31

(7 replies, posted in Robotfoto's)

Ziet er uit als een verdwaalde Eskimo. smile

32

(18 replies, posted in Robotfoto's)

Deze foto is wel heel onduidelijk, daar lijken veel mensen op.

33

(53 replies, posted in Onderzoeksdaden)

noordeling wrote:

Maar gewoon het idee dat deze zoektocht zolang van tevoren wordt aangekondigd, doet mij het ergste vrezen. Het gaat hier om een media show.

Ook al het feit dat die 2 duikers die er 25 jaar geleden al bij waren bijzonder negatief klonken en het gaf mij de indruk dat ze het tegen hun zin opnieuw moesten doen. Ze waren zeker van hun stuk dat alles perfect is onderzocht indertijd. Vos klonk toch opgewekter dan de duikers.

34

(53 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Raf wrote:

Ik ben vandaag aan het kanaal geweest. Vraag mij af waarom men het steeds heeft over die nieuwe methodes. Het is gewoon dezelfde tactiek als de jaren '80. Men haalt af en toe wel wat rommel zoals een vislijn naar boven, maar veel meer gebeurt er niet.

Het verschil met vroeger is de megastofzuiger en de nieuwe methode om DNA te testen. Het duiken zelf is hetzelfde gebleven, maar stond 25 jaar geleden nog in de kinderschoenen terwijl de duikers nu meer ervaring hebben met dit soort zoekwerk.

35

(53 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Wat ook vreemd is is dat geen enkele van de bendeleden zijn mond voorbijgepraat heeft de voorbije jaren. Het kan best zijn dat enkelen momenteel in de gevangenis zitten voor andere feiten, of misschien in het recente verleden. De Bende van Nijvel is ondertussen mythisch geworden, dus ik kan mij voorstellen dat een bendelid die de feiten op zijn cv heeft, enorm veel macht en aanzien zou kunnen krijgen in het crimineel milieu.

36

(53 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Plus een zoekactie die tot 15 dagen kan duren, heel veel tijd en heel veel geld kost zet men niet zomaar op touw om gewoon nog eens op goed geluk rond te tasten. De Cel moet over concrete aanwijzingen beschikken (er wordt gesuggereerd dat het graf van de Killer zich in het kanaal zou bevinden).

Vos moet over goede papieren beschikken om een zoekactie van die omvang te mogen uitvoeren met zoveel middelen. De recente reconstructie in Aalst samen met de zoekactie van nu doen vermoeden dat de Cel mogelijk op een concreet spoor zit.