11

(29 replies, posted in Bibliografie)

Bruichladdich wrote:

Heb de film nog eens herbekeken, op welke rijkswachter is 'Walter Bas' gecamoufleerd? Of is het een fictief personage

Volgens wat ik heb begrepen uit het boek van David Van de Steen is het een personage een combinatie van politieman André Van der Elst en een rijkswachtofficier die niet bij naam wordt genoemd.

12

(200 replies, posted in Bibliografie)

Op het vlak van internationale wapenhandel en de rol van overheden en corruptie in deze trafiek is dit ook een zeer interessante en best ontnuchterende documentaire. "Shadow World" van de Belg Johan Grimonprez: https://www.youtube.com/watch?v=KAJkmxBd2EA

Ook hier wordt de focus op de VS (maar ook hun Saudi-Arabische vriendschap) gelegd en welke rol zij spelen in de destabilisatie van de hedendaagse wereld. Met wat club_le-happy-few zegt ben ik volledig akkoord, zelf loop ik niet echt hoog op met de VS en haar wereldwijde invloed in heden en verleden. Nu ja, dit onderwerp gaat over een tv-serie en niet over mijn persoonlijke mening over de VS.

13

(200 replies, posted in Bibliografie)

Op Internet Movie Database is de hoofdcast voor deze nieuwe reeks te vinden, voor zover bekend » www.imdb.com

Een groot aantal personages stemt inderdaad overeen met de werkelijkheid (Bouhouche, Vernaillen, Finné, Latinus, Mendez,...), al zijn er ook een paar vreemde namen. "Generaal Bonnevalle" = Beaurir? "Adjudant Goffinard"= Goffinon? "Chantal Vandegeerde"= Chantal Paternostre + Pascale Vandegeerde? In dat laatste geval lijkt het dat er ook aandacht aan de CCC zal worden besteed, zij het kort aangezien het hier om een composietkarakter lijkt te gaan.

In de castingoproep zocht men ook een zekere Touboul en een J.F. (waarschijnlijk Jacques Fourez, op dezelfde dag en locatie worden er ook opnames m.b.t. een warenhuisoverval gepland).  Mijns inziens wordt de focus in deze productie vooral op de pistes rijkswacht, extreemrechts en drugs gelegd. Ik ben alleszins benieuwd wat het eindresultaat zal zijn.