delhaize zagen als hun eigen Lotto. Ze gingen informanten opzoeken: 'Heb jij ooit een gangster gekend van een meter negentig? Noem een naam, onderteken een verklaring en zeg dat hij volgens jou de Reus is. Blijkt je gok juist: vijf miljoen voor jou, vijf voor mij.' Zo ging dat.

Zelfde verhaal wat betreft drugs, de premie's die ze toen kregen via de DEA waren soms vele malen het bedrag van de uiteindelijke waarde van de gevonden drugs.

Ik kende mensen die zowel Delhuvenne als Dauphin meerdere malen bezocht hebben. Er bleek blijkbaar niet veel mis met hun lange termijn geheugen. Toch niet wat betreft feiten die gecontroleerd konden worden

310

(107 replies, posted in Hypotheses)

Wij waren en zijn nog steeds volledig afhankelijk van het buitenland. Wat wil je als oud generaals het volgende in de media komen verklaren: "Als hier oorlog uitbreekt, moeten we al na enkele uren met stenen gooien wegens munitietekort". Als enkele pipo's van de Navo toevallig meelezen hebben we morgen een Bende van Nijvel 2.0 op ons dak en wordt overmorgen een budget van 150 miljard voor het leger plots goedgekeurd.

Daarbij dient opgemerkt dat in heel het land terro niveau 3 geldt met uitzondering van de kerstmarkten, daar is niveau 2 van kracht. Hopelijk staan er geen jonge agenten op die markten want vorige week werd meegedeeld dat die zonder kogelvrije vesten de straat op moesten.

Gesofistikeerde methoden? We leven zelfs nu nog in het stenen tijdperk en als ik die generaal mag geloven letterlijk en figuurlijk.