1,491

(18 replies, posted in Plaatsen)

Ik ben vandaag eens door het Bois de la Houssières gereden en langs de frituur aan de zwaaikom en als ik mij niet vergis was daar vroeger aan het terras van de frituur geen pedalo verhuur ook? En vroeger kon je daar ook uw boot in het water laten. Dan is het toch de domste plek om iets te dumpen? Vissers kunnen met hun haak in de zakken blijven hangen en ook als er kinderen uit de pedalo springen en de grond raken? Die zakken lagen daar met een reden! Het zit daar constant vol vissers. Zou daar nu echt niemand iets hebben gezien?

1,492

(31 replies, posted in Magistraten)

Zou de brief met dreigementen dat tussen de agenda zat van de kinderen van Schlicker nog in het bezit zijn van de speurders? Voor eventuele DNA-sporen. Daar zijn ze in België toch in gespecialiseerd om DNA-sporen te ontleden. Kijk maar naar de dreigbrieven aan de koning of in dat voedingsbedrijf i.v.m. hoofddoek.

1,493

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ja maar de bende Haemers is toch nooit in de buurt van Ronquières gesignaleerd? En ik heb ooit eens een artikel gelezen dat Lacroix zijn weg niet wist buiten Brussel.

1,494

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Bestaan er video beelden van de vondst van de wapens? En is het zeker dat er enkel wapens zijn gevonden bv. chantagemateriaal zoals een cassette of foto's? Want eigenlijk is het raar dat dit spoor in de media verschijnt en niet stil wordt gehouden. Zou het de bedoeling zijn om sommige mensen wat slapeloze nachten te bezorgen?

1,495

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ik denk dat iedereen dat met de vondst van de wapens te maken heeft - van getuige tot speurder - terug eens goed op de rooster gelegd moet worden en dan nog eens een volledige reconstructie houden, inclusief rollenspel. Hoe het in die tijd in zijn werk is gegaan om misverstanden de wereld uit te helpen! Want nu gaat de schuld op mekaar gestoken worden! Het zou wat meer geloofwaardiger moeten worden want het klopt voor geen centimeter.

1,496

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Dan zou het best dat ze de getuigen nog eens goed op de rooster gaan leggen want van hun verhaal klopt er totaal niets! En waarom hebben ze gelogen? En leven die getuigen nog?

1,497

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

En als Frank O. iets in het water heeft zien gooien (wat eender wat kan zijn afval of zo) hoe komt het dat toevallig de speurders van de Bende van Nijvel vermoeden dat het iets met hun zaak te maken heeft? Er wordt van alles in het kanaal gegooid. Het kunnen evengoed sluikstorters geweest zijn of vissers die 's nachts komen aas werpen om 's anderdaags te komen vissen, wat veel gebeurd! Dat verhaal is inderdaad ongeloofwaardig en dat zal de reden zijn waarom de nieuwe ploeg speurders hier zwaar aan tilt.

1,498

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Als Frank O. zogezegd de wapens er zien ingooien heeft en op die plek is toevallig niets gevonden en een jaar nadien worden er toevallig wel wapens gevonden en als nu blijkt dat de wapens maar 10 dagen in het water lagen, dan heeft er inderdaad iemand goed gelogen en iedereen een goede blaas wijs gemaakt! Nu kan het toch niet moeilijk meer zijn om daar een schuldige met zekerheid voor aan te wijzen! Of gaat de zwarte piet doorgeschoven worden? Ik ben echt benieuwd.

1,499

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Het is even verwarrend, dus vanwaar komt de info dan dat de wapens in de nacht van 10 op 11 november 1985 in het kanaal zijn gegooid? En was daar geen getuige van die dat gezien had? Of ben ik verkeerd; er klopt iets niet! Als er toch een getuige was en het tijdstip klopt niet maar er zijn wel wapens op die plek gevonden dan liegt er iemand!

1,500

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ben wrote:

kenza, staat dat ook in dat artikel?

Exuseer als ik verkeerd denk. Maar als de wapens een jaar in het water lagen vanwaar komt die info? En als blijkt dat de wapens er maar een paar weken in het water lagen .ip.v. een jaar dan klopt er toch iets niet in het verhaal als de speurders na een getuigenis zijn gaan achter zoeken? Of denk ik verkeerd?