81

(143 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Bedankt voor de info, Renne! Betekent dit dat je er van uit gaat dat de golf in Aalst onbewaakt (en dus met de motor draaiende) werd achtergelaten tijdens de overval?

82

(33 replies, posted in Vragen)

kuros 2 wrote:

5 jaar geleden, toen de heren van Jumet me voor de 2de maal bezochten, en ik den humo vernoemde was hun reactie: de humo moet je niet altijd geloven! Toen ik verwees naar de getuigenis van die lerares die een voetganger zag teken doen naar de wagen met gedoofde lichten! (Dat was ik!) In het gat van de grote markt! Was hun reactie opnieuw: als dat allemaal wel waar is! Zochten ze een spoor of willen ze die getuigenissen als nonsens beschouwen?

Die voetganger, dat was jij! Ik ben zelf nieuw op het forum, en misschien heb je die vraag al beantwoord. Maar kun jij je de chauffeur of eventueel de inzittenden van de auto('s) nog voor de geest halen ? Lijken ze op robotfoto's?

83

(82 replies, posted in 1985)

Weet er iemand iets over agenten in burger in de Delhaize van Aalst?

84

(41 replies, posted in Andere Personen)

De gelijkenis is inderdaad treffend! Delperdange had connecties in het extreem-rechtse milieu. Maar hij had nog meer een lange arm. Zou hij zelf de wapens hebben opgenomen te Aalst? Zijn steenrijke en invloedrijke figuren a la Delperdange niet eerder van mening dat ze liever hun handjes niet vuilmaken en anderen inhuren om hun zaakjes op te knappen? Gewoon een paar bedenkingen.

85

(18 replies, posted in Robotfoto's)

Hoe oud werd deze man geschat? 55?

86

(143 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Kan er mij iemand zeggen of de slachtoffers die op de parking van de Delhaize te Aalst zijn gemaakt, door dezelfde dader zijn geschoten?

87

(33 replies, posted in Vragen)

Ik ben er vrij zeker van dat er mensen uit het Aalsterse meer weten. Maar blijkbaar is 250.000 euro te weinig om hen aan het praten te brengen. Blijkbaar vertoeven ze nog steeds in dezelfde "kenissenkring" als 25 jaar geleden en is hun vrees voor represailles gegrond. Wat de reconstructie (de laatste 30 uur) betreft, vind ik dat er enkel wordt gefocust op de theorie van Vos. Hij gaat er van uit dat de killer door Mr. Nevens is doodgeschoten. De bewijzen hiervoor noem ik povertjes.

Uiteraard moet hij met een theorie op de proppen komen en zo kan hij ook verklaren waarom de bende er na Aalst een punt heeft achter gezet. Maar waarom wordt er geen rekening gehouden met de getuigenis van de twee joggers? Met de lerares op de Grote Markt? Waarom komt het Osbroeckpark, het paadje achter de delhaize, de athletiekpiste zelfs geen luttele seconden in beeld? Waarom geen blik op de delhaize  vanop de straatkant? Waarom frist men het geheugen van getuigen niet op door heel even de afstand van grote markt tot delhaize te noemen? Een paar straatnamen, handelszaken, cfs van vroeger?

Dan beginnen mensen pas na te denken en eventueel herinneringen op te halen. Zulke dingen hebben mogelijke getuigen nodig om zich te oriënteren. Ik kan me  ook nog bepaalde gesprekken van 15 jaar geleden met onbekenden herkennen, maar ik heb een soort herkenningspunt, een beeld nodig. En dan Mevr. Callebaut. Waarom heeft ze het altijd over "uitvoerders" en niet "daders" (vrij neutrale term)? Omdat ze weet dat er ook opdrachtgevers waren?

88

(270 replies, posted in 1985)

Een ordinaire gangster rooft om de poen en schiet enkel naar mensen die "in de weg staan". De chauffeur was volgens mij een geoefende rallypiloot. Aan dergelijke snelheden (zelfs met een wendbare wagen als een golf) een auto op deze manier meester kunnen, dat is echt weinigen gegeven. En hij moet zeker uit de buurt komen, anders kun je (zelfs met een flinke dosis koelbloedigheid en ondanks verkenningen) nooit je weg in het Aalsterse kennen. Waarom doet Eddy Vos daar geen onderzoek naar?

En wat die zigeuners betreft. Een paar maanden geleden, in de lente van 2010, kampeerden een paar zigeuners te Erpe Mere, op een stukje grond vlak naast de hoofdweg. Weet iemand of die daar in de jaren '80 ook al stonden?