11

(102 replies, posted in 1985)

Ben, u stelt dat de daders verduiveld goed ingelicht waren. Heeft Weykamp indertijd niet voor d'Ieteren te Erps-Kwerps gewerkt? De reden dat men het vervoermiddel niet van de openbare weg heeft gestolen zou kunnen liggen in het feit dat men de diefstal als een soort oefening heeft beschouwd. Gezien het tijdsverbruik en het aantal handelingen die nodig zijn geweest om  de Golf GTI te stelen kan het niet anders zijn dat er meerdere personen bij de diefstal betrokken zijn geweest.

Een andere reden zou kunnen zijn dat zij liefst, mede ter voorbereiding op  een nieuwe aanslag, een  gloednieuwe auto in hun wagenpark gestald wilden hebben. Liefst een auto waarvan men qua kwaliteiten alle in en outs van kent en die men naar eigen inzichten kan aanpassen. Aangezien de daders goed ingelicht waren over de beveiliging van de onderneming lijkt het mij niet onwaarschijnlijk dat zij eveneens op de hoogte waren van de technische staat van de Golf GTI. Zoeken naar een geschikt exemplaar op de openbare weg zou misschien ook tot tijdsverlies leiden en onnodige risico's  met zich meebrengen.

Gaarne mocht ik uw mening en/of die van de andere leden van deze site in deze vernemen.

12

(601 replies, posted in Hypotheses)

Renne, voor wat betreft de reeds opgehaalde inkomsten en het afbouwen van de beveiliging verwijs ik wederom naar het boek van Willems en Sauviller. Hierin wordt verwezen naar een uitspraak van een rijkswachter die beide feiten, overigens tot leedvermaak van beide schrijvers, opsomde.

Rechtstreekse deelname van Bouhouche, Bultot, De Staerke en/of Beijer aan de raid in Aalst wordt pas twijfelachtig als de hypothese van de door "Eddy" doodgeschoten killer op waarheid zou berusten. In dat geval bleven de "oude" en de "reus" over. Bouhouche (X-benen), Bultot, De Staerke en Beijer (alle vier niet gespierd en niet van reusachtige lengte) dragen niet de fysieke kenmerken van de "oude" en van de "reus". In dat geval zou enkel voor hun een faciliterende of organiserende rol in het hele Aalster verhaal zijn weggelegd.   

Anders wordt het als de killer niet door "Eddy" is geëlimineerd. Dan staan meerdere opties open waarbij ik het wel uitsluit dat Beijer, De Staerke en Bultot direct betrokken zijn geweest bij de overval op de Delhaize. Beijer is niet rechts-extreem gezind en verbleef tijdens de overval in een restaurant. Gegevens van Bultot zijn teruggevonden bij uitgebrande vervoermiddel welke bij de raid is gebruikt. Vermoedelijk om de speurders te misleiden. De Staerke heeft mijn inziens meer een voorbereidende en afrondende functie toegekend gekregen. Denk hierbij aan het vooraf visiteren van de Delhaize en het vermoedelijk achteraf wegwerken van het gebruikte wapenarsenaal.

13

(21 replies, posted in Filière Boraine)

Was Jean-Paul Dumont ook niet de advocaat van Bouhouche tijdens zijn proces in 1994?

14

(576 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ik begin zo langzaam aan het bange vermoeden te krijgen dat vanuit de Cel zo nu en dan wat informatie de wereld ingestuurd wordt  met de bedoeling de gemoederen van alle betrokken partijen bedaard te houden. Een kwestie van "pappen en nathouden".  

Tevens vraag ik mij af welke Belgische politicus de euvele moed heeft om inzake het huidig functioneren van de Cel  met kritische vragen te komen. Er zijn op deze site al behoorlijk wat argumenten en hypotheses aangedragen die vragen om een nieuwe benadering van het onderzoek.

15

(576 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ben, juist gesteld. Wat heeft het voor een nut om een duur DNA-onderzoek te doen als men van te voren weet dat een positieve uitkomst niet als bewijsmateriaal wettelijk als bewijsmateriaal wordt geaccepteerd!

16

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Ben, Beijer heeft in 1994 voor het hof van Assisen verklaard gemaakt dat Madani Bouhouche niet in Aalst van de partij was. Beijer heeft op de avond van de aanslag telefonisch contact gehad met Bouhouche. Volgens Beijer verbleef Bouhouche die avond thuis. Of de getuige heeft het fout gezien in het café te Aalst of Beijer probeert ons zand in de ogen te strooien.

17

(601 replies, posted in Hypotheses)

Kuros, Renne. In- en intriest. Het kan niet anders zijn dat de gedragingen van het parket van Nijvel  inderdaad door de cel in Jumet zijn overgenomen. Is het niet mogelijk om gezaghebbende figuren als Tony van Parijs hiermee te confronteren om mogelijk ergens een reactie los te krijgen? Zou een onafhankelijk journalist niet geïnteresseerd zijn in het niet nagaan van sporen door voornoemde cel?

18

(601 replies, posted in Hypotheses)

Kuros en Renne, wederom bedankt voor jullie reactie. Momenteel ben ik doende om alle facetten van de overval in Aalst in perspectief te brengen. De informatie met betrekking tot de Nacht voor de Overval heb ik mij eigen gemaakt.

Zoals ik uit de epistels  kan opmaken, copieëren de speurders in Jumet de aanpak van het toenmalige parket te Nijvel (Dêpretre). Onlangs citeerde ik op deze site uit het boek geschreven door Jan Willems en Raf Sauviller: "De Bende van Nijvel - Tien jaar blunders van het gerecht". Hierin laten beide schrijvers geen spaan heel van het gedrag van 'zonnekoning' Dêpretre en geven heel duidelijk aan met welk doel en door welke groeperingen/stromingen het onderzoek vanuit het Brusselse gesaboteerd werd. Gezien het ontwijkende gedrag van de Cel in Jumet komt bij mij de vraag naar boven of zij nog steeds onder "curatele" staan van diegenen die door Willems en Sauviller in hun boek zijn opgevoerd.

De Cel in Jumet weigert iets te doen met de verklaringen van Kuros. Voorts heeft de zoon van wijlen de heer Djuroski (slachtoffer raid te Eigenbrakel) onlangs tijdens een confrontatie een van de overvallers herkend maar werd hij door de speurders met een kluitje in het riet gestuurd. Met een positieve uitslag van een laatselijk gehouden DNA-onderzoek naar mogelijke daders van een Bendemoord te Bergen (Angelou) is niets meer gedaan.

Mevrouw Zucker moet wederom in overleg met getuigen van de raids om hun ver in de tijd terug gelegen herinneringen vast te leggen in (nieuwe?) verklaringen en als afgeleide hiervan profielschetsen samen te stellen van de mogelijke daders. Nabestaanden van de slachtoffers worden regelmatig enigszins hoop gegeven tot oplossing van het fenomeen door om de zoveel tijd te komen met een aantal nieuwe ontwikkelingen in het onderzoek. Denk hierbij aan scherpschutter "Eddy" die mogelijk de leider van de overval in Aalst heeft doodgeschoten en de tot niets leiden opgravingen hierna. Robotfoto's die 20 jaar na dato aan de hand van een getuigenis worden opgesteld en in de media worden gebracht. 

Kuros ik denk dat jij destijds aan de dood bent ontsnapt. Tevens heb ik begrip voor het feit dat je niet wilt reageren op mijn vraag of de gezichten van personen die jij destijds hebt ontmoet overeenkomen met de robotfoto's en de tronies van de trawanten op een foto die op deze site zijn geplaatst.

19

(601 replies, posted in Hypotheses)

Kuros, u stelt dat u daders gezien heeft zonder enige vorm van vermomming. Kunt u mij aangegeven waar deze confrontatie heeft plaatsgevonden? Is er qua daders enige gelijkenis terug te vinden met deze foto? Of komt hun uiterlijk overeen met een van de robotfoto's die eveneens op deze site zijn terug te vinden?

Overigens deel ik  de mening van Timmen dat er in Aalst behoorlijk wat meer aan de hand was. Afgaande op de "professionele" en goed voorbereide manier van handelen van de Bende bij vorige raids moeten zij vooraf geweten hebben dat er weinig buit te behalen viel. Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat het in Aalst aanwezige kasgeld kort voor de overval middels geldtransport uit het reguliere circuit is getrokken. Het was ook een van de redenen dat men vanaf 19.30 uur de bewaking van de zaak liet voor wat het was met als gevolg 8 doden en een groot aantal gewonden! Voor leden van het "normale" criminele milieu zou, met de wetenschap dat de buit gering zou kunnen uitvallen,  het risico te groot zijn voor 8 moorden en meerdere pogingen tot moord levenslang het gevang in te draaien.       

De overvallen van Eigenbrakel, Overijse en Aalst kunnen wat mij betreft onder de noemer terreur gebracht worden waarbij  men de uitvoerende daders niet moet zoeken in het traditionele milieu maar in het politiek criminele milieu. De mogelijkheid dat  men ter ondersteuning en voorbereiding gebruik heeft gemaakt van de diensten van het traditionele milieu (Bende van Baasrode) laat ik wel open staan.

20

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Renne, dank je wel voor de aanvullende informatie met betrekking tot het mogelijk informatie verstrekken van Beijer in welke vorm dan ook. Wat wordt eigenlijk bedoeld met de historische sociohoofdstukken van België?