31

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

Zou de pers dan nu eindelijk ook zijn werk gaan doen en de man zijn doopsel echt eens goed gaan lichten? I.p.v. alleen maar mensen hier op het forum om info en foto's te vragen? Daar koop je toch geen krant voor? Onwaarschijnlijk!

32

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

Meegluurder wrote:

LG

De nummering in de "Rue de B." in "Petit-Roeulx-lez-Braine" is nogal onduidelijk alleen nummer 73 kan ik in Google Streetview onderscheiden. Nummer 73 is waar Google zegt dat 52 zou moeten zijn, dus dat klopt niet helemaal, het moet iets verder zijn en het is dus niet die afbraak schuur. Komt nog bij dat als ze het over een buurman had dat misschien een wat breed begrip is? Overbuurman? Of naaste buurman? Of noemt ze twee of drie huizen verder voor het gemak ook nog buurman?

Als zij op 52 woont kan hij dus een directe buurman zijn op 50 of 54 aan de zelfde kant, aan de overkant kan het van alles zijn afhankelijk van de nummering 51 of 53, maar globaal moet hij dus ergens wonen tussen 46—51 en 53—58. We blijven nog even zoeken.

33

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

Oh bedoel je dat. Ergens in mijn zoektocht heb ik gelezen, dat dit het begin van de Scherzo was... een van de leden van de zeilclub had in Frankrijk een zeilblad gekocht waarin hij zag dat iemand die een boot had willen bouwen dat niet gedaan had en het hout aanbood.

De zeilclub heeft als ik het wel heb dat hout voor het symbolische bedrag van slechts één Euro gekocht terwijl het een waarde had van enkele tienduizende Euro's. De oorsprokleijke eigenaar kende dus niemand van de zeilclub maar kwam uit een soort contact advertentie. Als ik het me goed herinner lag het hout bij de oorspronkelijke eigenaar opgeslagen ergens diep in de Ardennen en dus niet in Petit-Roeulx-lez-Braine.

34

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

De Scherzo? Die werd gewoon in hartje Brussel gebouwd... Ik zie een aantal mensen in zijn Facebook die uit Petit-Roeulx-lez-Braine komen en dorpjes er omheen, dus dat hij er woont is daarmee ook vrijwel zeker. Maar over welke buurvrouw heb je het? (Voornaam en eerste letter achternaam)

35

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

Ik denk het ook, zie mijn post over Heineken-ontvoerder Willem Holeeder eerder in deze draad.

36

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

johan666 wrote:

Braine-le-Comte is wel heel dicht bij het Bos (Bois de la Houssière) » Google Maps


Ja, dat zette mij ook aan het denken... Gecombineerd met dat deze man de foto van Tinck met de Delhaize-tas op facebook 'like-te' en als profiel foto zichzelf laat zien met het bekende vissershoedje. Het hoeft allemaal niks te zeggen maar de toevalligheden stapelen zich wel op.

Op Facebook zegt hij ook dat hij de Scherzo met vrienden aan het bouwen is... al heb ik hem op foto's nooit kunnen ontdekken bij de bouw, hij is dus een contact via de bootjesclub, een aantal van zijn marinevrienden reageren ook op posts van de bootjes club en zijn inmiddels ook allemaal zeilers.

37

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

Goed, ik heb Louis D. (de man met het vissershoedje, ook wel de tuinman genoemd) nog een keer door de mangel gehaald, maar wat ik gevonden heb is magertjes. Hij is geboren in augustus 1953 en is dus nu 60 jaar oud, hij is dus 7 jaar jonger dan Tinck. Hij is waarschijnlijk woonachtig in Braine-le-Comte (of Petit-Roeulx-lez-Braine, dat wordt niet helemaal duidelijk), ik hoef niemand op dit forum uit te leggen dat dit het dichtstbijzijnde dorp naast het Bois de la Houssière is en aan de westkant van de comfort zone.

Ik weet niet hoe lang hij daar al woont. Aan de andere kant denk ik dat de meeste mensen die daar wonen in de buurt geboren zijn. Dat is natuurlijk wel weer heel toevallig allemaal. Hij is in 1971 in militaire dienst gegaan, zo rond zijn 18e, hij kwam toen bij de Marine en voer in ieder geval op de mijnenveger M932 Nieuport. Hoe lang hij in militaire dienst is geweest of dat hij beroeps was weet ik niet. in 1982 was hij 29 jaar oud, in 1983 was hij 30 en in 1985 was hij 32.

38

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

Biggus Dickus wrote:

En ook niet of hij toen rookte.

Exact, en of ie nou wel of niet dronk, daar lees ik ook tegenstrijdige berichten over. Zelf zegt ie dat hij dit hele verhaal in een dronken bui vertelde, maar er zijn meerdere mensen die verklaarden dat hij in het verleden niet dronk, de zeiler die tien jaar geleden met hem in een boot zat verklaarde dat hij alleen cola dronk of koffie. Er is echter ook een verklaring dat hij lang geleden wel dronk en dan vreselijk agressief van kon worden.

39

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

johan666 wrote:

Ik zou weleens in de database van het Vreemdelingenlegioen willen kijken.

Grappig, die gedachte had ik ook, zijn gedrag —ook met de bar-fights— past wel heel erg in het stereotype van dat wereldje... maar ja.

40

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

Meegluurder wrote:

Wat heeft de penningmeester over de financiering verteld? Ze hebben 3 boten die ze moeten onderhouden, moet toch was kosten? En hoe is de club ontstaan en wat is de relatie tussen Tinck, medestichter S. en de tuinman D?


Van tuinman D. weten we tot nu toe alleen dat hij een post op Facebook in de groep van de zeilclub waarop Tinck stond met een Delhaize-tas 'ge-liked' heeft, dat is de enige reden waarom ik hem genoemd heb op dit forum en dan vooral omdat hij op zijn eigen Facebook-pagina al dan niet bij toeval het typische visserhoedje droeg.

Hij volgde dus de Facebook pagina van de zeilclub. Wat zijn exacte relatie met de zeilclub is weten we niet. Als de Delhaize-tas toeval is en het hoedje ook, dan is er eigenlijk geen enkele reden om specifiek hem uit te pluizen. Maar mocht één van de twee geen toeval zijn dan is er wel reden om hem uit te pluizen. We weten van hem dat hij ex-marine is en zeiler, voor de rest weten we niet zo veel... Ik zal hem nog eens andermaal onder de loep nemen.