21

(278 replies, posted in 1982)

HeaDHuNTeR wrote:

Toch vreemd dat sommigen vrij goed Nederlands konden praten. Lijkt mij zelfs onwaarschijnlijk voor Fransen uit de grensstreek.

Inderdaad! Maar in Noord-Frankrijk bevinden zich nog nazaten van de zogenaamde "Fransmans", Oost-en West-Vlaamse seizoensarbeiders die tot de jaren 1970 in de Franse suikerfabricage gingen werken. De helft van mijn mannelijke familieleden deed dat. Een aantal van hen verloor hun hart aan een Francaise en bleven er. Hun kinderen werden vaak nog tweetalig opgevoed. Gewoon een bedenking. smile

22

(59 replies, posted in Bewijsstukken)

Hopelijk herkennen de werknemers van de kringloopwinkels onze gezochte borden!

23

(216 replies, posted in Robotfoto's)

Renne wrote:

Ik denk dat men hun kledij kan plaatsen bij jagers, hun liefde voor het bos sluit hier bij aan. Een bende moet natuurlijk zo onopvallend mogelijk zijn, maar het hoedje, de lange jas, de schoenen geven een soort van jagers weer.

Zeer interessant wat je daar zegt over die jagers! Boswachters, jagers (en zelfs tuinmannen) zijn haast altijd (dus ook in vrije tijd) in het groen gekleed. Een soort van beroepsmisvorming als het ware. Is me al bij een paar van die lui opgevallen.

24

(601 replies, posted in Hypotheses)

Bij Fourrez- De Wit ga ik wel van een afrekening uit...

25

(75 replies, posted in Wagens)

Sterke these, Hestur! Die VW garage intrigeert me trouwens ook.

26

(33 replies, posted in Wagens)

Ik snap niet echt waarom ze ervoor kozen om in Aalst een Mercedes met uitgerekend Nederlandse nummerplaten uit te rusten. Er van uitgaande natuurlijk dat het kind in Liedekerke zich niet vergiste en dat het niet Beatrix was die een tijdverdrijf zocht. wink

Zoiets valt toch gewoon op? Het kind had vast de nummerplaat niet genoteerd indien het om een Belgische ging. Een buitenlandse, dat valt gewoon veel harder op.

27

(278 replies, posted in 1982)

Misschien moeten we Maubeuge linken aan de theorie van Vos over de Noord-Franse identiteit van de bende. Ik bedoel het volgende : de gangsters zijn inderdaad Fransen uit de grensstreek. Misschien hadden ze de keuze tussen overvallen in Frankrijk en België en kozen (na testcase Maubeuge) om de een of andere reden niet voor Frankrijk als locatie voor hun activiteiten. Na een testcase in België beviel het hen hier gewoon beter.

28

(278 replies, posted in 1982)

Bedankt voor de info!

29

(133 replies, posted in Andere Personen)

Kan er mij iemand zeggen waar Podevijn ging schieten?

30

(1,141 replies, posted in 1985)

Vermoedelijk heeft de DJ dat plaatje gedraaid omdat hij er geen erg in had. Misschien belden er vaak luisteraars met cryptische boodschappen, gewoon voor de grap. Maar we hebben dan wel luisteraars nodig die dit kunnen bevestigen.