1

(42 replies, posted in Bewijsstukken)

De Scarface bende werd volgens mij vooral vergeleken met de Bende van Nijvel door hun goede voorbereiding, het niet uit de weg gaan van directe confrontaties met de politie (zetten van vallen, achtervolgingen) en het uit beeld blijven bij de opsporingsdiensten. En dan niet qua buit, slachtoffers, ...

2

(84 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ik zie het positief in. Het onderzoek naar de bende van Nijvel is weer onder de aandacht van de internationale pers en mensen zien misschien de noodzaak in om eens te gaan praten. Daar hoop ik echt vurig op, zoals ook al in de artikels wordt gezegd.

3

(11 replies, posted in Hypotheses)

Ik ben het met noordeling zijn punten eens. Als je ook leest in de boeken van Bouten wie er gekoppeld worden aan de bende en wie al in de jaren daarna het loodje hebben gelegd... Wat ook opvalt is dat het zelden een natuurlijke dood is: een overdoses krijgen, gezelfmoord of vermoord worden lijkt gewoon in dit wereldje.

Inderdaad, de daders liggen waarschijnlijk lang en breed al op het kerkhof. Maar laten we hopen dat iemand alsnog in gewetensnood komt en het echte verhaal verteld!

4

(14 replies, posted in Bibliografie)

Dit is echt een goed boek en een eye-opener voor een aantal moordzaken. Er staan een aantal hele interessante cases in en een kijkje in de keuken van vele geheime diensten. Het boek is in Nederland in ieder geval in veel winkels voor 5 euro te krijgen. Een koopje!

5

(87 replies, posted in Andere)

Ik heb een boek gelezen over politieke moorden, 'De 8 cent optie'. Ben kent het boek ook wel, de rest wellicht ook. Een boodschap van het boek is dat een bepaalde actie in het belang van meerdere mensen kan vallen. Hierbij kunnen onnatuurlijke bondgenootschappen ontstaan, die maar een doel en belang dienen.

Wat ik wil zeggen is: terreur kan bepaalde mensen heel goed uitkomen. Dit kan door het ondersteunen of het niet verijdelen van bepaalde acties bijvoorbeeld.

6

(5 replies, posted in Nieuws)

Het is een interessant artikel Ben! Het zou kunnen dat er een link is, maar ik zie een aantal keren in het artikel staan dat de Belgische justitie alles zelf heeft gedaan ('eigenhandig ontmanteld' en 'onze cel wapenhandel is de handel zelf op het spoor gekomen') . België kwam gisteren in de uitzending aan bod met de FN fabriek en een adres waar de wapenhandelaar de wapens haalde, in de buurt van Antwerpen. Deze acties zijn in Brussel. Wellicht een link, maar het wachten is op meer informatie denk ik, over beide acties.

7

(5 replies, posted in Nieuws)

Ik heb gisteren de uitzending bekeken. Wat wellicht een interessante link is naar de Bende van Nijvel is dat de opgepakte wapenhandelaar inderdaad deels zijn wapens kreeg via oud-medewerkers van FN. De wapenhandelaar vertelde dat er 'na 5en' gewoon even door werd gewerkt en een medewerker zo een kist vol met wapens in zijn auto in kon laden. De wapens waren niet genummerd of geregistreerd.

Het programma meldde ook dat er al huiszoekingen in Belgie gedaan waren, maar mochten in belang van het onderzoek verder niets vertellen. Wordt vervolgd?

8

(30 replies, posted in Bibliografie)

update voor Nederlanders en andere geïnteresseerden: het boek is nu ook in Nederland verkrijgbaar. Ik heb het boek net besteld bij Occidentbooks, zij beweerden het op korte termijn te kunnen leveren » www.occidentbooks.com

Het boek kan overigens ook bij bijvoorbeeld bol.com besteld worden » www.bol.com

Ik ben zeer, zeer benieuwd. Ik zag al verschillende citaten op dit forum gepost worden, die echt heel interessant zijn. Hoe bevalt het boek tot dusver iedereen?

9

(30 replies, posted in Bibliografie)

Ik wou het boek al bestellen via internet, maar in Nederland is deze nog niet te bestellen. Helaas. Ik moet dus nog even geduld hebben. Ben benieuwd naar de indrukken Ben!

Voor de rest heb ik nog een inkijkexemplaar gevonden via Bol.com » www.bol.com

Ik denk dat Bouten behoorlijk wat nieuwe feiten aan het licht brengt, want de eerste bladzijden zijn wat mij betreft veelbelovend!

10

(30 replies, posted in Bibliografie)

Al kwam Bouten in het vorige boek niet met 'bewijzen', het bracht wel extra informatie en dynamiek aan het Bende verhaal. Dit onderwerp moet in het nieuws blijven en bepaalde mensen moeten hun mond open gaan doen, om het raadsel op te lossen!

Wanneer komt het boek precies uit?