11

(269 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Wie wil proberen met een magneet, mag de mijne lenen. Heb een beast, en een terror, en die hebben nog nooit in het water geweest (tijd te kort). Kan er ook paar klimtouwen bij lenen. Als er bomen in de buurt zijn, kan je met een katrol systeem werken. Is maar een voorstel, maar wil het gerust uitlenen.

12

(760 replies, posted in 1985)

WT wrote:
Gschae01 wrote:

Waarom wordt er in geen enkele post verwezen naar de volledig gestripte Golf 1 die werd gevonden thv de intussen afgebroken brug over de E40 in Essene (Lombeek straat)? De locatie waar de karkas van de golf zich bevond was een verharde zijweg, net aan de brug rechts naar beneden en die parallel loopt met de E40. Ik vind hier wel verwijzingen naar gevonden en ontmantelde Golfs in Lennik en Gaasbeek maar heb de indruk dat niemand weet heeft van die karkas die ik had gezien in Essen. Toen ik die (toch wel afgegen) plek toevallig bezocht tijdens wandeling met de hond bevond zich daar ook een team van rijkswachters. Ze spraken me meteen aan met de vraag of ik daar vaak kwam en of ik de voorbije dagen dat wrak al had opgemerkt, wat niet het geval was. Nu blijft bij mij de prangende vraag nog steeds waarom hier nergens iets van terug te vinden is vanuit een of ander pv of krantenartikel. Essene is qua locatie niet onbekend in de Bende van Nijvel-context, ik denk aan Vernaillen, denk aan de vluchtweg (buurt Liedekerke-teralfene), de opgemerkte golf en Mercedes thv E40 Ternat en uiteindelijk ligt deze locatie ook niet verder dan 10km van Delhaize in Aalst. Food for thought!.

En de overkant van de  brug kwam uit in sint katherina lombeek , verlengde van de straat waar s.v.m. toen woonde.
Toch wel weer een merkwaardigheid/toevaligheid ?
Ook de omgeving in die tijd leek op de foto van paarden bij bewijsstukken, zeker de toenmalige jokari terreinen, intussentijd verkaveld.


Weet enkel van de gestripte golf in Lennik, en niets van gestripte golfs elders. De golf in Lennik heb ik getuige van gevonden, en anders moet er iemand is op kaart tonen waar er nog golfs zijn gevonden. Wel enkel tonen als je zeker bent van de vindplaats.

13

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

robert wrote:

Waarschijnlijk is er minstens een RG van het merk Winchester gebruikt, bij hagelgeweren is dit erg moeilijk met zekerheid vast te stellen. En al zeker niet als er met hervulde/gemodificeerde cartouchen geschoten is zoals soms beweerd wordt.

Mochten die "dianne RG" gebruikt zijn bij overvallen zouden Bouhouche en Beijer in nauwe schoentjes gezeten hebben want zij waren betrokken bij die diefstal. Dan zouden ze minstens onrechtstreeks betrokken zijn als wapenleverancier.
Een erg groot risico en onnodig, riot guns waren toen overal vrij verkrijgbaar je kon de munitie zelfs krijgen in hypermarkten bij het sportmateriaal in Frankrijk, daar was dit een kaliber gebruikt voor drijfjacht. In Belgie is dat niet toegestaan voor jacht.

De mp5 SD ( gestolen bij groep diane ) staat op een robotfoto van Aalst, en is dus al bezwarend voor Bouhouche & co. Wapen op die robotfoto is 100 % MP5 SD, was niet verkrijgbaar destijds voor publiek, en lag dus ook niet in de normale wapenhandel, en Bouhouche heeft de aanwijzing gegeven waar deze wapens onder de brug ( Vilvoorde ) lagen. Men moet dus de man van die robotfoto is vragen naar zijn getuigen. Als die MP5 in Aalst was, was Bouhouche daar ook.

14

(58 replies, posted in Politiek & Business)

15

(903 replies, posted in Bende De Staerke)

Now wrote:

Beste edd, zeg mij eens waar is zijn witte kepie? Waar is zijn eer?

Weet niet of hij echt in het legioen was, en dat gaan wij niet kunnen controleren, maar weet wel dat De Staerke niet veel eer heeft op basis van zijn veroordelingen. Wie zijn kennis misbruikt om er misdaden mee te plegen kan bij mij op niet veel eer rekenen.

16

(1,133 replies, posted in 1983)

De eerste zin over dit topic zegt alles. Men gaat geen 3 mensen doden voor wat pralines, koffie, en wat olie. De agenten en slachtoffers hebben ook nooit schijn van kans gehad, en dit in het gehele bende dossier. Laat ons hopen dat er toch nog wat nieuwigheden uitkomen.

17

(269 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Kan men daar vrij komen? Paar magneten van 1400 kg naar beneden, en naar boven winchen. Of zie ik dat verkeerd?

Beterschap David.

19

(75 replies, posted in Wagens)

Van het begin van de veldweg tot hoek van bos is 350 meter. In die periode zijn de velden redelijk nat. Ook zouden er dan sporen moeten zijn over verschillende velden. Denk niet dat ze dit gedaan hebben. Denk eerder dat het om te intimideren was. Pas ook op met welke villa je gaat aanduiden. Ook al hebben huidige bewoners er niets mee te maken, mensen worden niet graag in verband gebracht met de Bende van Nijvel.

20

(45 replies, posted in Bewijsstukken)

De Basis wrote:

Is er ook met blank geschoten ? Dat kan een enorm verschil maken.

Waarom zouden ze met blank schieten?