1

(74 replies, posted in Bewijsstukken)

Ook de slagpin laat een unieke afdruk achter. Als je de huls hebt, kan je het wapen ook achterhalen door de afdruk op het slaghoedje.

2

(354 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Laat ons Bouhouche er voorlopig buiten houden. Als ze Beijer naar België krijgen, zal dit al een pluspunt zijn. Bouhouche is dood, en zolang niemand hem ziet, blijft hij dood.

3

(7 replies, posted in Andere feiten)

geronimo wrote:
Ben wrote:

De moord gebeurde in een café in Gaasbeek:

In hetzelfde café Pleintje is er op zondag 26 april [2015] naast de collectie bierpotten van baas Johny ook een reeks documenten over oude (groot-) Lennikse dorpscafés te zien. Er hangen ook krantenknipsels van de moord op een bejaarde cafébazin in 1980 in Gaasbeek.

Is niet in Gaasbeek Ben. Is Sint Martens Lennik, en dus vlakbij de villa van VDB, en van de versneden golf.

Ben, je mag dat van Sint Martens Lennik wissen. Blijkbaar is er in Gaasbeek in een café wel een dame vermoord, maar  was niet het café dat nu nog bestaat in Gaasbeek.

4

(7 replies, posted in Andere feiten)

Ben wrote:

De moord gebeurde in een café in Gaasbeek:

In hetzelfde café Pleintje is er op zondag 26 april [2015] naast de collectie bierpotten van baas Johny ook een reeks documenten over oude (groot-) Lennikse dorpscafés te zien. Er hangen ook krantenknipsels van de moord op een bejaarde cafébazin in 1980 in Gaasbeek.

Is niet in Gaasbeek Ben. Is Sint Martens Lennik, en dus vlakbij de villa van VDB, en van de versneden golf.

5

(268 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Wie wil proberen met een magneet, mag de mijne lenen. Heb een beast, en een terror, en die hebben nog nooit in het water geweest (tijd te kort). Kan er ook paar klimtouwen bij lenen. Als er bomen in de buurt zijn, kan je met een katrol systeem werken. Is maar een voorstel, maar wil het gerust uitlenen.

6

(51 replies, posted in Andere)

I

WT wrote:
HERVE wrote:

Het Complot van de Stilte
Hilde Geens

(pagina 358)

Willy zou toeteren als het zover was. De motor moest draaien. Twee uur later zouden ze betaald worden in café De Zwaan in Zellik, elk honderdvijfentwintig euro.

Deze week daar nog is gepasseerd om te zien welke battelion van paracommando's er gevestigd was. Maar ben nog niet veel wijzer geworden "paracommando's asse".  Op hetgeen nu parking is werd in de jaren 80 veel gevochten en liepen ze met wapens open en bloot gewoon op straat. Op facebook al enkele foto's gevonden die dit bevestigen, ik kan ze hier niet posten omdat deze mensen niets met dit dossier te maken hebben.
Maar ik zou het toch bizar vinden als het een stel "ordinaire" dieven zijn.
Dat op de moment dat heel belgie ze zoekt ( na de overval in aalst) ze afspreken op een plek waar veel militairen rondhangen.

https://live.staticflickr.com/65535/51977470040_852cbe1f74_k.jpg
https://live.staticflickr.com/65535/51976981588_cd6c96347c_c.jpg

In Asse is een vriendenkring van de para-commando’s,
Maar men heeft daar nooit een basis gehad. In België zijn meerdere vriendenkringen van de paco’s.

7

(756 replies, posted in 1985)

WT wrote:
Gschae01 wrote:

Waarom wordt er in geen enkele post verwezen naar de volledig gestripte Golf 1 die werd gevonden thv de intussen afgebroken brug over de E40 in Essene (Lombeek straat)? De locatie waar de karkas van de golf zich bevond was een verharde zijweg, net aan de brug rechts naar beneden en die parallel loopt met de E40. Ik vind hier wel verwijzingen naar gevonden en ontmantelde Golfs in Lennik en Gaasbeek maar heb de indruk dat niemand weet heeft van die karkas die ik had gezien in Essen. Toen ik die (toch wel afgegen) plek toevallig bezocht tijdens wandeling met de hond bevond zich daar ook een team van rijkswachters. Ze spraken me meteen aan met de vraag of ik daar vaak kwam en of ik de voorbije dagen dat wrak al had opgemerkt, wat niet het geval was. Nu blijft bij mij de prangende vraag nog steeds waarom hier nergens iets van terug te vinden is vanuit een of ander pv of krantenartikel. Essene is qua locatie niet onbekend in de Bende van Nijvel-context, ik denk aan Vernaillen, denk aan de vluchtweg (buurt Liedekerke-teralfene), de opgemerkte golf en Mercedes thv E40 Ternat en uiteindelijk ligt deze locatie ook niet verder dan 10km van Delhaize in Aalst. Food for thought!.

En de overkant van de  brug kwam uit in sint katherina lombeek , verlengde van de straat waar s.v.m. toen woonde.
Toch wel weer een merkwaardigheid/toevaligheid ?
Ook de omgeving in die tijd leek op de foto van paarden bij bewijsstukken, zeker de toenmalige jokari terreinen, intussentijd verkaveld.


Weet enkel van de gestripte golf in Lennik, en niets van gestripte golfs elders. De golf in Lennik heb ik getuige van gevonden, en anders moet er iemand is op kaart tonen waar er nog golfs zijn gevonden. Wel enkel tonen als je zeker bent van de vindplaats.

8

(882 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

robert wrote:

Waarschijnlijk is er minstens een RG van het merk Winchester gebruikt, bij hagelgeweren is dit erg moeilijk met zekerheid vast te stellen. En al zeker niet als er met hervulde/gemodificeerde cartouchen geschoten is zoals soms beweerd wordt.

Mochten die "dianne RG" gebruikt zijn bij overvallen zouden Bouhouche en Beijer in nauwe schoentjes gezeten hebben want zij waren betrokken bij die diefstal. Dan zouden ze minstens onrechtstreeks betrokken zijn als wapenleverancier.
Een erg groot risico en onnodig, riot guns waren toen overal vrij verkrijgbaar je kon de munitie zelfs krijgen in hypermarkten bij het sportmateriaal in Frankrijk, daar was dit een kaliber gebruikt voor drijfjacht. In Belgie is dat niet toegestaan voor jacht.

De mp5 SD ( gestolen bij groep diane ) staat op een robotfoto van Aalst, en is dus al bezwarend voor Bouhouche & co. Wapen op die robotfoto is 100 % MP5 SD, was niet verkrijgbaar destijds voor publiek, en lag dus ook niet in de normale wapenhandel, en Bouhouche heeft de aanwijzing gegeven waar deze wapens onder de brug ( Vilvoorde ) lagen. Men moet dus de man van die robotfoto is vragen naar zijn getuigen. Als die MP5 in Aalst was, was Bouhouche daar ook.

9

(58 replies, posted in Politiek & Business)

10

(905 replies, posted in Bende De Staerke)

Now wrote:
edd wrote:

De basisopleiding bij het Franse Vreemdelingenlegioen duurt 15 weken. Van zijn verjaardag op 28 augustus tot de overval  op 30 november; dat zijn 13 volle weken.
Als men er vanuit gaat dat hij zich direct na zijn verjaardag aanmeldt en enkele dagen voor 30 november het legioen verlaat dan kun je stellen dat dit op het einde van zijn opleiding is.

Overigens kun je al op je 17de terecht bij het Franse Vreemdelingenlegioen.

In het interview met De Staerke zegt hij niet dat hij als ontmijner heeft gewerkt, dat beweer jij.

Beste edd, zeg mij eens waar is zijn witte kepie? Waar is zijn eer?

Weet niet of hij echt in het legioen was, en dat gaan wij niet kunnen controleren, maar weet wel dat De Staercke niet veel eer heeft op basis van zijn veroordelingen. Wie zijn kennis misbruikt om er misdaden mee te plegen kan bij mij op niet veel eer rekenen.