51

(760 replies, posted in 1985)

De getuige is al een paar jaar overleden en werd nooit ondervraagd. Als je bijna omver gereden wordt dan zal je ook zo'n detail als een openstaande klep niet ontgaan dacht ik. Als dat zo was dan had ik dat zeker geweten. Ik las ook die verklaring van die fietser. Die moet dan ongeveer gelijktijdig op die plaats geweest zijn? Ofwel, en dat lijkt mij onwaarschijnlijk, kwamen er daar twee verschillende wagens met zeer hoge snelheid voorbij, met een paar minuten verschil.

Die fietser zag ook dat de Golf over de brug rechtsaf langs industriepark reed (of uit zicht verdween). Die route naar de rotonde van de N45 (die rotonde was er nog niet in 1985) is dan ook een omweg van een paar kilometer. Van aan Delhaize, rechts aan Houten Hand, langs de Churchilsteenweg ben je op een paar seconden op de N45. Waarom zou men vluchtende kilometers omrijden?

52

(760 replies, posted in 1985)

Kan ik niet op antwoorden. De getuige was destijds al op leeftijd en had geen verstand van auto's. Sprak letterlijk van "een kleine donkere auto die je van ver hoorde aankomen en zeer hard reed". Dit was net voor 20 uur op de bewuste avond. Ik meen, maar ben dit niet zeker, dat ik dit voorval vernoemde bij mijn verklaring over wat ik zag op de parking.

53

(760 replies, posted in 1985)

Donker grijs of zwart.

54

(760 replies, posted in 1985)

Een naaste van mij stak daar de Ninovesteenweg over en werd bijna omver gereden.

55

(760 replies, posted in 1985)

De achterklep was wel degelijk dicht en de Golf reed daar op het linker rijvak, dat kan ik met 100 % zekerheid zeggen.

56

(760 replies, posted in 1985)

De route van de Golf die beschoten werd, met de openstaande achterklep, heb ik beschreven. En nog, de achterklep was al gesloten over de brug over de E40 in Erembodegem.

57

(760 replies, posted in 1985)

De vluchtweg van de Golf na de overval: uitrit linksaf, Ninovesteenweg, over de brug van E40, tweede rechtsaf industriepark, einde industriepark linksaf, rond punt, expresweg Ninove, Doorn, Meerbeek, Halle, ... En waarom niet? Uitrit linksaf, 200 m verder aan Houten Hand rechts en onmiddelijk rond punt Expresweg Ninove, ... Hmz

58

(1,141 replies, posted in 1985)

Ik dacht van niet, of toch?

59

(56 replies, posted in Prullenbak)

Kijk boys, wanneer gaan jullie nu eens eenvoudig de ledenlijst van het schiereiland in Erembodegem eens bekijken? Het is maar een opstekertje tussen de dwalingen.

Geronimo, waarom log jij niet in als Fantast?

60

(56 replies, posted in Prullenbak)

Er kwamen ook para's in Erembodegem.