1,521

(33 replies, posted in Vragen)

Inderdaad sommige gangsters wanen zich ontastbaar en hebben het gevoel dat alles mag ze moeten juist zien dat ze niet gepakt worden en dat gevoel versterkt en verergerd heel hard als ze in groep opereren of bij een zo gezegde criminele organisatie terecht komen.

Gangsters zijn voor alle duidelijkheid geboren leugenaars je mag er niets van geloven ze ontkennen en liegen dat ze na verloop van tijd zelfs de gebruikelijke lichaamstaal waar je leugens van amateurs aan herkent kunnen normaal houden.

1,522

(760 replies, posted in 1985)

Als je van ergens ver komt om een overval te plegen en de overval is zodanig georganiseerd dat je om een bepaald uur wil toeslaan moet je gewoon ergens wachten als je te vroeg bent en nog eens te coördineren. Plus ze zijn uit die richting gekomen want op het forum is te lezen dat ze ter hoogte van het houten hand (waar nu rond punt is) bijna een vrouw hebben omvergereden met de fiets en een man heeft de Mercedes vandaar zien afkomen.

Wat ook zou kunnen verklaren als je het boek hebt gelezen Niet schieten, dit is mijn papa dat David Van de Steen samen met zijn ouders eerst voor de overval nog naar hun zaak zijn gereden op de Molenstraat in Erembodegem industrie vlakbij het Osbroekpark en de Delhaize voor ze naar Delhaize gingen. Dus wat ik suggereer is dat moesten ze effectief daar halt hebben gehouden en bv. David en zijn zus speelden even buiten en hebben de gangsters gezien juist voor de overval dat dat de reden was dat David zijn zus riep "niet schieten, dat is mijn papa" met het gevoel de overvallers te kennen en dat net David zijn familie moest worden vermoord om bewijsmateriaal uit te wissen.

1,523

(760 replies, posted in 1985)

In 1985 had je bijna rechtover de Osbroek - waar de Mercedes zou gestaan hebben tijdens de overval - een asfaltweg die over de autosnelweg liep en juist over de autosnelweg direct links (dat wegje loopt nu dood) was er een doorgang naar de Molenstraat dat was toen een afgelegen bedrijventerrein waar niemand kwam.

Op de Molenstraat - dat nu ook dood loopt (waar de zaak was van vader van David Van Steen) - was er een wegje om via de oude watermolen weg te kunnen via het oude fabriek van Wellstraler. Het rare is: op een verlaten stukje van een schroothandelaar staat daar nu nog een oude Ford transit (dezelfde als die beschoten is in Nijvel en dezelfde oude BMW en Renault  zoals op foto's overval Aalst naast de Volvo van de ouders Van Steen. Volgens mij is dat daar een ideale plek om u voor de overval te verstoppen en nog een toeval is die plek is al meermaals vernoemt. Enkel deuren vallen toe.

1,524

(24 replies, posted in Bewijsstukken)

Op het kanaal Brussel-Charleroi zit zo goed als geen stroming. Er komt tussen Ronquières en Ittre enkel het riviertje de Sam in ter hoogte van het restaurant aan het Hellend Vlak en dat is verwaarloosbaar om nog maar een beetje stroming te veroorzaken.

1,525

(33 replies, posted in Vragen)

Neem nu bv. Aalst, wie is daar is daar gezien op de dag van de overval? 's Avonds voor de overval het plaatje "Te voet naar Scherpenheuvel" aangevraagd bij radio Mi Amigo  en wie zijn vriendin woonde in Scherpenheuvel? Dan de vlucht: bomalarm in Halle op het tijdstip dat de bende daar passeerde en raad eens wie dat nog deed? En in de buurt van Petit Angien woonde een van de vriendinnen van wie? En pas 3 uur later wordt de melding gedaan dat er iemand op de grond lag in Bois De la Houssiere na de overval in Aalst en dat is in de buurt van ... raad eens?

1,526

(33 replies, posted in Vragen)

Ik vraag mij zoals vele mensen terecht af of er geen enkele van de honderden speurders die op de zaak zaten toch iets moeten ontdekt hebben en als die toch door intimidatie of manipulatie hun spoor dat ze hadden naar de Bende van Nijvel moesten onder dwang van hogerhand laten varen en er niets mochten mee doen. Die speurders moeten toch gefrustreerd zijn en op de een of andere manier met hun verhaal of kennis naar buiten willen komen gewoon uit eergevoel.

1,527

(78 replies, posted in Bewijsstukken)

Naar het schijnt bestaat de perfecte moord niet en is er altijd wel iets te vinden. Hoe kan een bende dan minimum 28 moorden plegen in een klein land zonder dat men ook maar een iets vindt?

Bestaat er een Vlaamstalige druk van dit boek?

1,529

(18 replies, posted in Vragen)

Waar en waneer is dat lichaam uit de Schelde gehaald aub? En wat is de link?

1,530

(183 replies, posted in Westland New Post)

Verdacht overlijden als je het mij vraagt en geen zelfmoord. Staat er nergens in het dossier of er geen koord te vinden was in zijn eigen woonst? Want als hij wou zichzelf ophangen dan neem je toch een koord en als hij werd vermoord en het moest op een zelfmoord lijken en de daders vonden geen koord dan was de telefoonsnoer het meest in het oog springende alternatief. Want wie denkt er nu aan zichzelf op te hangen met een telefoonsnoer. Als je met zelfmoordgedachten rondloopt en je wilt u verhangen en je hebt geen koord dan koop je er u een want een telefoonsnoer is niet sterk als je u verhangt. Met een sprong schiet de telefoonsnoer gewoon door. Zelfmoord lijkt mij deze heel ongeloofwaardig.