1

(268 replies, posted in 1985)

De bende was misschien een familieaangelegenheid? Zie ook » Welke piste moet onderzocht worden?

2

(25 replies, posted in Vragen)

Om terug te komen op waar het echt om gaat: "Welk spoor zou dringend onderzocht moeten worden"?

Vandaag 09/06/2010 in De Morgen gelezen dat de verdachten van de roofmoord op een cafébaas (Andre Maroy) moesten worden vrijgelaten, niettegenstaande er vermoedelijk DNA van één van de verdachten was aangetroffen op een drinkglas in het café, dat door de daders van de roofmoord was vastgenomen. Er kon blijkbaar na 19 jaar nog een DNA-profiel worden opgesteld omdat het product dat toen gebruikt werd om vingerafdrukken te nemen een soort film over het DNA had gelegd. Met de huidige technologie is het blijkbaar mogelijk om een DNA-profiel op te maken.

Volgens de krant hebben de daders van de roofmoord, na de feiten nog enige tijd in het cafe " feest gevierd " om het welslagen van hun onderneming te vieren. Als dit waar is, beschikken zij over een zelfde eigenschap als de bendeleden: stoutmoedig en van niks bang.   De vier verdachten waarvan sprake, behoren tot de zgn. "Becker-clan". Werd in 1985 het onderzoek naar de feiten van Temse niet overgeheveld naar Nijvel omdat er concrete aanwijzingen waren naar een zekere Robert "Baloo" Becker. Dit spoor is echter nooit deftig onderzocht. Is het misschien geen tijd om de feiten in Temse opnieuw onder de loep te nemen en de familie " Becker " eens aan de tand te voelen.

Bovendien zijn er nog drie anderen binnen de Becker-clandie volgens het gerecht in aanmerking komen voor een moord in december van vorig jaar waarbij een vrouw met 60 messteken werd vermoord en naderhand werd gedumpt. Was de bende van Nijvel misschien een familieaangelegenheid en komt het aantal verdachten ( vier van de cafémoord en drie voor de steekpartij ) niet dicht in de buurt van het aantal bendeleden, waar nog steeds twijfel over bestaat.

Volgens mij ligt daar ergens de oplossing.

3

(268 replies, posted in 1985)

Waarom zijn de aanslagen plots gestopt na de overval in Aalst? Er moet toch een reden zijn. Als je ziet met welke brutaliteit, de daders te werk zijn gegaan. De overvallen werden bloediger en stoutmoediger. Ik vergelijk het altijd met iemand die verslaafd is. De overvallen volgden elkaar snel op, de drang naar adrenaline werd bij de daders alsmaar groter. En dan, ineens niets meer. Dan kan toch niet. Een verslaafde  stopt toch ook niet van de ene op de andere dag. Werden de daders gepakt in een andere zaak? Zijn ze dood? Zijn ze verhuisd? Dreigde de waarheid uit te komen en werden ze teruggefloten? Is het een bende die zijn werkterrein heeft verlegd? Er moet toch een reden zijn.