1

(3 replies, posted in Organisaties)

Robertvandeurnen wrote:

Heeft iemand meer info over deze Black Rose en Parabellum?

Black rose was een club in Bxl. vele veiligheidsdiensten kwamen hier trainen. Deden aan practical shooting.  Zestal keer gaan trainen.  Van horen zeggen dat ze gesloten is door onregelmatigheden.

2

(961 replies, posted in 1985)

coconut wrote:

Misschien de domste vraag die hier ooit gesteld werd, maar ik stel ze toch. Wat kan een laser meer dan punt A met punt B verbinden.?

Waarom stel ik die vraag ? In mijn stageperiode was ik aanwezig bij een lijkschouwing toen er plots 2 politiemannen binnen stormden en ons vroegen eventjes op te houden, het zou maar een paar minuten duren.

A la guerre comme à  la guerre zei de ene tegen de andere en vroeg ons een koordje. De eerste ging op een stoel staan met de koord in zijn hand en de tweede hield de koord vlak bij de kogelinslag. Voila , zei de ene tegen de andere, dit was exact de baan die de kogel moet gevolgd hebben. Opgelost. En ze vertrokken.

Het rapport ivm de kogelinslag was reeds gemaakt had ik begrepen  ( en waarschijnlijk reeds door hun gelezen).

Pas daarna mochten wij beginnen met de maaginhoud .

In die tijd bestond er nog geen laser maar door de woorden "a la guerre comme à la guerre begreep ik dat ze normaal gezien andere apparatuur hadden om de kogelbaan te bepalen.

Om dit te bepalen heb je ingangs- en uitgangswond nodig. Pak is een stuk osb plaat en vuur daar een 9 mm fmj door. Om de kogel terug te vinden plaats je gewoon een stokje van ongeveer dezelfde diameter door het gat in de osb plaat. Voor de plaat zal het stokje naar de plaats van de schutter tonen. Achter de plaat kan je dan de kogel gaan zoeken. Met een laser krijg je ook die rechte baan.
Stel mij nog steeds de vraag van hoe de kogel van het schouderblad richting pelvis raakt. Zijn er getuigen die de schutter van op korte afstand deze laatste kogel hebben zien afvuren?

3

(961 replies, posted in 1985)

Mgr wrote:
geronimo wrote:

Moet dan toch al meer dan 10 meter zijn? Hangt ook van de grootte van de schutter af ( hoe groter de schutter hoe verder hij van het slachtoffer moet staan om deze baan te verkrijgen???)
Was munitie in Aalst fmj?
Hangt er ook vanaf wat de kogel raakt in het lichaam.
Eerlijk denk ik dat dit eerder toevallig zal zijn. Tenzij nog eerdere personen dezelfde impact hebben gehad.
Politie moet aan David toch de juiste analyse Kunnen geven?
Met een laser kan je al is proberen hoe ver je moet staan om deze kogelbaan te verkrijgen.

Toevallig bij 3 personen dezelfde verwondingen?
Helaas hadden ze in deze tijd nog geen lasers om de kogelbaan vast te stellen.

Wat als: er vanaf het dak op de slachtoffers is geschoten nadat ze zijn neergeschoten.?

vanop het dak op een  rechtstaand persoon zou ik nog begrijpen, maar als je vanop het dak in een liggend persoon zijn schouder schiet, dan heb je geen laser nodig om te weten waar deze kogel eindigt.

4

(961 replies, posted in 1985)

Mgr wrote:

Rechtstaande schutter die vanop een afstandje op een liggend slachtoffer schiet geeft deze kogel aan.

Moet dan toch al meer dan 10 meter zijn? Hangt ook van de grootte van de schutter af ( hoe groter de schutter hoe verder hij van het slachtoffer moet staan om deze baan te verkrijgen???)
Was munitie in Aalst fmj?
Hangt er ook vanaf wat de kogel raakt in het lichaam.
Eerlijk denk ik dat dit eerder toevallig zal zijn. Tenzij nog eerdere personen dezelfde impact hebben gehad.
Politie moet aan David toch de juiste analyse Kunnen geven?
Met een laser kan je al is proberen hoe ver je moet staan om deze kogelbaan te verkrijgen.

5

(961 replies, posted in 1985)

HIPA wrote:

De 9 mm kogels die mijn ouders als extra kregen werden op een speciale manier afgevuurd. De kogels werden van boven schouderblad dwars door het lichaam naar benden geschoten. Deze manier is de meest schadelijke aangezien meerdere organen terzelfder tijd worden geraakt. Het is een soort handtekening, maar van wie of door wie aangeleerd. Zowel mijn zus als ouders hadden dezelfde verwondingen. Ze waren ook alle drie zwaar toegetakeld door de hagelpatronen afgeschoten van dichtbij. Meerdere breuken werden vastgesteld; schouder, kaak, been, handen, schedel, bij vader was de rug gebroken. Verschrikkelijk, ik ben hier zelf een tijdje niet goed van geweest. Blijkbaar was het nog erger als in mijn gedachten. Daarom antwoord ik jullie eenmalig hierover. Misschien kent iemand deze techniek of handtekening.

Met alle respect voor HIPA, maar het schieten door de schouder lijkt mij niet zo doenbaar. Als je veel schade wil aanbrengen moet je langs de zij vuren, maar ga hier niet over uitbreiden. Een handtekening naar wie of wat? Tenzij een neerliggende schutter op de reeds gevallen slachtoffers aan het vuren was. Kortom, ik raak er niet zo goed aan uit.

6

(961 replies, posted in 1985)

Je zal de franchi spas 12 bedoelen.

7

(961 replies, posted in 1985)

Toch raar dat er op één van de robotfoto's een dader met een H&K MP5 SD staat.  Waarom die tekenen als hij er niet was?

Soit, is normaal voor een ander topic.

8

(63 replies, posted in Andere)

finn wrote:

Ofwel is de Pierre Maréchal op de foto niet onze man ofwel is onze Pierre Maréchal wel de man op de foto maar dan als Fransman, uitgeweken Belg. Wie zegt dat onze Pierre Maréchal Belg was? Wij lezen op het forum paracommando maar is dit wel correct? Misschien gewoon commando. Ik ken er nog die een groene baret hadden of stormfuselier waren en zeiden dat ze bij de para's gezeten hadden.

In ieder geval vind ik hem een zeer interessant individu wegens cv en vriendenclub maar vooral omdat het stil is rond hem. Kort na Aalst vlucht hij naar Spanje, blijkbaar zonder opruimen (legia munitie) en je hoort totaal niet meer van hem. Een beetje onderzoeker gaat hem toch achterna of laat hem internationaal seinen of door Spanje uitleveren? Sommige verdachten worden tot in den treure opgepakt en ondervraagd, anderen vluchten of komen terug en wordt geen strobreed in de weg gelegd.

Mannen op de foto zijn franse commando's. jaartal, kledij, schoeisel.  Zowel batterij veldartillerie van Brasschaat, en het 2 de bataljon bataljon van Flawinne dragen een groene baret en zijn toch paracommando.  Zit ook geen onderscheid in de opleiding. Kleur van baret hangt af van de eenheid waar je naartoe gaat. Vroeger was rood para en groen commando.  Dit zal niet de Pierre Marechal zijn die jullie zoeken.

9

(67 replies, posted in Bende Haemers)

Haemers en zijn bende waren gewoon lafaards. Haemers een elite soldaat noemen is een belediging voor alle soldaten (niet enkel de elite). Maakte heel veel fouten, waaronder een springlading die veel te zwaar was. Daarna komen bleiten dat het zijn fout niet was. Ik ken veel koeriers, en zij weten wie ik ben. Sta mij toe om te zeggen dat de training van deze agenten niet zo goed is. Men zou deze agenten een veel betere training kunnen geven, maar ons belgenland laat dit niet toe. Dat Martens daar toen langsreed was vast en zeker toeval. Wie het explosief op de wagen geplakt heeft, zal het ook tot ontploffing gebracht hebben. Een aanslag kan je daar zeker niet op plannen. Verder veel respect voor al die agenten die in de jaren 80-90 hun leven riskeerden voor anderen hun geld.

Zij zullen zeker een bepaalde voorkeur gehad hebben voor westerns. Heb hier ook al gedacht aan "Gunfight at the O.K.Corral". Kaliber 10 speelde daar ook een belangrijke rol. Wapenliefhebbers gaan altijd een bepaalde voorkeur hebben voor zulk een films. Zou er niet stom van staan dat er ergens een copycat in de bende zat.