1

(21 replies, posted in Hypotheses)

LEO wrote:

Mr Roxy, je moet maar eens de politieke strekking opzoeken van de (zogezegd zijdelings betrokken) politiekers uit die tijd! De dag van vandaag zitten hun opvolgers met hun kont op het deksel van de stinkpot.

LEO, ik ken te weinig van de politiek van de jaren 80 om hier zware uitspraken over te doen doch inderdaad denk ik dat er veel louche figuren tussen zaten. mannen als Whatelet, Mathot, Vanden Boeynants, ... niet voor niets dat het Whatelet was die Troch van het onderzoek heeft gehaald in Dendermonde (hij zette de handtekening althans)... dezelfde Whatelet die Dutroux jaren later vervroegd deed vrijkomen. Ik beschuldig niemand, maar dit zijn toch allemaal zaken waar je je vragen kan bij stellen. Maar daarom waren ze niet allemaal zo.

2

(21 replies, posted in Hypotheses)

geschiedenis wrote:

nog even terug te komen op mijn eerdere vraag,is Van Hees een bendemoord?,of is dat te kort door de bocht?

Ik denk persoonlijk niet dat Van Hees een bendemoord betreft. Als je de verklaringen van X1 voor waar neemt, dan heeft zij minstens 70 meisjes weten vermoord worden, waaronder (zegt ze zelf) Christine Van Hees in de champignonkwekerij in oudergem. Omdat ze niet meer bruikbaar waren voor de organisatie. Allemaal het werk van een pedofielennetwerk, waarvan Nihoul en consoorten deel uitmaakten. Vermoedelijk ook Dutroux. Als de bende van Nijvel hierbij betrokken zou zijn geweest, dan zouden ze niet 28 doden, maar misschien wel meer dan 100 moorden op hun geweten hebben.

Misschien waren de opdrachtgevers van de Bende van Nijvel wel op één of andere manier betrokken = hetzelfde perverte publiek als dat van de sexfuiven ed, doch de uitvoerders van de benderaids waren eerder militairen of paramilitairen dewelke op alles knalden wat bewoog, terwijl de moordenaar van Van Hees eerder een perverte psychopaat, een sadist, was. iemand type Marc Dutroux... Vanden Eynde is ook gefolterd, maar wel met kogels in het hoofd afgemaakt. toch een verschil met Van Hees dewelke verkracht, gewurgd en levend verbrand werd. Ik heb de Bende nooit weten verkrachten

3

(21 replies, posted in Hypotheses)

geschiedenis wrote:

de staat was al fout genoeg

Men mag ook niet veralgemenen natuurlijk he, dat er bepaalde figuren in de hogere kringen van de maatschappij (ministers, magistraten, Rijkwachtofficieren, staatsveilgheid ed...) een vuile rol hebben gespeeld in allerhande dossiers, staat buiten kijf, doch dit wil niet zeggen dat iedereen die bij de staat betrokken was, sowieso "fout" was. De meesten waren wel integer en wilden zoals iedereen dat de daders gevat werden.

4

(21 replies, posted in Hypotheses)

geschiedenis wrote:

hoewel ik vind dat er niet meer geinvesteerd zou mogen worden in het onderzoek,het mag toch niet uikomen

Zolang de feiten niet verjaard zijn (en dat is zoals het er nu naar uitziet, zonder wetswijzigingen, 2015) is het ondenkbaar, al was het maar uit respect voor de slachtoffers en hun nabestaanden, dat er niet meer zou geïnvesteerd worden in het onderzoek, hoe uitzichtloos de zaken er vandaag ook mogen uitzien. Ik ben het met je eens dat de ware toedracht van de feiten nooit mocht/mag uitkomen, gezien de betrokkenheid van bepaalde hooggeplaatsten. Het onderzoek is, zeker in het begin, gemanipuleerd en gesaboteerd. Waarschijnlijk zal de volledige waarheid nooit meer aan het licht komen, maar het is belangrijk voor de publieke opinie dat er nog steeds actief speurwerk naar de daders wordt verricht.

Overigens, we zullen de ware toedracht van de feiten misschien nooit kennen, maar over bepaalde personen kunnen we met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid stellen dat zij bij de Bende betrokken waren, hetzij als uitvoerder, hetzij als opdrachtgever of tussenpersoon, hoewel het niet zwart op wit bewezen kan worden. Met name individuen zoals Bouhouche, Mendez, Bultot, P. De Staerke, Vanden Boeynants, P. Haemers,...

Dat de Bende geen groepje "ordinaire" bandieten waren, is duidelijk. De verhouding tussen het gebruikte geweld en de geringe buit is alles behalve evenredig. De meest waarschijnlijke uitleg voor hun drieste terreur, ligt in de destabilisering van de staat door terrorisme, waarbij het streven naar een sterkere, meer autoritaire staat, centraal staat. Anno jaren 80 was het communisme volgens sommigen (oa Vanden Boeynants, De Bonvoisin,...) een bedreiging voor onze maatschappij, net zoals de toenemende islamisering dit in onze huidige maatschappij is volgens sommigen. Nadat de regering Tindemans de contracten voor de plaatsing van kruisraketten op Belgische bodem (tegen een eventuele Sovjetdreiging) heeft ondertekend, heeft de Bende nooit meer toegeslagen. De Rijkswacht en politie werd beter uitgerust (kogelwerende vesten, collectieve wapens, snelle interventiewagens,...).

Dit terrorisme werd gefinancierd via de illegale circuits, voornamelijk wapen-, drug- en vrouwenhandel. Alles wijst naar het maffieuze milieu uit het Brusselse (Club Mirano, Jonathan,...). Lastige getuigen die teveel wisten of personen die de organisatie niet meer van nut waren, werden zorgvuldig uit de weg geruimd. Hier denk ik onder andere aan de taxichauffeur Angelou, het echtpaar Fourez-Dewit, Vanden Eynde... maar ook bv. Haemers, Mendez...

Ik hoop dat ooit nog iemand praat, want er lopen er sowieso nog rond die de ware toedracht van de feiten kennen, daar ben ik zeker van

5

(41 replies, posted in Andere Personen)

Bij de feiten in Aalst wordt er gesproken over een slungelige, lichtjes voorovergebogen reus. Gekleed in een lange overjas met daaronder een camouflage vest (type militair) en legerlaarzen. Doet mij denken aan de foto's hierboven geplaatst, spijtig dat de foto's wat wazig zijn, maar het lijkt me zelfs of de dubbele loop van de riot-gun dewelke Delperdange op de onderste foto vasthoudt, afgezaagd is (net zoals beschreven in de getuigenverklaring van David Van de Steen). Of beeld ik me dat in? Weet er iemand of de heer Delperdange toevallig ook mankte of "trekkebeende"?