Akkoord gaan met het onderzoeken van de hypothesen van Jean-Pierre Adam is accepteren dat we het al 35 jaar lang bij het verkeerde eind hebben gehad dat het de samenleving tientallen miljoenen heeft gekost (op een gegeven moment werkten 75 onderzoekers en speurders fulltime aan dit onderzoek) zonder absoluut NIETS te vinden.

En wat goed dan. De helft van de moordenaars is waarschijnlijk dood en kan niet meer worden vervolgd. En is het dan eindelijk zo belangrijk om de waarheid te onthullen?

Is de waarheid altijd goed om te zeggen? Moeten we, uit respect voor de families en de slachtoffers, doorgaan of niet?Rechter Michel moet zij publiekelijk communiceren over het onderzoek? En geef fouten toe en voor de hand liggende benaderingen van de enquête?

Deze vragen stellen is ze misschien al beantwoorden?

32

(11 replies, posted in Plaatsen)

Akkoord met Etienne1420.

Het doel van het forum is om met nederigheid de waarheid te zoeken en snelle oordelen te vermijden (zonder gedetailleerde en uitputtende kennis van bepaalde delen van het dossier) en beoordelingen te geven zoals in de lagere school (5 /20) (sic).

Men mag geen willekeurig waardeoordeel vellen over degenen die te goeder trouw de elementen van deze zaak willen verduidelijken door hun moed en persoonlijk werk? Ze verdienen geen 5 op 20. Het is vernederend.

33

(11 replies, posted in Plaatsen)

This text is the Google translate version of chapter 17 unpublished in the French speaking version. Therefore differences with original flemish translation of the book.

34

(11 replies, posted in Plaatsen)

Extra hoofdstuk dat in de volgende editie van het JPA-boek verschijnt en al aanwezig is in de Vlaamse versie van het boek.

Hoofdstuk 17. EEN CLANDESTIJNSE AUTOMOBIELE WERKPLAATS IN LA NEUVILLE AUX JOUTES:

In hoofdstuk 12 legde ik het ongelukkige lot uit dat was voorbehouden aan Patrick Lacaze die een vrij grote pokerschuld had aan Thierry Sliman. Deze laatste had Lacaze nog een laatste kans gegeven door hem op de hoogte te stellen van een dame die thuis heel wat geld moet hebben gehad en die in het stadje La Neuville aux Joutes woonde. Zoals in dit boek wordt verteld, had Lacaze het geld niet gevonden, hij werd dood aangetroffen op 5 april 1990 en de verdenking viel direct op Sliman. Tijdens ons onderzoek gaf een ex-journalist me nogal verontrustende informatie over deze zelfde plaats van La Neuville aux Joutes. Hij herinnert zich dat hij begin jaren tachtig werd gewaarschuwd voor het bestaan van een schuur/werkplaats waar 's nachts aan auto's werd gewerkt. Een politie- of gendarmeriedienst was tussenbeide gekomen en er waren enkele foto's gemaakt door deze journalist.

Ik heb deze foto's zorgvuldig laten onderzoeken door een expert op het gebied van autocarrosserie, hij bevestigt dat de deuren op deze foto's inderdaad van een Golf 4-deurs zijn, evenals een achterklep van een Golf 4-deur (waarbij ik specificeerde dat de wisser van een 4-deurs -deur Golf was iets uit het midden naar links, in tegenstelling tot de 2-deurs Golf's die hun ruitenwisser net in het midden van de achterklep hadden). Hij vertelt me ook dat er een verfpistool en een rol plastic folie zijn gebruikt om de ramen of andere accessoires te beschermen voordat ze gaan schilderen. Er is ook een Belgische achterplaatsteun en een reclameposter van een makelaarskantoor.

HERINNERINGEN:

Het enige voertuig dat door de band werd gebruikt en dat nooit werd gevonden, is een 4-deurs Golf die in de nacht van 22 op 23 juni 1982 in Berchem werd gestolen en werd gebruikt bij de gewapende overval in Ukkel (Zie hoofdstuk 11). Denk ook aan deze rode Golf die werd gestolen in Ohain op 2 oktober 1983 om 01.00 uur en die verbrand zal worden teruggevonden in Lobbes (na de gebeurtenissen in Beersel en Anderlues). Dit van oorsprong rode voertuig was opnieuw zwart gespoten!

OPMERKINGEN :

Het staat buiten kijf dat Thierry Sliman dit kleine Franse dorp kende omdat hij Lacaze had geïnformeerd wie de diefstal zou plegen van Geneviève Abraham. Ik kon precies het huis lokaliseren waar we 's nachts aan voertuigen werkten. Het is eigenlijk gelegen aan de uitgang van La Neuville aux Joutes aan de rand van een weggetje (zie foto), een paar honderd meter van de Belgische grens. In september 2020 klopten we met mijn zoon François op de deur van de huidige eigenaar van dit huis die ons heel vriendelijk op zijn stoep ontving. Hij zal ons vertellen dat hij dit huis in 1988, via een Belgisch makelaarskantoor, kocht van een zekere SP... Giovani woonachtig in de regio Charleroi en meer bepaald in Montigny Le Tilleul (persoonlijke opmerking: plaats waar Michel Piro vandaan komt, zie hoofdstuk 7). Hij herinnert zich dat hij heel wat moeilijkheden had gehad bij het ondertekenen van de aktes, met als reden dat de verkoper op dat moment in België gevangen zou hebben gezeten. Na het tekenen van de aktes legt hij ons uit dat hij veel verschillende onderdelen van auto's heeft geëvacueerd maar wat hij nog steeds niet begrijpt is dat er een betonnen dekvloer was gestort over de bestaande kelders van dit huis. Volgens zijn in de buurt verzamelde informatie waren deze kelders perfect gezond, niemand begrijpt waarom ze werden gebetonneerd.

Volgens getuigenissen die als zeer betrouwbaar worden beoordeeld, is er sprake van een woordenwisseling die in oktober 1983 in Landelies heeft plaatsgevonden tussen een zeer eerzaam persoon, een carrosseriebouwer van beroep, en een persoon die een zwarte Golf bestuurt, maar die volgens deze verklaring zwart was geverfd getuige. Deze plaats van Landelies is gelegen in de stad Montigny Le Tilleul, op enkele kilometers van Lobbes, en ook zeer dicht bij het beroemde bos van Hourpes waar verbrand werd gevonden:

  1. De Golf gestolen in Lasne op 14 februari 1983 en gebruikt bij de Colruyt-roof in Halle op 3 maart 1983

  2. De rode Golf gestolen in Ohain op 02 oktober 1983 en gebruikt op de evenementen van Beersel en Anderlues op 7 oktober 1983 en 01 december 1983

In welke jaren?

36

(204 replies, posted in Andere Personen)

Wat is de oorsprong van deze passage?

Ik herinner me het feit dat Thierry Sliman in Boussu woonde (data te specificeren). Hij had geen rijbewijs. Twijfel of hij de bestuurder van de Saab was.

37

(204 replies, posted in Andere Personen)

Xavier kan worden opgegraven. Thierry Sliman werd gecremeerd na zijn dood.

38

(204 replies, posted in Andere Personen)

Vraag Jean Pierre Adam by mail. His mail is on Google.

39

(204 replies, posted in Andere Personen)

Lees Jean-Pierre Adam boek (Vlaamse editie bij Ertsberg) en schrijf een mail to Adam.

40

(204 replies, posted in Andere Personen)

Money !

Hij spraak ook een beetje Vlaams ( actief in de Gentse omgeving )