11

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Merovinger wrote:

(*) Toen ik op 17 maart 2017 belde met de CWB aangaande mijn tip (die geen enkele link heeft met Bonkoffsky), antwoordde de speurder dat mijn dossier er wel degelijk nog altijd ligt tussen de vele andere stapels op hun bureau maar dat ze nog maar met drie speurders waren in de cel waardoor het moeilijk is om alle info te verwerken (zie » Forum). Ook zie hij toen - maar dat heb ik tot op heden niet gepost uit respect voor het onderzoek - dat de drie speurders op dat ogenblik een bekentenis van iemand op zijn sterfbed aan het natrekken waren. Wat de speurder mij aan de telefoon zei, klopt dus wel degelijk met bovenstaande chronologie en relaas van het onderzoek op de zaak Bonkoffsky. Het is dus niet zo dat ze bij de CWB met de kaarten spelen zoals Jef Vermassen beweert.

Neen, maar het geeft wel aan dat het onderzoek aan het doodbloeden was, in die zin dat er steeds minder speurders op het onderzoek zaten. Vergelijk met het fameuze onderzoek van de tweede kanswaar  er wel tot 100 speurders op het onderzoek zaten. Op zijn minst heeft de recente media heisa er voor gezorgd dat het dossier terug onder de aandacht is gekomen en politici nu onder druk van de publieke opinie verplicht zijn om meer middelen en mankracht aan het onderzoek van de Bende van Nijvel toe te wijzen.

12

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Das nu niet zo moeilijk he. Bouhouche & Beijer arriveren, Bonkoffsky zegt tegen z'n familie dat hij iets moet bespreken over het werk en trekt zich met Bouhouche & Beijer terug op zn kamer/de keuken/tuin. Z'n broer had al aangegeven dat Bonkoffsky thuis niet mocht praten over het werk.

13

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Douglas De Coninck heeft gelukkig ook door dat het DNA-materiaal mager is en Bonkoffsky dus niet vrijpleit. » Nieuws

14

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Ik weet ongeveer welk huis het is maar voor een nummer zou ik er es moeten langsrijden. Mischien vannamiddag.

15

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Ik weet 100% zeker dat Bonkoffsky op het laatst van z'n leven in de Langestraat woonde. Hij heeft echter op de Moorselbaan ook gewoond. Vermoedelijk is hij verhuisd na z'n scheiding.

16

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Das toch duidelijk Bouhouche en niet Bonkoffsky. Kijk naar de groote. Bouhouche komt staand bijna op gelijke hoogte met Amory die neerzit. Hij komt ongeveer even hoog als Beijer die zeker geen meter 90 is.

En ik hoop dat je het niet over mij hebt Charly, ik ben hier 8 jaar geleden geregistreerd.

17

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

De Bende-speurders hebben nog bergen werk. De wetenschappelijke vooruitgang heeft hen het voorbije anderhalf jaar in staat gesteld een 20-tal DNA-profielen van mogelijke Bende-leden bloot te leggen, zegde de advocaat-generaal voor de tweede Bende-commissie. Nagenoeg al deze DNA-profielen haalde de Leuvense professor Jean-Claude Cassiman uit sigarettenpeukjes die in de taxi van de door de Bende vermoorde taxichauffeur Angelou (12 januari 1983) werden teruggevonden. Of de sigaretten door de Bende-doders werden gerookt, weten de speurders niet. Dat moet het onderzoek uitwijzen.

Het gerecht beschikt ook over één vingerafdruk van een lid van de Bende van Nijvel. Deze vingerafdruk werd teruggevonden op een stukje plakband dat de Bende gebruikt heeft om de achterlichten van een Saab 900 af te dekken. Dit voertuig werd gebruikt bij de diefstal van kogelwerende vesten bij Wittock-Van Landeghem in Temse en een moordende raid na een inbraak op een Colruyt in Nijvel waarbij drie doden vielen.

Uit een artikel van '98. Gezien Bonkoffsky onder verdenking staat voor de overval van Overijse en Eigenbrakel en eventueel die van Aalst zie ik niet goed in hoe de non-match voor DNA en vingerafdrukken hem vrijpleit.

18

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Dus het feit dat hij bij Diane had gezeten, zijn verlofdagen en kwetsuur aan de voet zijn geen zekerheden? Enkel dat hij dronk en een carnavalist was? Ok, het is maar hoe je het bekijkt zeker?

19

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

patrick111 wrote:

Ik vind zijn profiel ook interessant, maar sta me toe advocaat van de duivel te spelen. Een opleiding bij Diane is geen garantie dat je bij de Bende zat. En wat bewijzen een voetblessure en verlofdagen? Het is inderdaad allemaal héél toevallig, maar het zijn geen harde bewijzen. En dan nog. Stel dat je morgen met zekerheid weet dat Bonkoffsky een Bendelid was. Waren de overige bendeleden dan ook Diane? Of ordinaire gangsters die Bonkoffsky kende? Iedereen goochelt hier wel met namen, maar niemand weet het zeker. Dan zijn het Bonkoffsy en broers. Dan is het Bonkoffsky en Haemers. Dan zijn het Bonkoffsy, Bouhouche en Beijer. Er zijn veel aanwijzingen maar niks dat ons met zekerheid in de juiste richting duwt. We weten zelfs niet vanwaar robotfoto Nr. 19 komt. Was het een dader? Iemand die zich verdacht gedroeg? Waar werd deze man eigenlijk gezien, aangezien hij geen masker droeg, in tegenstelling tot de daders van Eigenbrakel en Overijse.

En aanwijzingen zijn er in dit dossier al genoeg. Er zijn ook aanwijzingen dat Haemers een reus was. De Staerke was in Aalst. De Staerke ging ook over tot bekentenissen. Cocu heeft ook ooit van alles bekend. Tinck bekende ook van alles. Woonde in een straat waar de Bende actief was. Allemaal aanwijzingen die nooit voor opheldering gezorgd hebben. En hoe interessant deze piste ook is, het zijn uiteindelijk gewoon weer een reeks aanwijzingen die de berg hoger maken, niet overzichtelijker.

Ik hoop echt dat er de komende weken nog van alles bovenkomt, maar ik zie dat eerlijk gezegd niet snel gebeuren. Vermassen heeft zijn staart ook al ingetrokken na al zijn "tips". Hij heeft een oud spoor opgevist - doelbewust of wegens een gebrek aan dossierkennis? - en aan de media verkocht als De Grote Doorbraak. En de media zijn daar gretig in meegegaan, niet in het minst, denk ik, omdat Bonkoffsky als ex-rijkswachter aan vele theorieën en fantasieën beantwoordt.

Ik heb ook nooit gezegd dat het harde bewijzen zijn hé, maar zeggen dat het niets meer is dan een speciale die van carnaval en drinken hield, is te kort door de bocht. Verder is het toch ook zo dat de speurders de afgelopen week in Aalst zijn rondgeweest met foto's van de man, en dat ze opeens al zijn voormalige collega’s gingen ondervragen. Hebben ze dit dan enkel gedaan om Vermassen en de media te plezieren denk je?

20

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Er zijn wel wat meer elementen dan dat het een speciale was die van carnaval en drinken hield hé Patrick. Om te beginnen had hij de nodige training gehad voor dergelijke overvallen van uit de groep Diane. Verder heeft hij verlof genomen op de dagen van de overvallen in '85 en had hij een voetkwetsuur waardoor hij mankte. Bovendien is het mogelijk dat hij de rijkswachter is wiens foto tweemaal uit een line-up gehaald is door de getuige in Eigenbrakel. Eens er betere foto’s van Bonkoffsky beschikbaar worden zal die er waarschijnlijk wel meer kunnen over zeggen. Het valt trouwens op hoe weinig foto's er van hemzelf online staan. Mischien omdat hij net zelf bewust wast van het gevaar van sociale media e.d. om herkend te worden?