1

(62 replies, posted in Andere)

finn wrote:

Ofwel is de Pierre Maréchal op de foto niet onze man ofwel is onze Pierre Maréchal wel de man op de foto maar dan als Fransman, uitgeweken Belg. Wie zegt dat onze Pierre Maréchal Belg was? Wij lezen op het forum paracommando maar is dit wel correct? Misschien gewoon commando. Ik ken er nog die een groene baret hadden of stormfuselier waren en zeiden dat ze bij de para's gezeten hadden.

In ieder geval vind ik hem een zeer interessant individu wegens cv en vriendenclub maar vooral omdat het stil is rond hem. Kort na Aalst vlucht hij naar Spanje, blijkbaar zonder opruimen (legia munitie) en je hoort totaal niet meer van hem. Een beetje onderzoeker gaat hem toch achterna of laat hem internationaal seinen of door Spanje uitleveren? Sommige verdachten worden tot in den treure opgepakt en ondervraagd, anderen vluchten of komen terug en wordt geen strobreed in de weg gelegd.

Mannen op de foto zijn franse commando's. jaartal, kledij, schoeisel.  Zowel batterij veldartillerie van Brasschaat, en het 2 de bataljon bataljon van Flawinne dragen een groene baret en zijn toch paracommando.  Zit ook geen onderscheid in de opleiding. Kleur van baret hangt af van de eenheid waar je naartoe gaat. Vroeger was rood para en groen commando.  Dit zal niet de Pierre Marechal zijn die jullie zoeken.

2

(67 replies, posted in Bende Haemers)

Haemers en zijn bende waren gewoon lafaards. Haemers een elite soldaat noemen is een belediging voor alle soldaten (niet enkel de elite). Maakte heel veel fouten, waaronder een springlading die veel te zwaar was. Daarna komen bleiten dat het zijn fout niet was. Ik ken veel koeriers, en zij weten wie ik ben. Sta mij toe om te zeggen dat de training van deze agenten niet zo goed is. Men zou deze agenten een veel betere training kunnen geven, maar ons belgenland laat dit niet toe. Dat Martens daar toen langsreed was vast en zeker toeval. Wie het explosief op de wagen geplakt heeft, zal het ook tot ontploffing gebracht hebben. Een aanslag kan je daar zeker niet op plannen. Verder veel respect voor al die agenten die in de jaren 80-90 hun leven riskeerden voor anderen hun geld.

Zij zullen zeker een bepaalde voorkeur gehad hebben voor westerns. Heb hier ook al gedacht aan "Gunfight at the O.K.Corral". Kaliber 10 speelde daar ook een belangrijke rol. Wapenliefhebbers gaan altijd een bepaalde voorkeur hebben voor zulk een films. Zou er niet stom van staan dat er ergens een copycat in de bende zat.

4

(142 replies, posted in Onderzoeksdaden)

bertlagaisse wrote:
the end wrote:

Wel er is een getuige van het herladen in Aalst:

D.J. rijdt met plankgas tot parking 3. Dader achtervolgt hen tot op parking 3. Dader schiet nog minstens 2 maal en treft D.J. in het hoofd. Signalement: ongeveer 1.80m, zwaar gebouwd, ongeveer 25 jaar, soepelheid van bewegen, bivakmuts, lange winterjas, met één rij knopen, geweer (zwart of donker van kleur) dat blonk. M. Rosette is zeker van een pompgeweer (duidelijk zien herladen na het eerste schot, vijftal keren op hen geschoten, richtte vanuit de heup en hield het wapen vast met beide handen.

Worden hier niet 2 verschillende betekenissen van herladen dooreen gebruikt:

  • het gebruiken van de pomp aan het pompgeweer

  • effectief de kogels/cartouchen moeten bijvullen omdat het pompgeweer volledig leeg is.

Laat mij verduidelijken:

  • Er zijn meer schoten afgevuurd met een riot gun dan dat er cartouchen/kogels in dat ding kunnen. Daaruit komt de vraag: heeft men herladen.

  • De getuigenis die The End suggereert over herladen gaat volgens mij over "het gebruik van de pomp" aan het pompgeweer om een cartouche in de vuurkamer te brengen (ik ben geen wapenkenner, sorry als mijn woordgebruik verkeerd is)

1 cartouche in de kamer, een vijftal cartouches in de buis, en telkens je pompt kan je er direct eentje bijplaatsen. is eigenlijk niet herladen maar bijladen. Pakt echt niet zoveel tijd in beslag hoor.

5

(558 replies, posted in 1985)

Bovendien is herladen munitie altijd gevoeliger voor storingen. Herladen is misschien een courante praktijk om de prijs te drukken, maar wanneer je leven er van af hangt, neen dank u.

Voor de rest redelijk akkoord met uw uitleg, maar hier ben ik het niet mee eens. Ik herlaad geen munitie voor de prijs te drukken, maar om juist een betere patroon voor mijn wapen te maken.  Dat deze dan ook goedkoper uitkomt is aardig meegenomen.  Als een herlader zich aan de SAAMI specs houd, en hij heeft degelijk herlaadmateriaal en een degelijke opleiding dan zal de herladen munitie niet moeten onderdoen.

Ga Overijse nog is moeten herlezen, want hier zitten toch wel wat ??????
Neergeschoten met kaliber 12 en 9mm, en geen bloed???

Niet voor gevoelige kijkers, maar even googelen kan je al een beetje slimmer maken. Kaliber 12 staat voor mij gelijk aan bloed.  Hoor het graag als ik het verkeerd heb. Nogmaals, moet Overijse nog is volledig herlezen.
De link zal niet geschikt zijn voor alle personen, dus open @ your own risk.

https://www.mussenhealth.us/gunshot-wou … uries.html

6

(558 replies, posted in 1985)

the end wrote:
Merovinger wrote:

Je bent hier niet de enige die de serienummers kent van de verdwenen wapens van Leon Finné hoor the end. wink Het gaat om:

  • een pistool Beretta 7.65 n° 564025

  • een pistool Luger 9 mm n° 5.879

Bron: PV 18/6/1993 CWB Jumet

Natuurlijk ben ik niet de enige dat is logisch. Ook ben ik niet de enige die de inhoud van de gevonden zakken in 86 kent, er is een onderzoek op gedaan door de KMS en Dekaise.

Over de wapens van Finne beiden zijn verdwenen. Hij is niet de eerste dode, zijn wagen is voorbij obstakels gereden naar die kleine parking uit het zicht. Als hij toen zijn wapens bij had, zou hij gewapend uit gestapt zijn. de 9mm in een schouderholster en de 7.65 waarschijnlijk een enkelholster. De kans dat Finne zijn wapens en holster bij had tijdens de aanslag is heel erg klein.

Jullie gaan er altijd vanuit dat als iemand een wapen bij zich heeft, hij dit ook altijd gebruikt. Als er tegenover u een paar waco's  met zware wapens staan, zullen er niet te veel naar hun wapen grijpen. Je mag nog 2 wapens hebben, als je niet koelbloedig bent houd het spelleke daar op.

7

(485 replies, posted in 1982)

» www.littlegun.be

8

(17 replies, posted in Mededelingen)

Innige deelneming, sterkte.

9

(517 replies, posted in 1983)

Herr Flick wrote:
Vermeulen wrote:

Herr Flick, afgaande op je informatie, kan in niet anders dan besluiten dat je i.v.m. wapengebruik ook wel wat ervaring hebt. Daarom deze vraag.

Ik zelf begrijp niet goed waarom een politieman op dat moment maar beperkt vuurt en niet blijft vuren in snelvuur tot zijn lader of trommel leeg is. Politieman N. (schietinstructeur) had minstens 5 patronen in zijn trommel (heb dacht ik wel eens gelezen dat hij één plaats leeg in zijn trommel voor de veiligheid leeg liet), anders 6 patronen. De RW-er normaal gezien 10 patronen in zijn voor-oorlogs pistooltje.

Een politieman, zeker een instructeur, oefende ook toen op wat men zoals je aangeeft nu EPP-schijven noemt (manneke in plaats van grote bol). Een deel van bijvoorbeeld EPP-schieten is snelvuur, waar altijd ook op geoefend werd, want dat is by the way trouwens voor veel schutters is eens plezant, snel schieten. Dat is niet alleen mogelijk met een pistool, maar evengoed met een dergelijke double action revolver.

Dat doet me zo een beetje denken dat het besef er was dat de daders al te ver waren om nog efficiënt op te vuren (en dat een dodelijke verwonding van een dader eerder een soort wishfull thinking is). Het enige andere waar ik aan kan denken is dat ze wisten dat ze maar een beperkt aantal kogels hadden en nog wat wilden over houden voor moest de Golf eens omdraaien al denk ik dat die ratio op dat moment niet meespeelt. De rijkswachter had normaal gezien wel een reserve lader en ik kan me bijna niet voorstellen, dat de schietinstructeur geen 1 of 2 speedladers voor zijn revolver bij had gezien de sfeer die er naar aanleiding van Bende en CCC op dat moment in de lucht hing.

Daar wil ik jou mening wel eens over.


Ik heb zelf ooit eens snelvuur met een .38 of een .357 van een collega schutter geschoten, ik ben echter meer een karabijn schutter,  maar heb ook wel wat ervaring met .22 pistool en luchtpistool.

Het leeghouden van 1 huls in de trommel is ook een techniek die mij is aangeleerd , omv de veiligheid.  Op de baan zelf kan je discusieren of dat nodig is, maar als je dat wapen in een auto draagt of op straat ... met een .38 of .357 wil je niet in je eigen benen schieten.Om op uw vraag te antwoorden,  De agent gaat om zijn veiligheid denken en ook om omstaanders.  Hij gaat dus enkel schieten als hij zeker is dat zijn schot  aankomt waar het moet aankomen.   En als die golf van hem weg rijdt, heeft hij maar een paar seconden om een serieuze kans te maken die ook effectief te raken.  2 of 3 schoten ?  t zal niet meer zijn. 

Maar een instructeur die dus meer tijd op de baan doorbrengt dan de gewone agent, zie ik in staat om een persoon in het donker in een rijdend voertuig te raken.  Zo een man heeft geleerd op alles te letten waar hij op moet letten ,houding, ademhaling, lager of hoger schieten voor dichter of verder af, compenseren naar links of rechts.

5 patronen plaatsen in een trommel van 6 heeft mijns inziens niets te maken met de veiligheid, tenzij deze persoon niet genoeg training heeft. Dan moet de lege kamer wel op one o clock staan.

Omstandigheden in een schietstand zijn niet hetzelfde als deze op of aan de parking.  Agent Nevens heeft moeten vuren op een rijdend voertuig, in duisternis, met een keep-korrel die hij waarschijnlijk niet kon zien.  Wapen richting voertuig, en vuur openen. Diegenen in de golf hadden allemaal ongeveer even veel kans om geraakt te worden. Aan de golf moet men toch een paar inslagen gevonden hebben? Een slechte schutter zal geen goede schutter worden onder stress, maar een goede schutter kan wel een slechte worden onder stress.

Zeg niet dat het zo was, maar de mogelijkheid bestaat.

heb dit proberen plaatsen bij topic Aalst, maar is mij niet gelukt. Excuses Ben

Terug naar Temse

10

(57 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Juist, was vergeten dat ze pas jaren later gaan graven zijn.