21

(1,154 replies, posted in 1985)

Of zoveel moeite doen om een klein kind te achtervolgen en neer te schieten, terwijl er zoveel andere rondlopen.
Dat zou kunnen zijn omdat David de daders zowel buiten als binnen had gezien en het dus een zeer interessante getuige zou kunnen zijn voor de onderzoekers.

Maar waarom werd deze familie neergeschoten? Wisten die iets meer of waren ze gewoon op de verkeerde plek en verkeerde tijdstip?

22

(760 replies, posted in 1985)

Weet er iemand waar de gangsters in de buurt van Delhaize een safehouse hadden? Ergens in het industriepark of in de buurt van Aalst?

23

(25 replies, posted in Vragen)

Ik vind het gewoon laf van de mensen die meer weten gewoon blijven zwijgen! Ten koste van de slachtoffers, de nabestaanden, mensen hier op het forum, ... Sorry mijn reactie is misschien verkeerd maar ik geraak er gefrustreerd door, er lopen mensen rond die misschien de sleutel tot de oplossing hebben maar gewoonweg zwijgen uit schrik!!

Een kwarteeuw na de laatste overval van de Bende van Nijvel wordt het speurdersteam dat de overvallen onderzoekt verdubbeld van zes naar twaalf speurders. De versterking volgt nadat de afgelopen maand ruim 500 tips binnenstroomden na een oproep tot getuigen. Plots was de onderzoekscel te klein.

Nieuws » Speurdersteam Bende van Nijvel wordt verdubbeld

25

(32 replies, posted in 1990-1999)

Moordenaar twee Aalsterse politieagenten kan vrijkomen

De ondertussen 49-jarige Guy Oste, de man die op 6 november 1992 twee politie-agenten doodschoot in Aalst, maakt binnen enkele maanden kans om voorwaardelijk vrij te komen. Het dossier voor de voorwaardelijke invrijheidstelling wordt voorbereid door beklaagde en zijn raadsman, de gerenomeerde strafpleiter mr. Vic Van Aelst. Uiteindelijk beslist de Commissie voor Voorwaardelijke Invrijheidstelling over de vervroegde vrijlating van Oste. Hij werd in januari 1994 veroordeeld tot levenslange dwangarbeid. Ondertussen is hij in de gevangenis van Leuven-centraal gehuwd.

Guy Oste pleegde op 6 november een inbraak in het warenhuis Colruyt in Aalst. De Aalsterse politie-agenten Patrick Lanckman (32) en Luc Schamp (36) waren op patrouille en betrapten de inbreker. Ze werden koelbloedig neergekogeld. De twee agenten overleefden de beschieting niet. Een derde agent zette de achtervolging in, maar kon de inbreker niet vatten. Maar via de identificatie van de nummerplaat kwamen de onderzoekers al na enkele uren uit op Guy Oste, een werkloze autohandelaar uit Zellik. Hij stond bekend als kruimeldief.

De dood van de twee agenten ging als een schokgolf door Aalst. Luc Schamp werd dodelijk in de rug getroffen, Patrick Lanckman in het hoofd. Op het ogenblik van de feiten was de vrouw van Lanckman hoogzwanger van een tweede kind.

Guy Oste ontkende een tijdlang de dubbele moord, maar ging uiteindelijk toch tot bekentenissen over. In januari 1994 verscheen hij voor het Gentse Hof van Assisen. Hij vertelde de jury dat zijn wapen - een negen millimeterrevolver - hem ,,een zelfzeker gevoel'' gaf. Het werd een erg emotinele assisenzaak. Eén van zijn advocaten, mr. Kathleen De Saeger, was zelf de dochter van een politie-agent. De advocaat-generaal vorderde de doodstraf, maar uiteindelijk werd Guy Oste veroordeeld tot levenslange dwangarbeid.

Dat Guy Oste niet werd veroordeeld tot de doodstraf viel bij de politie van Aalst, bij de Aalsterse politieke wereld en bij de nabestaanden van de agenten niet in goede aarde. Zo werd enkele dagen na het arrest een stille optocht gehouden door de Aalsterse politie, met steun van meerdere korpsen uit de regio. De vrouw van Guy Oste, die hem in 1973 huwde, had ondertussen de echtscheiding ingezet. In 1996 was de scheiding een feit, maar ondertussen hertrouwde Guy Oste in Leuven-centraal. Na een verblijf in de Nieuwe Wandeling in Gent, werd hij in Leuven opgesloten.

Bron: Nieuwsblad | 6 Oktober 2001

26

(32 replies, posted in 1990-1999)

Ik herinner me dit nog, mijn buurman zijn collega is toen overleden.

27

(382 replies, posted in Getuigen)

Bedankt Murcielago voor je uitleg! Ik hoop echt dat je de antwoorden vindt op al je vragen. Ik besef ook wel dat er mensen meer info hebben maar die niet kwijt kunnen omwille van de druk of eventueel bedreigingen. Maar dit is nu eenmaal België, corrupt tot en met en de beste in doofpotmethode. Hopelijk zal gerechtigheid ooit geschiede.

28

(382 replies, posted in Getuigen)

Kan er me nu iemand uitleggen wie Murcielago en Kuros is? Ik hoef geen echte namen te weten maar gewoon hoe ze verbonden zijn aan de aanslag in Aalst?

29

(143 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Misschien een rare vraag, maar kan er iemand me de situatie van Murcielago en Kuros, ... uitleggen. Ik probeer alle berichten te lezen en alles te begrijpen maar op dit gebied ben ik even niet mee of heb ik de nodige berichten nog niet gelezen. Mijn excuses hiervoor.

Ok dat is al een hele geruststelling! En ik wil gerust hiervoor mijn bijdrage doen!