1

(117 replies, posted in 1980-1989)

Aha. Merci now.

2

(117 replies, posted in 1980-1989)

Ludwig D.?

3

(25 replies, posted in Magistraten)

Oh, hier zijn genoeg believers in toeval, net zoals bij het gerecht. Dit nog even in herinnering brengen...

Onderzoek wees uit dat daags na de moord op 'Tonio' Mendez er een geheime ontmoeting heeft plaatsgevonden in bioscoop ‘El Dorado’ tussen Jean Bultot, Dominique Mersch en Madani Bouhouche, althans volgens een getuige. Zelf zei Titise of Madani Bouhouche dus hier letterlijk over op het proces 'Beijer-Bouhouche': "Ik kende hem van in de schietclub.  Maar ik heb gedaan alsof ik hem niet zag, omdat hij daar niet met zijn vrouw was."

Dat laatste dat klopt. Dominique Mersch was - toen nog - de vrouw van Claude Leroy.

4

(369 replies, posted in Andere Personen)

» streamable.com

5

(21 replies, posted in Filière Boraine)

Onderzoeksrechter Lacroix wees op het proces op het feit dat rijkswachters Christian Amory en Madani Bouhouche plannen hadden om warenhuizen af te persen. Eerst gingen ze brand stichten en blikken tot ontploffing brengen om de eis tot het betalen van grote sommen kracht bij te zetten. Het geld zou dan in een huis in Brussel moeten gebracht worden, waarvan Mendez de huurder was, en dat zou dan via een vluchttunnel via de riolering weggehaald worden. De tunnel werd bijna volledig afgewerkt gevonden is werd mogelijk gegraven door extreemrechtse leden van Westland New Post die hiervoor wapens kregen van Madani Bouchouche.

Lacroix onthulde verder dat Bouchouche, om op zijn beurt lid te kunnen worden van het WNP, duplicaten van 3 gerechtelijke dossiers moest bezorgen aan die organisatie en dat ook deed. Het eerste dossier ging over een aanslag op een Joodse instelling in Antwerpen, het tweede over de brandstichting bij het weekblad Pour (waar ook Philippe Van Engeland, WNP-lid bij betrokken was). Wat het derde dossier was, werd niet verteld op het proces.

Lacroix vertelde ook dat Bouhouche en Amory plannen hadden om wapendeskundige Claude Dery te vermoorden. Het was Claude Dery die had vastgesteld dat Mendez met een wapen van Bouhouche werd vermoord en daarvoor moest hij boeten. Het moest een zelfmoord lijken (Latinus, Ameloot, Romelart, Acke, etc? met een brief waarin Dery toegaf dat hij zijn onderzoek had vervalst onder druk van de Staatsveiligheid. Lacroix zei er nog bij dat al deze plannen niet werden uitgevoerd, maar dat er een duidelijke blauwdruk in stond voor de aanslagen van de Bende Van Nijvel.

Lacroix vermelde ook nog dat een lading wapens door Anne Bouhouche, de echtgenote van Madani Bouhouche, via een afspraak in een motel in Nijvel met Christian Amory, aan Asmaoui werden verkocht voor bijna 5 miljoen BEF. De wapens werden verkocht met de waarschuwing dat dit de wapens van de Bende van Nijvel waren en dat wie ermee gepakt zou worden voor het assisenhof zou moeten verschijnen. Het was de Chinees Ling die deze wapens weg haalde uit de box. Nog een opvallend iets, Ling ging parfum uit de box weg gooien op de plaats waar in september 1982 de Volkswagen Santana terug gevonden werd, die was gebruikt bij de overval op Dekaise.