311

(412 replies, posted in Plaatsen)

Ik was niet van plan nog te antwoorden in het topic loods omdat je schrijft dat ik "doordram". Noch jij noch ik hebben het dossier Ben. Eigenlijk is het simpel, als drie mensen er naast zitten, zit ik er ook naast. Slechts 1 er van is een forumlid en hij schreef over deze zaak:

HIPA wrote:

Beste mensen; deze week is zeer belangrijk. De volledige bende ligt op tafel, namen adressen enz. ... Het ongelooflijke is dat dit ook het geval was lang geleden. Men zei toen op een dood spoor te zitten wat natuurlijk flauwekul was. De loods is de uitvalsbasis geweest waar al jullie namen van hierboven in voorkomen. De Staerke heeft maar een keer niet gelogen, dat was in 91 bij zijn verklaring.

Alles is geweten, als er nu niks van komt zal dit tot in de eeuwigheid gemanipuleerd worden, sommige loges zijn zo machtig en bezitten alles, ook justitie. Of zou er toch nog gerechtigheid zijn.

Voor mij staat de mens centraal. Daarmee bedoel ik dat ik veel meer belang hecht aan hetgeen sommige mensen zeggen of verklaren dan dat ik belang hecht aan PV's of nieuwsberichten. Ik heb te veel bewijzen gezien van het feit dat we deze twee laatsten niet kunnen vertrouwen. En ja, getuigen kunnen er ook naast zitten gezien de verschrikkelijke omstandigheden. Maar als zij er naast zitten doen ze dat ten minste niet bewust.

Het laatste dat ik over dit onderwerp wil zeggen is dat we het hier in dit topic veel te veel hadden over de " boeven" en veel te weinig over politie, rijkswacht, magistraten etc. ... De naam De Staerke bijvoorbeeld is hier op dit forum honderden keren genoemd, maar geen woord, geen half woord over een jeugdvriend die een getuige in Overijse meende te herkennen. Aan deze "dwaling" heb ik ook schuld door in te gaan op discussie's over een trampoline of een waterput of zelfs over de persoon Lucien. Ik wil nog 1 ding over Lucien zeggen. Ik vind het vreselijk voor die man dat het in zijn laatste minuten nog over de Bende moest gaan. En hij was niet alleen. Moge hij eindelijk in vrede rusten.

312

(31 replies, posted in Gladio)

(...) Interdoc werkte in nauw overleg met de CIA, de Amerikaanse buitenlandse inlichtingendienst. De verbindingsman met de Amerikanen was CIA-agent graaf Carl Armfelt, een telg van een Zweeds-Finse adellijke familie, die destijds vanuit Knokke opereerde, waar hij over een zakelijke cover beschikte in de vorm van een winkeltje met artistieke Aziatische kitsch. Armfelt was ook actief in de internationale wapenhandel, was lid van de World Anti-Communist League (WACL) en behoorde tot de entourage van politicus-zakenman Paul Vanden Boeynants. De eerder beschreven actie van Vic Van Brantegem in Moskou was volgens Scott-Smith "typisch iets voor Armfelt". Van Brantegem en Armfelt onderhielden allebei ook uitstekende contacten met de NTS. (...)

Bron » www.apache.be

313

(88 replies, posted in Algemeen)

A view to kill - Duran Duran

314

(412 replies, posted in Plaatsen)

Jef Vermassen:

"Alhoewel, vandaag nog heb ik telefoon gekregen van iemand die professioneel in contact komt met de meneer die aanduidt waar de bende haar verzamelplaats had en waar de wagens werden ontmanteld. Ik blijf met opzet vaag, hé.”

Gelukkig kennen jullie deze man of deze naam niet. En zo zijn er nog een aantal ... Of gaan jullie ook nog boven komen met die PV's. Goed plan. Dan kunnen vanaf morgen de boeken definitief gesloten worden.

315

(412 replies, posted in Plaatsen)

Misschien heb ik inderdaad een goede reden om te blijven doordrammen over Overijse. Vergeet ook niet dat Overijse de plaats was waar een ganse ploeg klaar stond om Bouhouche op te pakken. Tot er een bevel kwam uit Brussel ... of de plaats waar iemand bekende "wij waren aanwezig maar hebben dat kind niet gedood", of de plaats waar een getuige dacht een schoolvriend te herkennen. En wat is er met al die gegevens gedaan? Niets.

Vond je het trouwens ook normaal dat men met de snelheid van het licht bij Finne thuis stond na de overval  om vervolgens zijn honden neer te schieten en zijn huis te doorzoeken. Als dat doordrammen echt je voeten uit hangt mag je het topic gewoon sluiten he Ben. Of naar de prullenbak slepen. You are the boss. En je had best het woord jij mogen gebruiken in plaats van "sommigen". Ik kan tegen een stootje.

316

(412 replies, posted in Plaatsen)

Amaai jullie zijn vlug tevreden. Wie kan mij met 100 procent zekerheid zeggen dat dit geen copy paste is van de getuigenis en de PV's van de zaak van de frituuruitbater, Bely (of de zaak de Bonvoisin)?

Ik doe een gok naar de herkomst van dit PV. Ben kreeg het van een journalist. De journalist verkreeg het van een magistraat of van een advocaat. Of van een slachtoffer die een dossier bezit. Ik ga er van uit dat Ben het niet gestolen heeft. Hij kan het natuurlijk ook via een forumlid gekregen hebben. Maar eigenlijk is bovenstaande niet belangrijk.

Het komt er op neer dat er in de schuiven of kasten van Justitie (of eventueel Staatsveiligheid) documenten liggen die ten gepaste tijden boven gehaald kunnen worden of eventueel kunnen verdwijnen.

Maar ook onzen Ben heeft blijkbaar zo een schuif. En wat te denken over een forumlid dat eventjes zijn schuif open deed om ze een paar minuten later weer dicht te smijten?

Het zijn in ieder geval geen schoolvoorbeeld van van een prettige of amicale samenwerking.

317

(69 replies, posted in Algemeen)

Die op het kerkhof is er dit jaar niet. Wel morgen aan de Delhaize.

318

(92 replies, posted in Onderzoekspistes)

Trobken wrote:

Maar omgekeerd is het dat er zelfs hier pogingen ondernomen worden, tevergeefs, om een eigen hypothese te blijven verdedigen.

Dat verdedigen van een eigen hypothese zou geen probleem zijn mocht er niet meer achter zitten. Het wordt al problematischer als je daarmee in het onderzoek wil inbreken. En het wordt ronduit manipulatie als er een band is met verdachten. Morbide als je de Facebook-pagina van een overledene gaat gebruiken.

319

(412 replies, posted in Plaatsen)

Ik doe ook niet graag dubbel werk Ben. Zal een voorzetje geven.

"Waarom zou ik [Bouhouche] hem vermoorden? Ik ben de eerste geweest om zijn vrouw te gaan troosten. Maar stel dat ik Mendez dood wilde, dan doe ik dat toch niet in de ochtendspits, langs een razend dukke autosnelweg? Dat is toch waanzin! Juan woonde op amper driehonderd meter van mijn huis. Ik heb een geluiddichte schietstand in mijn kelder. Daar maak je iemand af en je stopt hem in een kist zonder dat iemand iets hoort of ziet.”

Bron: Bende-tapes |  Danny Ilegems, Raf Sauviller, Jan Willems

320

(412 replies, posted in Plaatsen)

Indien jullie het beter weten dan de mensen uit Overijse (buiten Lucien), so be it. Misschien kunnen jullie eens beginnen met al de bekende inwoners in een straal van 5 km rond de loods in kaart te brengen. In ieder geval weten we zelfs wie waar zijn hond uit liet. En wat Bouhouche betreft is er ook nog werk aan de winkel want al zijn effectieve woon- of verblijfplaatsen zijn hier blijkbaar ook niet gekend. Alsook de gehuurde appartementen door de staatsveiligheid.