1

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Wij kregen de indruk dat met opzet getracht was bepaalde verbanden te doen leggen door degenen die de wapens zouden vinden, aldus Troch
Toen Troch ondervraagd werd in verband met een verdachte Becker, vertelde hij dat het dossier daarrond gedurende 17 maanden in Nijvel was, zonder dat er iets nieuws in gebeurde.

En dan zei Troch tegen de journalist:
"Wij konden alleen vaststellen dat een aantal verdachten waren vrijgelaten.
ESTIEVENART scheen het goed begrepen te hebben. 
Indien er IETS in Ronquiere is gevonden, was het dankzij DEZE getuige.
Alles wordt in Nijvel verborgen gehouden, zo zei Troch nog.

Anderhalf jaar na de vondst te Ronquieres.
Nadien kreeg het verhaal een compleet andere invulling.

2

(10 replies, posted in Andere Personen)

Maurice Florizoone was afkomstig uit Oostende, geboren in Nieuwpoort. Tijdlang visser geweest, been gebroken en op het slechte pad geraakt. Veroordeeld door het Assisenhof voor overval met kneveling van de slachtoffers, overval op Caritas in Oostende, diefstal van televisies in Brugge en aan de kust. Ingrediënten die ge bij veel andere gangsters ook treft maar moord op Vanden Eynde (Bende van Nijvel met kneveling), Caritas (bende Haemers), diefstal televisies (Bultot) zijn wel opvallende coherenties. Opvallend dat brave Marc Vanden Eynde een gangster van dit kaliber in zijn woning liet wonen, na de verschrikkelijke moord op zijn vader. En dat Marc daarop de benen nam naar het buitenland.