1,551

(33 replies, posted in Plaatsen)

De baas van Radio Amigo zou ook af en toe verbleven hebben in het zuiden van Frankrijk, maar ik weet niet waar.

1,552

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

Als ik dit zo allemaal lees valt het zuiden van Frankrijk heel goed in de smaak bij de verdachten. Zoals bv. Tinck in Saintes-Maries-de-la-Mer zat op te scheppen. Ik moet toegeven dat ik totaal in die streek niets weet zijn maar ligt bv. Madani Bouhouche zijn verbijf daar ver vandaan en wie in dit dossier verdachte of toevallige getuige verblijft daar ook af en toe in het zuiden van Frankrijk of in de streek daar?

1,553

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

Weet er iemand hoe je de beelden kunt herbekijken bv. van de laatste zoekactie in het kanaal in Ronquières Gewoon om te kijken of Tinck niet aanwezig was en is komen kijken tussen het publiek zoals bv. een pyromaan die zelf een huis in brand steekt en dan mee helpt blussen of tussen de nieuwsgierigen staat te kijken.

1,554

(77 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Is dat nu toeval of niet maar het zijn altijd plaatsen aan een kanaal? Zou de link niet nu zijn dat Tinck op de binnenvaart zat of zo?

1,555

(163 replies, posted in Plaatsen)

Ik heb zo'n metaaldetector maar als er geen metaal aan te pas komt, kun je blijven zoeken. En die omgeving is echt al veel uitgekamd met metaaldetectoren, zelfs af en toe duikt er daar een amateur op (zoals overal) met een metaaldetector. Ik denk echt dat er op een andere plaats moet gezocht worden dat het gewoon misleiding was van daar de auto's te dumpen. Een hond kakt of plast toch ook nooit in zijn eigen nest of mand. Als Jean-Marie Tinck de schipper wordt genoemd en op de lange vaart heeft gezeten, zou het niet kunnen dat hij met een boot of schip aan het hellend vlak van Ronquières lag? Aangezien hij toen ook al een schippersmuts droeg moet hij toch toen ook al iets gehad hebben met boten?

1,556

(163 replies, posted in Plaatsen)

Dat is een goed idee maar er is daar al meermaals met hele ploeg rijkswachters en hele ploeg van de Civiele Bescherming en de Cel Vermiste Personen bijna arm in arm gans die omgeving uitgekamd. Zelfs met speurhonden en met priemen in de grond gestoken.

1,557

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ik vraag mij af waarom ze het kanaal tussen Ronquières en de sluis van Ittre gewoon niet eens een dag leeg zetten. Dat is gewoon maar de sluis in Ittre open zetten en op een paar uur is het volledig leeg. Je hebt daar nog een oud kanaal waar vroeger scheepvaart op was maar daar kun je niets in dumpen het zit volledig dicht van het slib. Als je dat kanaaltje de Sam volgt van aan het hellend vlak van Ronquières dan kom je aan de verlaten tunnel van Godarville uit.

1,558

(5 replies, posted in Hypotheses)

Dat de Golf in het kanaal is gedumpt lijkt onwaarschijnlijk. Bijna jaarlijks vaart er een peilboot alle kanalen af die alles lokaliseert wat er onder water ligt. Het kanaal Brussel-Charleroi is over twee jaar volledig ontdaan van alle autowrakken, fietsen, moto's, ... Maar er was geen Golf bij die met de Bende van Nijvel te maken had.

1,559

(154 replies, posted in Wagens)

Als je iets dumpt in het kanaal heb je altijd kans dat voorbijvarende boten zoals in de zwaaikom waar de wapens zijn gevonden alles bovenploegen. Ik zou eerder eens in de zwaaikom gaan kijken waar het riviertje de Sam in het kanaal Brussel-Charleroi komt. Die zwaaikom is niet zo groot er zit geen scheepvaart meer op en ideaal om iets te dumpen vanop de brug voor het hellend vlak.

Die kleine zwaaikom is heel gemakkelijk te dreggen met magneten aan een koord of met een haak aan een koord. Het is zelfs geen moeite om die kleine zwaaikom te laten leeglopen het water niveau staat hoger dan dat van het kanaal plus dat het stilstaand water is.

1,560

(23 replies, posted in 1980-1989)

Op de Denderstraat aan de Okegembrug staat er nog een verkeersbord vol met kogelgaten van die man. Is het nu toeval als je in die tijd de kapot geschoten verkeersborden volgde je tot aan de steenweg in Braine-le-Chateau naar Waterloo uitkwam?

Als de bende inderdaad van aan Stro Kapelleke links is afgeslagen, zo hun weg markeerden door op verkeersborden te schieten want dan kom je ook toevallig op de Okegembrug uit, en zo naar Roosdaal, Pamel en dan richting Halle.