711

(93 replies, posted in Organisaties)

Ik denk dat het te ver gaat om de CCC zondermeer als "valse vlag" neer te planten. Destijds was er nu eenmaal een grote links-revolutionaire beweging in Europa met een bereidheid tot het plegen van aanslagen. Dat men vanuit zowel Oostblok als westerse geheime diensten probeerde te infiltreren en te manipuleren is natuurlijk logisch. Een False Flag operation is echter wat anders dan een "agentje" binnen hebben zitten. Enkele kort en vrij geciteerde passages uit het boek "Rood Verzetsfront":

De Belg Maurice Appelmans was een infiltrant bij Ligne Rouge en organisaties van sympathisanten en familieleden van politieke gevangenen die na de arrestatie van de CCC leden ook in diverse andere landen voet aan de grond probeerde te krijgen. De Knipselkrant (Nederlands links radicaal blad) heeft vele malen met hem vergadert over de publicatie van teksten van de CCC en te voeren solidariteitsacties met de gevangenen.

Het ging Appelmans in deze slechts om het vergaren van zoveel mogelijk namen en adressen van militanten. Hij was geen agent-provocateur in die zin dat hij aanzette tot militante acties. Volgens De Morgen zou ook ene Elisabeth Bové namens staatsveiligheid zijn geïnfiltreerd in de Ligne Rouge, echter dit berust op niets. Wel participeerde zij korte tijd bij Correspondances Revolutionnaires. Volgens Helmut Voigt (voormalig hoofd van een STASI afdeling) beschikte de STASI eind '88 over een zogenoemde "Inoffizieller mitarbeiter der Abwher mit Feindverbindung" rond de CCC.

Er kan best het nodige gebeurt zijn rond de CCC zoals via "spionnen" wapens en springstoffen leveren of aanslagen niet verhinderen zodat men er eigen voordeel uit kan halen. Een tactiek  die men af en toe ook nu in de oorlog tegen het moslimterrorisme ziet. Wellicht dat men hen een kogelwerend vest uit Temse in de maag splitsten om hen te kunnen linken aan de Bende (als er überhaupt een kogelwerend vest was)? Maar voor een echte False Flag operatie (organisatie en uitvoer of overname) ontbreekt vooralsnog het bewijs. In het interview hier op deze site gaat ook Carette in op deze stelling.

712

(135 replies, posted in Prullenbak)

Ook de website Stelling.nl/kleintje muurkrant bevat veel artikels over de diverse praktijken van Demmink maar ook enkele schokkende artikels over Dutroux (o.a. de serie "leugens in Belgie"), Nihoul, Gebroeders Lippens en meer van dat soort lui. Daarnaast behandelen zij zoveel (inter)nationale schandalen dat men er, als men het niet al was, spontaan revolutionair van zou worden. cool

713

(384 replies, posted in Mededelingen)

Dag beste mensen, na veel en vaak gelezen te hebben op deze site heb ik me dan toch maar eens geregistreerd. Ten tijde van de Bende van Nijvel was ik een in Nederlands Limburg wonende puber. Ik herinner me dat tot bij ons de schrik er in zat (Brussel is niet echt naast de deur). De bevolking sprak toen al van rijkswachters/militairen/extreem rechts.

Aan Ben de complimenten voor deze site. Er zullen vast al een hoop uurtjes ingezeten hebben. Daarvoor dank. Ook nog even dank aan de forumleden die actief onderzoeken en soms ook ter plaatse gaan. Ik zal pogen me bescheiden op te stellen. Ook al is dat voor een Hollander niet altijd gemakkelijk. smile