11

(43 replies, posted in Robotfoto's)

In het boek van David zegt hij dat deze foto gemaakt is op basis van wat hij zich herinnert, maar niet aan de hand van hypnose. Dat laatste heeft hij altijd geweigerd. Hij omschreef de robotfoto's ook als lachwekkend, m.a.w. niet accuraat.

12

(43 replies, posted in Robotfoto's)

rni220 wrote:

David beweert dat hij Haemers herkende. Vraag is dan simpel had haemers een moedervlek?

http://img396.imageshack.us/img396/9572/4810712200720451qa6.jpg
Op de foto valt de pukkel/moedervlek in ieder geval op.

Bron » www.telleestmatele.com

13

(140 replies, posted in Bibliografie)

Raf wrote:

En vergeet niet : Der feind hört mit

Vos was anders wel zo dom om zijn zoekactie(s) in het kanaal van Ronquières ruimtijds op voorhand aan te kondigen.

14

(80 replies, posted in Onderzoekspistes)

Ik denk dat niet dat de Bende van Nijvel en CCC rechtstreeks contact met elkaar contact hadden maar het is wel mogelijk dat ze gemeenschappelijke opdrachtgevers hadden. Indien het effectief om de 'Strategie van de Spanning' ging, lijkt het mij weinig waarschijnlijk dat de Bende van Nijvel en/of CCC hiervan op de hoogte waren. Die voerden gewoon hun aanslagen uit en werden betaald, meer info zullen ze niet gekregen hebben.

15

(7 replies, posted in Bibliografie)

Ik vraag mij toch af wat Vos daar dan eigenlijk zat te doen. Als hij dan toch niks mag zeggen; dat hij dan gewoon thuisblijft in het vervolg.

16

(7 replies, posted in Bibliografie)

Ik vond dat Vos enorm arrogant overkwam. Hij wou ook niet toegeven dat er vroeger geknoeid was in het dossier, hij wou zijn voorgangers duidelijk niet bekritiseren. Toch heel vreemd als je al zolang met het onderzoek bezig bent en dagelijks geconfronteerd wordt met het geknoei van uw voorgangers. Hij bleef opvallend 'lief' voor hen. Het strafste is dat hij de tipgevers dan weer wel afkraakte door een groot deel als fantasten en mediums af te schilderen, bijzonder motiverend moet ik zeggen voor getuigen die nog twijfelen om hun verhaal te doen.

17

(220 replies, posted in Robotfoto's)

Het gaat hem niet enkel om de 'vermomming' maar in die film is het toevallig ook een bende waarvan de leider een reus is en die koelbloedig tewerk gaat en o.a. een heel persbureau vol mensen neerknalt in commandostijl. Het zal waarschijnlijk wel toeval zijn.

18

(220 replies, posted in Robotfoto's)

HeaDHuNTeR wrote:

Ga eens rondzoeken of die film ergens beschikbaar is op dvd, lijkt mij moeilijk te vinden.

Heb de film ondertussen in mijn bezit en ik moet zeggen dat die scène in dat persbureau mij onmiddellijk aan de Bende van Nijvel deed denken. Maar goed, we gaan off-topic. smile

19

(278 replies, posted in 1982)

Toch vreemd dat sommigen vrij goed Nederlands konden praten. Lijkt mij zelfs onwaarschijnlijk voor Fransen uit de grensstreek.

20

(220 replies, posted in Robotfoto's)

De gelijkenis is inderdaad treffend! En het plot van de film is ook heel toevallig, zeer interessant gegeven. Ga eens rondzoeken of die film ergens beschikbaar is op dvd, lijkt mij moeilijk te vinden.