81

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

Kroepoek wrote:

Misschien een beetje opletten met het droppen van allerlei namen, verwijs dan eerder naar de plaats waar ze te vinden zijn. Denk dat er leukere zaken zijn dan jezelf te googelen en op dit forum uit te komen.

Ja is waar, anders moet de moderator het maar weer weg halen, zetten we het er wel weer op tegen de tijd dat justitie actie onderneemt die onze bevindingen bevestigen, misschien is dat vroeg genoeg... aan de ander kant staat het allemaal al op het net.

82

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

Kroepoek wrote:

Wat betreft dat Delhaizezakje: betekent mijns inziens niets. Is gewoon naar de Delhaize gaan shoppen, is toch gewoon een van de grootste supermarkten van het land?

Even om het fenomeen te illustreren, dit is Willem Holleeder, die laat zich met grote regelmaat, zogenaamd toevallig (of zelfs niet eens) met een Heineken attribuut fotograferen, hier tekent hij geloof ik een contract met Sanoma. Cor van Hout, een andere Heineken ontvoerder, deed dat ook. Ik zeg het je, het is een fetisj van criminelen! Dat soort subtiele verwijzingen naar hun daad... (hoewel het in het geval van de Heineken ontvoerders geen geheim meer is natuurlijk).

Ik denk dat de Bende leden zich na zo veel jaar onaantastbaar gingen voelen en langzaam naar elkaar en bekende die het wel wisten subtiele grapjes gingen maken. Psychologisch heel verklaarbaar, 't is gewoon moeilijk voor je te houden en misschien is er ook wel iets van trots dat ze iedereen te slim af zijn geweest.

83

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

René De Witte wrote:

Jawel, het is dezelfde Tinck. Dat is me 100%  bevestigd.

René als ze jouw bevestigd hebben dat dit inderdaad Tinck is, dan kan ik me niet aan de indruk omtrekken dat die tas geen toeval is. En dat de man die de foto van Tinck met de Delahaze-tas liked op Facebook en op zijn eigen profiel een foto van zichzelf heeft staan met het typische groene vissershoedje op kan ik dan ook niet meer onder de noemer toeval scharen... Daar staan de volgende comments bij:

Louis D.: C'est le printemps, ouverture du bagne.............
16 maart om 10:33

Laurence G.: hihi, mais tu l'aiiiiimes ton bagne;lol
16 maart om 20:58

Isabelle L.: t'en a pris pour combien?
17 maart om 9:39

Zoals ik al zei: de Heineken-ontvoerders in Nedrland laten zich nog steeds met Heineken attributen fotograferen. Dat is een crimineel fetisj! Laten we voor hen hopen dat we het fout hebben, internet vertekend de zaak misschien toch en we weten niet wat de Politie heeft!

84

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

René De Witte wrote:

Kroepoek, Heb inderdaad gebeld. Ze zijn daar absoluut 'not amused' met de link. En dan druk ik me voorzichtig uit. Ik begrijp ze ook wel, want de associatie is natuurlijk niet plezant. Toen ik zei dat ik het niet had gevonden, maar wel iemand op het forum, werd het even stil. Dat wisten ze niet. 't Zal daar nu eventjes stormen, vrees ik.

Maar goed hebben ze kunnen bevestigen of ontkennen dat het om 'hun' Jean-Marie gaat? Dat de man van de foto's Jean-Marie heet is duidelijk anders wordt hij in de comments van Facebook niet Jean-Marie genoemd... Maar is het ook Jean-Marie Tinck?

Hoewel ik me nauwelijks voor kan stellen dat er een tweede gelijkende Jean-Marie rond loopt met een interesse in bootjes die geen Tinck van zijn achternaam heet, maar beter het zekere voor het onzekere, mocht hij niet de man zijn die nu vast zit dan moeten die foto's weer van het forum af... Maar ik kan me niet voorstellen dat dit niet de man is die nu vastgehouden wordt.

En als dat zo is dan lijkt de tas me ook geen toeval, had zeker toeval kunnen zijn, maar niet met zo'n opmerking er bij in de Facebook comments.

85

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

johan666 wrote:

Ja die tekst: sacré Jean-Marie, il a pas changé!

"Heilige Jean-Marie is nog niks veranderd", moet haast wel op die tas slaan. Boodschap met dubbele bodem dus, die alleen insiders zullen begrijpen.

Ja, ik vind dit té toevallig, ik zie dit ook als een insider boodschap en ik zie de portretfoto van de andere man die het op Facebook liked met vissershoedje op ook als insider boodschap. Zou de politie dit al weten? Ik neem aan dat die ook social media uitgeplozen hebben op zoek naar zijn contacten?

86

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

De reacties van zijn vrienden op de foto met het vissershoedje zijn geheel overigens als volgt:

Louis D.: C'est le printemps, ouverture du bagne.............
16 maart om 10:33 · 3

Laurence G.: hihi,mais tu l'aiiiiimes ton bagne;lol
16 maart om 20:58

Isabelle L.: t'en a pris pour combien?
17 maart om 9:39

(Ik kan het niet helemaal volgen maar volgens mij maken ze grappen over een gevangenis.)

87

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

johan666 wrote:

Er staat bij de foto met de tas: "sacré Jean-Marie, il a pas changé!"

Ben ik nu achterdochtig of wordt het allemaal nog veel bizarder? Vertaald betekent dat toch zo iets als Jean-Marie heeft het niet verleert of is niet veranderd? En dan vind iemand dat leuk en als ik dan kijk op Facebook wie dat is die dat leuk vind dan is dat iemand (Louis D.) met een visserhoedje op? Huh? Are you koddig me? Wordt wel heel toevallig allemaal...

A. Het is dus Jean-Marie (die zich laat fotograferen met Delahaize tas);
B. Een andere gap vind dat grappig en liked het een laat zich zelf fotograferen met visserhoedje op!

http://s28.postimg.org/5qmdacm7x/Louis_Doeuvre.jpg

88

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

Mincky wrote:

Ironisch, die tas op de middelste foto Floris ...

In Nederland gaat Willem Holleeder (Heineken-ontvoerder) ook nog steeds met flesjes Heineken op de foto (expres) en de andere Heineken-ontvoerders deden dat ook, daarom vond ik het ook frappant! Psychologisch is dit dus iets dat criminelen wel vaker doen. Maar nogmaals, 't kan ook een ander zijn en puur toeval. Als het hem wel zou zijn kan het zo maar zo zijn dat een deel van zijn oude netwerk ook op die club zit... who knows?!

89

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

johan666 wrote:

Waar vond je deze foto Floris?

Bootjes-club "Du Vent et Des Voiles" heeft ook een Facebook pagina, daar vond ik ze. Maar let op, zoals gezegd zijn er een stuk of drie mannen op de foto's van die club die nogal op elkaar lijken, deze komt het minste in beeld. De andere vaker, maar ik vind hem het meest op onze oorspronkelijke foto lijken, door de grote oren en neus. Maar zoals ik al zei, ik ben er niet zeker van, wat denken jullie?

90

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

Tja, ik weet het ook niet. Zit er al een paar uur naar te kijken, bij die zeilclub lijken wel een aantal knakkers te werken die nogal op elkaar lijken, alsof het broers of neven zijn en onze man zit daar ook onder. Heb me al een paar keer vergist tussen ze, alleen deze heeft geen of weinig haar. Vond de middelste foto met de plastic tas wel toevallig, alsof de fotograaf en hij meer weten. Hoe dan ook voor hetzelfde geld is het 'em ook helemaal niet! Hij lijkt alleen wat op de man van de eerste zwart wit foto, zit op die bootjes club in Brussel en doet wat in de haven van Oostende... toeval?

http://s28.postimg.org/xtqdo0xod/vraag_is_dit_hem.jpg