71

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

hiciacit wrote:

Maar hij is al een veroordeeld moordenaar, dus misschien toch een beetje vergezocht.

Dat heeft hij er natuurlijk niet bij verteld! wink

72

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

Biggus Dickus wrote:

Als hij de reus zou geweest zijn, waarom zou hij dan aan de toog zitten snoeven dat hij 'slechts' de chauffeur was? Dan doet hij zichzelf toch tekort?

Hij wou wel zeggen dat hij een 'hele kerel' was, die behoorlijk wat meegemaakt en gedurft had in zijn leven, maar hij wilde niet verantwoordelijk zijn voor moord. Misschien dacht hij ook wel, dat zijn gesprekspartner minder snel voor een chauffeur naar de politie zou stappen, dan voor een moordenaar; maar dat had hij dus net even fout ingeschat. big_smile

73

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

Kijk, handig dat er mensen zijn die verstand van zaken hebben, klinkt aannemelijk, maar doe je dat meestal met een bijl?

74

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

Aan de andere kant, als ik naar de laatste foto met die bijl kijk dan denk ik, wat is hij daar aan het doen? Heeft ie net die onderdelen die er omheen liggen stuk geslagen met die bijl? Daar lijkt het wel op... Dat lijkt me dan weer redelijk zinloos, als ik me dan de vraag van de politie kan herinneren, kent u iemand die onwillekeurig dingen stuk snijd in verband met die patroon tassen die terug gevonden waren in het kanaal.

Nou ja, het was uiteraard niet meer dan een gedachte scheet!

75

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

Ik ben benieuwd, over een week zal meer duidelijk worden als ze het voorarrest verlengen of niet. Maar ik denk dat mensen om hem heen en uit zijn verleden nu wel gaan praten, je ziet op het forum al dat de verhalen los komen. Allerlei mensen die misschien wel rare dingen over hem weten maar de verbindingen liet legden, gaan nu bij het bureau langs natuurlijk. Mijn gevoel zegt dat de speurders dit keer op het juiste spoor zitten en dat deze man niet in het geheel vrijuit gaat! In hoeverre hij de hoek van de puzzel of het centrum is zal blijken.

Oh, toch nog wat scherpe grote foto's van hem gevonden:

http://s1.postimg.org/hrlv1ihjj/jmt_sharp_1.jpg
http://s28.postimg.org/53m83aycd/jmt_sharp_2.jpg
http://s10.postimg.org/ur8q8ncrt/jmt_sharp_3.jpg

76

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

Floris wrote:

In dit filmpje draagt Tinck de typische zeemansmuts waar zo veel over gesproken is

Hier nog wat stills uit het tweede filmpje van Jean-Marie, maar je moet even naar het filmpje zelf kijken om een echt idee te krijgen van zijn grove beweging...

http://s15.postimg.org/ycmnpwnnv/jmt_stills.jpg

77

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

CleverTrevor wrote:

De foto's (als de man erop Tinck is) geven hooguit een beter idee van hoe hij eruit ziet en leiden in ieder geval tot de conclusie dat de eerder gememoreerde lengte van 1,92 niet klopt. De man op de foto is dus geen reus maar heeft veeleer een normale lengte, dus mogelijk de 1,82 die aanvankelijk werd genoemd.

Goed voor de liefhebbers: er is wat bewegend beeld van Tinck, het is niet heel veel, maar ’t verteld net iets over het fysiek van de man. Hoe hij beweegt en of hij iets gekrompen kan zijn in de loop der jaren. Dat laatste lijkt me wel, als ik zo naar hem kijk. Ook denk ik dat het vroeger een stevige sterke vent is geweest, dat zie je nog aan zijn houding vooral in het laatste filmpje zie je dat.

In dit filmpje draagt Tinck een zonneklep-petje » YouTube

0:02 min - 0:07 min; links onder in de hoek, met pet, kijkt toe.
0:36 min - 0:46 min; op de achtergrond in beeld, staand van achter.
1:09 min - 1:19 min; op de achtergrond in beeld, staand van achter.
2:21 min - 2:37 min; op de achtergrond in beeld, staand van achter.
2:37 min - 2:48 min; rechts in beeld, zijkant gezicht en romp.
3:14 min - 3:16 min; op de achtergrond in beeld, staand van achter.
3:16 min - 3:23 min; links in beeld, zijkant half van achter en romp.
3:30 min - 4:46 min; rechts in beeld, romp schuin van achter.
4:48 min - 4:01 min; uiterst links in beeld, schuin van voren.
4:24 min - 4:40 min; op de achtergrond in beeld, staand van achter.
4:44 min - 4:48 min; op de achtergrond in beeld, kijkt even richting de camera.

In dit filmpje draagt Tinck de typische zeemansmuts waar zo veel over gesproken is » YouTube

0:00 min - 0:06 min; van achteren met zeemansmuts.
0:22 min - 0:28 min; loopt met zijn gezicht door het beeld.
1:17 min - 1:23 min; links in beeld verder weg, loopt naar de camera toe, let op zijn loopje!!!

Wel een mooi bootje waar ze aan werken, mooie klus ook om te doen, lijkt me leuk.

78

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

CleverTrevor wrote:

Ze produceerden ook zeilen voor burgerlijke voertuigen, lees ik hier » Feiten

In de Bende van Nijvel-literatuur is altijd gefocust op het militaire aspect maar dit sluit niet uit dat het zeildoek van Wittock niet (ooit) voor andere doeleinden werd gebruikt. Het feit dat meneer Wittock zelf zeiler was, zegt toch wel iets, ook al was de man al lang dood toen de Bende toesloeg. Als we verbanden zoeken, moeten we het ruim benaderen.

En dat verwijst dan weer naar het DNA wat op die prototype kogelvrije-vesten zou zitten, ergens was de discussie dat dat DNA van hem zou kunnen zijn... Hoe komen we aan dat verhaal? Kwam dat van een journalist? Of was dat niet meer dan een speculatie?

Via Facebook zag ik wel dat in de zeilerswereld van Brussel-Oostende linkjes zijn met mensen die vroeger bij de marine zaten en na de marine altijd nautisch zijn gebleven. En die linkjes zie ik heel dicht bij Tinck. Mensen die laat ik zeggen rond 1971 bij de Marine zaten.

Heel vrij filosoferend kan ik me voorstellen dat mensen bij Wittock-Van Landeghem ook zeilers waren, zelfs al begin je bij dat bedrijf zonder zeil-ervaring, ik neem aan dat je er dan toch mee in aanraking komt. Ik kan me zo maar voorstellen dat die twee werelden met elkaar in aanraking zijn gekomen (de directeur en/of personeel) en dat op een zeiltocht in een rokerige kajuit met een borrel te veel op iemand iets te loslippig is geweest over dat interessante geheime project van die kogelvrije-vesten... bla-bla-bla... Misschien heeft de persoon die dit opving zelf de vesten gestolen, maar het kan ook zijn dat hij weer het hele verhaal aan een ander ging vertellen en dat die uiteindelijk die vesten is gaan ophalen in het holst van de nacht.

Uiteindelijk zijn dat soort vesten, zeker in die tijd natuurlijk ook gewoon handel. Dus zelfs al heb je ze niet nodig voor een schietpartij waar je zelf bij betrokken bent, kan het zijn dat er wel mensen zijn aan wie jij dat spul mooi kan verkopen... En misdaad is in eerste instantie natuurlijk altijd handel! Dus dat het later weer opduikt in een garage van een andere figuur, linkt die figuur aan de bende, maar zegt alleen dat hij die vesten in zijn bezit heeft. Als hij niet verteld van wie hij die vesten heeft. God weet, zijn ze wel een paar keer doorverkocht. Zelfs al zit het DNA van Tinck er op, hoeft hij in die redenering niet eens een bende-lid geweest te zijn, kan ook gewoon een doorverkoper van gestolen spullen geweest zijn, misschien zelfs zonder het te weten. Op zich dat die vesten aan de bende gelinkt zijn doordat ze gevonden zijn met andere spullen van de bende, hoeft niet in elk scenario iets te zeggen over Tinck als bende lid.

Wel mag Tinck dan gaan uitleggen met wie hij om ging, want in dit hypothetische geval zat hij dan dus heel dicht op de bende... of op toeleveranciers. Blijft ook dat hij zelf verhaaltjes verteld dat hij van de bende was...

Zelf krijg ik bij dit hele dossier heel erg het gevoel, dat heel veel jaren '80 misdaad met elkaar vermengd is geraakt en dat het door onzuiver Politie-werk in het begin van het dossier, de kluwen nu bijna niet meer te ontrafelen is... maar goed dat is ook al zo vaak gezegd natuurlijk, 't blijft interessant!

79

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

CleverTrevor wrote:

Als iemand actief wordt in een dergelijke club is hij er immers vaak bijgehaald door iemand die hij al langer kende, al hoeft dit niet iemand uit Bende van Nijvel-kringen te zijn natuurlijk.

Mee eens allemaal, maar bovenstaande is toch niet helemaal juist. Uit de akte's van de zeilclub waar iemand op dit forum al reeds naar verwees, haal ik dat Tinck de oprichter van de zeilclub was, hij is er dus niet door anderen bij gehaald. In de akte staat te lezen dat hij als oprichter ontslag neemt uit het bestuur. De akte wordt gepubliceerd in het Belgisch staatsblad op 6 januari 2006. Wanneer Tinck de zeilclub heeft opgericht weet ik niet, heb ik zelf niet kunnen vinden, maar er is vast iemand op het forum die dat wel heeft kunnen vinden.

Dit kan wel een verschil zijn, want in het geval dat hij de oprichter was heeft hij in het begin mensen om zich heen verzameld die hij al kende. Opnieuw dat zegt in het geheel niks over die mensen en over de zeilclub, het vertelt alleen iets over zijn leven. Of er genoeg bewijs tegen hem is weet alleen de politie.

Ik mag hopen dat ze deze man niet voor niks gearresteerd hebben, anders krijgt hij wel heel veel over zich heen. Aan de andere kant zou het te zot voor woorden zijn als nu naar boven kwam dat iemand die al jaren over de tong gaat op dit forum, verantwoordelijk gesteld zou kunnen worden voor daden die verband houden met de bende... Dan zouden jullie in België, je pas echt zorgen moeten gaan maken over de kwaliteit van justitie. Dat het dus een compleet onbekende is vind ik juist een pré, zowel voor de politie en justitie als voor België.

Het stukje uit de akte wat er over handelde is een scan, die ik even door de OCR gehaald heb en daarna door Google translate, geen geweldige vertaling, maar de inhoud is te begrijpen:

EXPOSE PREAUBLE
Préalablement à la modification des statuts de l'Association, l'assemblée générale, confirme les décisions suivantes:
- l'acceptation de la démission de Monsieur Jean-Marie Tinck, domicilié à Jette (1090 Bruxelles), rue Longtin, 60, membre fondateur de l'Association.

TOELICHTING PREAUBLE
Voorafgaand aan de wijziging van de statuten, de Algemene Vergadering bevestigt de volgende beslissingen:
- De aanvaarding van het ontslag van de heer Jean - Marie Tinck , wonende te Jette ( Brussel 1090 ) , Longtin Street, 60 , een van de oprichters van de vereniging.

80

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

Ik durf het hier niet meer te posten, maar ik zie wel op Facebook dat het oud gediende clubje van de Zeemacht nogal gelinkt is aan het zeil-clubje uit Brussel... rond Oostende. Zegt ook weer niks natuurlijk maar toch ook wel... Misschien vinden we daar ook weer leuke aanknopingspunten...