541

(1,141 replies, posted in 1985)

Dag Merovinger, je hebt Hofstade tegen Mechelen en Hofstade tegen Aalst. Welkom op het forum.

542

(16 replies, posted in Bewijsstukken)

Beste Leo, een mills granaat is van Engelse makelij, deze hier is een Amerikaanse MK2. Ga het voor alle zekerheid nog is vragen aan een paar bevriende specialisten. Een mills kenmerkt zich door de base plugs onderaan en de schroef op de zijkant om bij de kruitkamer te komen. Zal volgende keer een fotootje nemen van een mooie mills.

543

(66 replies, posted in 1980-1989)

Dag Ben, allereerst proficiat met dit prachtige forum. Operatie Oesling is een typische commando-operatie. Ardeense jagers zijn zeer goede soldaten en gangsters moeten al heel veel lef hebben om zo'n eenheid aan te vallen. Gangsters gaan meestal doelen kiezen die niet zo zwaar bewapend zijn (geldtransport, politie, banken, delhaizes).

Deze daders moeten in het militaire milieu gezocht worden. Heb ooit een filmpje gezien waarin een ex-para beweert dat hij door Amerikaanse S.F. uitgenodigd werd om deel te nemen aan operatie Oesling. Belgische para's zouden de aanval gedaan hebben en Amerikaase S.F. zou de back-up gedaan hebben. In 1995 zat ik ook bij de paco's en er is nooit iets gezegd over operatie Oesling. Wel was er in 1995 een soort van vete tussen deze eenheden.

Wel slim gezien om het op een zondag te doen, meeste militairen zijn in week-end en komen pas tegen de avond naar de kazerne. Ze zouden is in hun eigen rangen moeten kijken. Weet niet of je over deze operatie veel uitleg zult vinden, misschien best is informeren bij de Waalse collega's.

544

(39 replies, posted in Hypotheses)

Dag Boemerang, merci voor de uitleg, ben zelf een ex paco. Je uitleg zal vast wel kloppen, maar toch betwijfel ik of deze types zo'n opleiding hebben gekregen. Ben nog maar pas op het forum en heb nog niet alles gelezen, maar heb wel al een aantal fouten gezien van de Bende van Nijvel wat een getrainde unit zich niet kan permitteren. De bende had wel een enorm voordeel, ze waren allen zeer koelbloedig en daar komt jou verhaal dan weer aan te pas. Dit moeten ze ergens getraind hebben.

Schieten op een bewegend doel (practical shooting) of schieten op een mens (kind) is heel iets anders. Pas als men weet waar ze hun training hebben gekregen, zal men de daders kunnen vinden. Een geluk dat er nog mensen zijn zoals jullie, want ik heb de indruk dat de politie toch niet zo goed zoekt. In het bos in Sint-Pieters-Leeuw hebben ze amper gezocht, maar ze hebben wel de tijd genomen om een smiley op de bomen te tekenen.

545

(13 replies, posted in Bewijsstukken)

Deze aanpassingen zijn zeer gemakkelijk uit te voeren door eender welke draaiwerker. Draad kan ook op een loop getrokken worden om er een compensator op te draaien (enkel grotere kalibers om minder terugslag te hebben), daar het hier om een .22 gaat veronderstel ik dat dit is om een demper te plaatsen. Een .22 kan op kortere afstand (100 tot 150 m) gebruikt worden als sniper weapon.

In het geval van Aalst kan het zeker zijn dat er een sniper in back-up lag. Deze grijpt enkel in als er zich problemen zouden voordoen met de andere kompanen pirate mammoth sniper operation. Als deze sniper een getrainde sniper is zal hij zorgen voor een goede camouflage,met een vrij schootsveld en met een vluchtroute die zich achter de sniper bevind (Osbroekpark). In het geval van Aalst zijn alle factoren aanwezig waardoor ze een sniper kunnen inschakelen.

Het wapen zoals het op de foto staat kan in handen van een getraind persoon ernstige schade aanrichten. Het geeft geen terugslag,is licht,geen vlam die de sniper verraadt, kan met speciale munitie (hollow point) vuren en de munitie is spotgoedkoop in vergelijking met zwaardere sniper wapens. Is ook een wapen dat gebruikt wordt door stropers. Een demper voor dit soort wapens was destijds vrij te koop en er eentje maken doe je op 2 uurtjes met het nodige materiaal.

546

(39 replies, posted in Hypotheses)

Dag Boemerang, bedoel je dat de symbolen nogal extreem (Duitse SS) zijn. Kan je wel zeggen dat meerdere eenheden dit soort symbolen gebruikt. Kijk maar naar het symbool van de BOPE groep in Rio De Janeiro. Waarschijnlijk moet de bende een of andere opleiding gekregen hebben (GLADIO), dit kan je afleiden aan het gebruik van de munitie die speciaal geprepareerd werd. Gewone burgers die in een schietstand gaan kopen hun munitie ter plaatse maar gaan deze nooit prepareren. Het is toch maar om op papier te schieten. Maar als je andere bedoelingen hebt moet je de munitie prepareren (inkeping maken in de kogel, kogel opvullen met kwik, cartouche in het midden doorzagen, ...) dit kan je allen leren bij speciale eenheden.

547

(75 replies, posted in Robotfoto's)

Leeft deze Michel Libert nog?

548

(278 replies, posted in 1982)

Dit is het begin van de bende, zou het niet de bedoeling geweest zijn om:

  • actie-reactietijd van politie te testen;

  • eventuele wapens van Franse gendarmes te stelen;

  • eventuele kogelvrije vesten te stelen.

Voor gangsters van dit kaliber (crapuul) is het niet moeilijk om gewone agenten in een hinderlaag te lokken. Wie met wapens kan omgaan (practical shooting), en wie de k....n heeft, kan in principe meerdere agenten de baas. Agenten werden en worden niet getraind op dit soort banditisme, daarvoor zijn er andere eenheden (anti-overvalteam, bbe). Vergeet niet dat in Frankrijk sommige eenheden van de Franse politie eigenlijk Franse para's zijn die over een zwaardere bewapening beschikken, en ingezet worden tegen het banditisme.

549

(163 replies, posted in Plaatsen)

Heeft er hier al iemand de coördinaten van het huis of een kleine beschrijving vanuit de rue du pire. Komende van N, O, Z of W. Ik wil er wel eens een kijkje gaan nemen.

550

(163 replies, posted in Plaatsen)

Het is wel geen oud verkeersbord.

http://lh6.ggpht.com/_U3ZRR_t9GFU/TH5fe1IcvNI/AAAAAAAAAFI/w6tuEunAN88/s720/DSC_0076.JPG