71

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

kenza en andere normale forumgebruikers

ik las dit hier op het forum dat het niet boterde tussen die rechter Hennart en Snelders...
Beijer en Bouhouche zaten ondergedoken in Brussel, net voor ze wouden vluchten naar Spanje
staat er ergens geschreven waar dit adres was?
er staat ook dat de eigenaar van dat adres kwam vragen waarom de BOB van Nijvel hem aan het bespioneren was...
HOE KON DIT MAN DAT WETEN?

72

(269 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Laat je niet op je kop zitten door kenza! Dit is een foto van de deur die ze in de put van Lessines gevonden hebben:

https://imgur.com/fxgUa3u.jpg

73

(181 replies, posted in Roze Balletten)

Ik zie niet in waarom Patrick Verdin eh Michel Nihoul leugens wou verkopen met zijn boek. Sterker nog, hij stak zijn nek enorm uit, met voor een potentieel groot afbreukrisico, los even van het feit dat zijn verhaal totaal niet bij mij binnen kwam, zeker als je je daarbij verdiept in zijn achtergrond. Verdin eh Michel Nihoul is of was geen doetje hé Asjemenou!

74

(959 replies, posted in Bende De Staerke)

Ik zie niet in waarom Patrick Verdin eh Philip De Staerke leugens wou verkopen met zijn bekentenis. Sterker nog, hij stak zijn nek enorm uit, met voor een potentieel groot afbreukrisico, los even van het feit dat zijn verhaal bij mij hard binnen kwam, zeker als je je daarbij verdiept in zijn achtergrond. Verdin eh Philip De Staerke is of was geen doetje...

75

(1,147 replies, posted in 1983)

Krant van maandag 19 september 1983... Ontsnapping was vrijdagavond 16 september 1983. Aanslag in Colruyt Nijvel was zaterdagochtend 17 september 1983 (nacht van vrijdag op zaterdag) omstreeks 1u.

https://imgur.com/ecqvUXC.jpg

In het Nieuwsblad op 13 april 2019 zei Johnny De Staercke: "La Grande Evasion, zoek het maar op in uw archief. Met 28 man zijn we toen door een gat in de muur van mijn cel gekropen. De cipiers staakten en de rijkswachters namen de bewaking over, maar legden ons geen strobreed in de weg. We klommen met zelfgemaakte haken en touwen over de buitenmuren en net gelijk in de film stoven we alle kanten uit. Ik liep weg met een kerel die een autodief bleek te zijn. Geen professionele dan toch, want hij moest wel 5 auto's open breken voor hij er één aan de praat kreeg: een BMW. Daarmee zijn we omstreeks 3 uur 's nachts naar Brussel gevlucht. De overval in Nijvel was dan al lang gebeurd.” De Staerke grijnst. “Dus evengoed een alibi.”

Is er een reden waarom gebruikers die hier blijkbaar al lang online zitten - zoals die Asjemenou - opnieuw foute informatie in dit forum aanbrengen?

76

(31 replies, posted in Speurders)

https://imgur.com/pkNCqMF.jpg

Wat ik hierboven eerst postte, heb ik nog eens verduidelijkt hierboven.
De beproefde tactiek van Frans Reyniers om iemand uit de weg te ruimen.
Herlees bovenstaand artikel nog eens in de context van de feiten rond Jules Montel, Franz Balfroid, Gérard Bihay, ...
De wereld van Rock & Roll, moest Bultot nog leven, je kon het hem eens vragen....

77

(6 replies, posted in Speurders)

Christian de Vroom was lid van de loge. Er binnen gebracht door ... Claude Leroy. Toen hij ‘inyoka’ in Paraguay interviewde had hij eerst een gezellige ‘babbel’ met ‘dodo’ alias ‘Dominique’, de ex van ... Claude Leroy.

Zoals hierboven ook door forumbeheerder Ben gepost, de Vroom was oorspronkelijk niet “voorzien” om Bultot te gaan ondervragen. Wat er niet bij stond in die post is dat het normaal Jacques Rousseau was, rijkswachtkapitein van het district Waver. Wat er ook niet bij stond in die post is dat deze Rousseau belast was met het moordonderzoek Mendez. En er stond ook niet dat deze Rousseau “in de val liep” met een zeer merkwaardig voorval van het zogezegde afpersen van een industrieel (brouwer) uit Haacht.

“Bij het militair gerecht werd aan die verklaring getwijfeld..."

Allez zeg!

78

(31 replies, posted in Speurders)

https://imgur.com/C8sCIg5

79

(175 replies, posted in Magistraten)

BOB vond in Lydia Montaricourt haar flat in Schaarbeek heel wat bezwarend materiaal. Eerste substituut Depretre beval om onmiddellijk het proces-verbaal te laten bezorgen, alle documenten uit de flat van Montaricourt en het huiszoekingsbevel. Sindsdien zijn al deze documenten spoorloos. Of toch niet, het bewust pv en het bevel tot huiszoeking werden later nog terug gevonden. De stukken werden nooit ingeschreven bij de griffie.

8 maanden later kon Depretre "Procureur des Konings" op zijn naamkaartje zetten met dankzij zijn benoeming en loyale houding.